Hvordan installere GitCola på Linux

Git Cola er en stilig, kraftig GUI for Git-utvikling. Det er et gratis program å bruke og er skrevet med Python 2 og 3. Vi skal gå over hvordan du kan installere Git Cola på alle vanlige Linux-operativsystemer i denne guiden.

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu

Git Cola er tilgjengelig for Ubuntu Linux-brukere gjennom de inkluderte Ubuntu-programvarelagrene. For å få appen til å fungere på Ubuntu-systemet ditt, start med å åpne et terminalvindu på skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på Ubuntu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, utfør apt install-kommandoen for systemets «git-cola»-pakke.

sudo apt install git-cola

Når du skriver inn apt install-kommandoen ovenfor på systemet ditt, vil Ubuntu be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å angi passordet til brukerkontoene dine. Når du gjør det, vil Ubuntu samle alle avhengigheter for Git Cola-pakken.

Når avhengighetene er samlet inn, blir du bedt om å trykke på Y-knappen på tastaturet for å bekrefte at du ønsker at installasjonen skal begynne. Gjør det.

  Hvordan zippe eller pakke ut filer fra Linux-terminalen

Etter å ha trykket på Y-tasten, vil Git Cola bli lastet ned og installert på din Ubuntu PC, samt alle nødvendige avhengigheter som trengs for å kjøre appen.

Debian installasjonsinstruksjoner

Git Cola er tilgjengelig for Debian Linux-brukere, ettersom den er inkludert i «Main»-programvarelageret. For å få det til å fungere på systemet ditt, åpne et terminalvindu på Debian-skrivebordet.

Du kan åpne et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten. Når terminalvinduet er åpent, bruk apt-get install-kommandoen for å installere «git-cola»-pakken.

sudo apt-get install git-cola

Når du kjører kommandoen ovenfor, vil Debian be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å angi passordet til brukerkontoen din. Etter å ha skrevet inn passordet, vil Debian samle alle avhengigheter som kreves for å installere Git Cola på systemet ditt.

Etter at Debian er ferdig med å samle inn avhengighetene den trenger for å installere Git Cola, vil den be deg om å trykke på Y-tasten for å fortsette. Gjør det, og Debian vil begynne å installere programmet på systemet ditt.

  Slik bruker du chroot-kommandoen på Linux

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

Hvis du bruker Arch Linux, vil du kunne installere Git Cola på systemet ditt gjennom Arch Linux AUR. For å gjøre det, start med å installere både «Git» og «Base-devel»-pakken ved å bruke pacman-kommandoen.

sudo pacman -S base-devel git

Nå som disse pakkene er installert, må du installere Trizen AUR-hjelpeverktøyet. Dette programmet vil gjøre installasjon av programvare fra AUR til en mye enklere og mer komfortabel opplevelse.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen
makepkg -sri

Med Trizen AUR-hjelperen installert, kan du bruke trizen -S-kommandoen til å installere Git Cola-applikasjonen.

trizen -S git-cola

Fedora installasjonsinstruksjoner

Hvis du ønsker å installere Git Cola på Fedora Linux, start med å starte et terminalvindu på skrivebordet. For å gjøre det, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Du kan også starte et terminalvindu ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når du er inne i et terminalvindu, bruk dnf install-kommandoen nedenfor for å installere «git-cola»-pakken.

sudo dnf install git-cola

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Fedora be deg om passordet ditt. Du trenger passordet ditt for å installere programvaren. Deretter, bruk tastaturet, skriv inn brukernavnet ditt.

  Slik kobler du sammen Nintendo Switch Pro-kontrolleren på Linux

Etter å ha skrevet inn passordet ditt, vil Fedora samle alle pakkene den skal installere. Git Cola, og alle avhengigheter du trenger for å kjøre programmet. Når alt er klart, trykk på Y-knappen for å starte installasjonen.

Installasjonsinstruksjoner for OpenSUSE

Git Cola-applikasjonen er tilgjengelig for OpenSUSE-brukere i repositoriene. For å installere programvaren på systemet ditt, åpne et terminalvindu. For å gjøre det, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent, bruk zypper install-kommandoen for å sette opp «git-cola»-pakken på OpenSUSE-systemet.

sudo zypper install git-cola

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil OpenSUSE be deg om å skrive inn passordet ditt. Du må gjøre dette for å sette opp Git Cola. Bruk tastaturet, skriv inn brukerkontoen din.

Etter å ha skrevet inn passordet ditt, vil OpenSUSE samle alle pakkene den skal installere. Deretter, etter det, vil den be deg om å trykke på Y-knappen for å fortsette. Gjør det for å installere Git Cola.