Microsoft Photos.exe Høy minnebruk (LØST) på Windows 10

Photos er arkivbildevisningen på Windows 10. Den kommer med grunnleggende bilderedigeringsverktøy, noen få bildeeffekter og et videoredigeringsprogram. Appen får problemer fra tid til annen, og den har en tendens til å fryse når man har å gjøre med store fotoalbum, eller når man importerer bilder fra enheter som en telefon eller et kamera.

Bilder kan være en aksjeapp, men det er ikke et kjerneverktøy i Windows 10. Du kan velge en hvilken som helst annen bildeviser og bruke den i stedet. Det eneste problemet er at mens du er fri til å bruke en annen app, har Bilder en tendens til å kjøre i suspendert tilstand.

Fiks Microsoft.Photos.exe høy minnebruk

Bilder-appen kjører normalt i suspendert tilstand. I teorien tillater dette å starte raskere hvis du skulle starte den, men praktisk talt hjelper det ikke. Appen bruker lang tid på å komme ut av suspendert tilstand, men hvis Fotos bruker mye minne i stedet for å kjøre i suspendert tilstand, har du et annet problem. Slik fikser du det.

  Hvordan oppgradere til Windows 10 fra Windows 7 gratis

1. Avslutt bakgrunnsprosesser for Bilder

Hvis Bilder har kjørt for lenge, og du ikke starter systemet på nytt rutinemessig, kan minnebruken til appen til slutt stige. Dette er sannsynligvis en engangs ting som kan fikses ved å starte systemet på nytt. Følg disse trinnene.

Høyreklikk på oppgavelinjen og velg Oppgavebehandling.
Gå til fanen Prosesser og velg Bilder Bakgrunnsoppgavevert.
Klikk på Avslutt oppgave-knappen.
Se etter Runtime Broker og velg den.
Klikk på Avslutt oppgave-knappen.
Start systemet på nytt.

2. Slå av levende fliser

Bilder-appen støtter en live-flis, og det er noen ganger grunnen til at appen ender opp med å bruke for mye minne. Det har normalt å gjøre med at appen indekserer bilder og genererer miniatyrbilder hver gang den finner nye bilder på systemet ditt.

  Fremtiden for programvare på Windows: Hva er en MSIX-fil?

Åpne Start-menyen.
Høyreklikk på Bilder-appen og velg Mer>Slå av live-flisen.
Start systemet på nytt for godt mål.

3. Deaktiver OneDrive-synkronisering

OneDrive vil synkronisere bilder direkte til Bilder-appen. OneDrive er en annen aksjeapp på Windows 10, og den har en tendens til å invadere ganske mange forskjellige deler av operativsystemet. Den gode nyheten er at du kan deaktivere den fra å synkronisere bilder til Bilder.

Åpne Bilder-appen.
Klikk på flere alternativer-knappen øverst til høyre.
Velg Innstillinger fra menyen.
Fjern alle OneDrive-mappeplasseringer.
Rull ned og slå av «Vis innholdet mitt kun i nettskyen fra OneDrive».
Start systemet på nytt.

  Slik fikser du OBS-krasj i Windows 10 (fullstendig veiledning)

4. Avinstaller og installer Bilder på nytt

Bilder-appen oppdateres fra tid til annen, og den oppdateres også når Windows 10 mottar en funksjonsoppdatering. Disse oppdateringene kan føre til problemer med appen, og den enkleste måten å fikse dem på er å avinstallere og installere appen på nytt.

Åpne PowerShell med administratorrettigheter.
Kjør denne kommandoen for å avinstallere Bilder-appen.

Get-AppxPackage *photo* | Remove-AppxPackage

Når den er avinstallert, installer Bilder-appen fra Microsoft Store.

5. Prøv en annen app

Bilder er ikke dårlig, men du vil finne bedre alternativer for Windows 10. Prøv å gi IrfanView et forsøk eller se etter et annet verktøy. Det er mange gratis tredjepartsløsninger du kan bruke i stedet for.

Konklusjon

Bilder-appen har hatt problemer sporadisk opp gjennom årene. De har en tendens til å skje oftest etter en funksjonsoppdatering, men utenom oppdateringer vil appen kjøre problemfritt. Hvis det er sjanse for at det virker, kan du avinstallere og installere appen på nytt for å fikse problemet.