Hvordan installere JetBrains GoLand på Linux

JetBrains GoLand er en rik Go-programmeringsspråkredigerer for Windows, Mac og Linux. Den støtter dusinvis av plugins som kan brukes for å få den til å føle seg mer hjemme for et bredt utvalg av utviklere. Slik får du det til å fungere på Linux.

Generiske Linux installasjonsinstruksjoner

Den beste måten å få JetBrains GoLand til å fungere på din Linux-PC er å installere den via det generiske Linux-installasjonsprogrammet. Dette installasjonsprogrammet er distribusjonsagnostisk og fungerer på alt. For å komme i gang, gå over til GoLand offisielle nedlastingsside.

En gang på den offisielle GoLand-siden, vil du se «Windows», «macOS» og «Linux.» Klikk på «Linux»-delen for å få tilgang til Linux-nedlastingsområdet. Klikk deretter på den blå «Last ned»-knappen for å starte nedlastingen av GoLand.

Når GoLand er ferdig med å laste ned til datamaskinen din, må du åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller ved å søke etter «Terminal».

  Hvordan lage og installere SSH-nøkler fra Linux-skallet

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, utfør CD kommandoen og gå inn i mappen «Nedlastinger». Deretter bruker du tjære xvf kommandoen for å dekomprimere GoLand Tar-arkivet i mappen.

tar xvf goland-*.tar.gz

Når alt er pakket ut, får du tilgang til den nyopprettede GoLand-mappen ved å bruke CD kommando. Deretter initialiserer du GoLand GUI-installasjonsprogrammet på datamaskinen din med sh kommando.

cd GoLand-*/bin/

sh goland.sh

Når du kjører sh kommandoen vil «JETBRAINS USER AGREEMENT»-popup-vinduet vises. Klikk på boksen som sier «Jeg bekrefter at jeg har lest og godtar vilkårene i denne brukeravtalen.» Velg deretter «Fortsett».

Etter å ha godtatt brukeravtalen, vil du se en ny pop-up. Dette popup-vinduet er «DATADELING». Hvis du ønsker å la JetBrains samle inn anonyme data, klikker du på «Send anonym statistikk.» Hvis ikke, velg «Ikke send»-knappen.

Med begge avtalene avtalt, vil GoLand be deg om å aktivere GoLand. Hvis du ønsker å prøve programmet gratis, merk av i boksen som sier «Evaluer gratis.» Ellers, hvis du har en nøkkel, klikk på «Aktiver GoLand»-knappen og fyll ut informasjonen din.

Klikk på «Fortsett»-knappen når nøkkelen er satt opp (eller evalueringsboksen er merket av), klikk på «Fortsett»-knappen. Når du gjør det, vil JetBrains GoLand åpne sin «Velkommen til GoLand»-siden. Herfra klikker du på «Nytt prosjekt» for å begynne å jobbe!

  Hvordan installere Neo-to GTK-temaet på Linux

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

JetBrains GoLand-applikasjonen er tilgjengelig på Arch Linux AUR som en brukerinnsendt pakke. Hvis du ønsker å installere denne pakken på datamaskinen din, må du først konfigurere Trizen AUR-hjelperen.

For å sette opp Trizen AUR-hjelperen åpner du et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen. Når den er åpen, bruk kommandoene nedenfor for å sette opp den siste utgaven av Trizen.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Med Trizen-applikasjonen oppe og kjører, vil du kunne installere GoLand-applikasjonen ved å bruke trizen -S kommando.

trizen -S goland

Installasjonsinstruksjoner for Flatpak

JetBrains GoLand er tilgjengelig for alle Linux-brukere via Flathub-appbutikken som en Flatpak. For å få den satt opp på systemet ditt, må du først installere Flatpak runtime. For mer informasjon om hvordan du setter opp kjøretiden, sjekk veiledningen vår.

Etter å ha satt opp Flatpak, bruk flatpak fjerntillegg kommandoen nedenfor for å legge til Flathub-appbutikken. Flathub er viktig, siden GoLand er på den, og uten den vil ikke Flatpak installere den.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med fjerntillegg kommandoen over kjør, er Flathub-appbutikken nå aktiv på din Linux-PC. Nå må du installere GoLand Flatpak-applikasjonen. Bruker flatpak installering kommando, få appen til å fungere.

flatpak install flathub com.jetbrains.GoLand

Installasjonsinstruksjoner for Snap-pakken

Vil du bruke Snap-butikkversjonen av JetBrains GoLand på din Linux-stasjonære PC? Slik setter du det opp. Først må du installere og konfigurere Snap-pakkens kjøretid på systemet ditt.

  Hvordan sette prosessprioriteter med nice og renice på Linux

Å sette opp Snap-pakken kjøretid på Linux er ikke så vanskelig, men det kan være vanskelig hvis du er ny på Linux. For å få det til å fungere, installer «snapd»-pakken og aktiver «snapd.socket»-tjenesten med Systemd.

Merk: trenger du hjelp til å sette opp Snap-pakkens kjøretid på Linux-datamaskinen din? Vi kan hjelpe! Følg med på vår dybdeveiledning om hvordan du setter opp Snaps på Linux.

Etter å ha satt opp kjøretiden for Snap-pakken på datamaskinen din, bruk snap install kommando for å få den siste versjonen av JetBrains GoLand til å fungere på din Linux-datamaskin.

sudo snap install goland --classic