Hvordan installere Fedora Cinnamon

Fedora Cinnamon er en alternativ versjon av Fedora som bruker Cinnamon Desktop-miljøet fra Linux Mint. Det er et elegant operativsystem og veldig populært blant de som liker moderne funksjoner, men misliker Gnome Shell. Slik installerer du det på datamaskinen.

Last ned Fedora Cinnamon

Fedora Cinnamon er en av de mer populære Fedora «spinnene». Et spinn er en modifisert versjon av Fedora, men med et annet skrivebordsmiljø enn standard Gnome Shell. Spinn har også et annet sett med programmer, i motsetning til standard Gnome.

Hvis du vil installere Fedora Cinnamon på din Linux-PC, må du først laste ned den siste ISO-utgivelsen. Du kan få den siste ISO-utgivelsen av Fedora ved å gå over til den offisielle Fedora spinner siden.

Når du er på Fedora-spinnsiden, bla gjennom listen til du finner «CINNAMON DESKTOP.» Når du har funnet dette alternativet, velg det med musen for å få tilgang til Fedora Cinnamon nedlastingssiden.

På Fedora Cinnamon-nedlastingssiden klikker du på «Last ned nå»-knappen for å hente den nyeste ISO-filen for installasjonsformål. Alternativt kan du gå over til tjenestemannen Fedora torrent-side og ta tak i Fedora Cinnamon på den måten.

  PDF Eraser lar deg redigere PDF-filer, legge til bilder og tekst til dem

Opprette Fedora Cinnamon USB-installasjonsprogrammet

Å installere Fedora Cinnamon på en datamaskin krever at du har et USB-installasjonsprogram. Du trenger et USB-installasjonsprogram fordi moderne datamaskiner ikke har optiske stasjoner, så en DVD eller CD er ikke mulig her. Videre er hvert Linux-operativsystem der ute, inkludert Fedora Cinnamon, distribuert som en ISO-bildefil som brukere må laste ned.

Det er mange måter å lage et USB-installasjonsprogram for Fedora Cinnamon. Når det er sagt, er den enkleste måten å lage et installasjonsprogram på med Etcher-bildeprogrammet. Dette programmet fungerer på Mac OS, Linux og Windows.

For å starte, last ned den nyeste versjonen av Etser til datamaskinen din. Deretter installerer du det på operativsystemet ditt og starter det opp. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få Fedora Cinnamon satt opp på USB-en din.

Trinn 1: Finn «Flash fra fil»-knappen, og klikk på den med musen. Når du velger «Flash fra fil»-knappen, vises et popup-vindu. I dette vinduet, finn Fedora Cinnamon ISO-filen og klikk på den med musen.

Trinn 2: Velg «Velg mål»-knappen med musen. Når du velger denne knappen, vil du kunne velge USB-enheten du ønsker å installere Fedora Cinnamon ISO-filen til.

  Slik sikrer du Synology NAS fra ransomware

Trinn 3: Finn «Flash»-knappen, og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, begynner den blinkende prosessen. Denne prosessen vil ta litt tid å fullføre. Når prosessen er ferdig, lukk Etcher.

Med Etcher lukket, koble USB-enheten fra datamaskinen. Deretter kobler du den til USB-enheten du planlegger å installere Fedora Cinnamon på. Du må også få tilgang til datamaskinens BIOS-innstillinger og konfigurere den til å starte opp fra USB.

Installerer Fedora Cinnamon

For å installere Fedora Cinnamon på datamaskinen din, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Finn «Installer på harddisk»-ikonet på Cinnamon-skrivebordet, og klikk på det med musen. Ved å velge dette ikonet starter du Fedora-installasjonsprogrammet.

Trinn 2: Finn språket ditt i menyen, og velg det. Deretter velger du «Fortsett»-knappen for å gå videre til neste side.

Trinn 3: Finn «Installasjonsdestinasjon»-knappen i installasjonsprogrammet og velg den for å velge installasjonsstedet. Velg deretter stasjonen din i menyen og klikk på «Ferdig». Fedora vil håndtere partisjoneringen automatisk.

Trinn 4: Velg «Root Password» og klikk på det med musen. Deretter bruker du GUI for å angi standard root-passord. Til slutt klikker du på «Ferdig»-knappen når du har angitt passordet for å bekrefte valget ditt.

  Hvordan bruke alle Linuxs søkekommandoer

Trinn 5: Finn «User Creation» og velg den med musen. Deretter bruker du GUI for å sette opp ditt fulle navn, passordet ditt og bekrefte det. Pass også på å velge «Gjør denne brukeren til administrator»-knappen. Velg «Ferdig» når du er ferdig.

Trinn 6: Etter å ha fulgt alle trinnene ovenfor, vil Fedora være klar til å installere. Velg «Begynn installasjon»-knappen for å starte. Vennligst forstå at denne installasjonsprosessen vil ta ganske lang tid å fullføre. Omtrent 20 minutter eller så, avhengig av hvor rask kjøreturen din er.

Trinn 7: Når installasjonen er fullført, vil en popup vises på skjermen i Fedora Cinnamon-installasjonsprogrammet. Denne knappen vil fortelle deg at Fedora Cinnamon er installert og prosessen er fullført.

Varslingen vil også fortelle deg at du kan starte på nytt eller fortsette å bruke Fedora. Start systemet på nytt, og koble fra USB-en. Deretter laster du inn i ditt nye Fedora Cinnamon-oppsett.

Når du har lastet datamaskinen inn i ditt nye Fedora Cinnamon-oppsett, vil den være klar til bruk. Nyt din nye Fedora Cinnamon-installasjon!