Hvordan installere Prusa Slicer på Linux

Prusa Slicer er det egenutviklede slicerverktøyet bygget av Prusa for deres 3D-skrivere. Hvis du har en Prusa-rigg og trenger å kutte noen 3D-filer på Linux, vil du installere Prusa Slicer-appen. Slik gjør du det.

Merk: For å bruke Prusa Slicer-applikasjonen på Linux, trenger du 3D-utskriftsfiler. For å få tilgang til 3D-utskriftsfiler, sjekk ut Thingiverse.

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu

Prusa Slicer-applikasjonen er tilgjengelig for Ubuntu-brukere fra 20.04 LTS. Det er imidlertid i «Ubuntu Universe»-programvarelageret, og denne repoen er ikke alltid slått på som standard.

For å aktivere «Ubuntu Universe»-depotet på datamaskinen din, start med å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan starte en terminal ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, utfør følgende add-apt-repository-kommando nedenfor. Denne kommandoen vil aktivere «Ubuntu Universe.»

sudo add-apt-repository universe

Etter å ha lagt til Universe-programvarelageret, må du oppdatere programvarekildene dine ved å bruke apt update-kommandoen.

sudo apt update

Med Ubuntu-programvarekildene dine oppdatert, er Ubuntu Universe klar til bruk. Herfra kan Prusa Slicer-applikasjonen installeres på Ubuntu (20.04, 21.04 og 21.10) ved å bruke apt install-kommandoen nedenfor.

sudo apt install prusa-slicer

Debian installasjonsinstruksjoner

Hvis du bruker Debian, er det mulig å få Prusa Slicer-programmet til å fungere krever bruk av Debian 11-utgivelsen. Så hvis du bruker Debian 10 eller nyere, er oppgradering nødvendig først.

  Hvordan oppgradere til Krita 5.0 på Linux

Merk: hvis du bruker en eldre versjon av Debian og ikke ønsker å oppgradere, følg Snap-instruksjonene i stedet for å få Prusa Slicer til å fungere på Linux.

Når du har oppgradert til Debian 11, kan installasjonen av Prusa Slicer begynne. Åpne et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, utfør apt-get install-kommandoen nedenfor for å installere «prusa-slicer»-pakken.

sudo apt-get install prusa-slicer

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Debian be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet, skriv inn passordet til brukerkontoen din og trykk Enter. Når du trykker Enter, vil Debian installere Prusa Slicer på systemet.

  Hvordan bruke rev Command på Linux

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

Prusa Slicer-programmet er tilgjengelig for Arch Linux-brukere i «Community»-programvarelageret. Sørg for at dette programvarelageret er aktivert før du prøver å installere Prusa Slicer på Arch.

Med «Community»-repoen aktivert, start et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Nå som terminalvinduet er åpent, bruk kommandoen pacman -S for å installere «prusa-slicer»-applikasjonen på Arch Linux-systemet.

sudo pacman -S prusa-slicer

Fedora installasjonsinstruksjoner

Siden Fedora 33 har Prusa Slicer-applikasjonen vært tilgjengelig i de offisielle programvarelagrene. Så hvis du bruker Fedora, vil du ikke ha problemer med å få appen til å fungere.

For å starte installasjonen av Prusa Slicer på Fedora-systemet ditt, må en terminal være åpen. Du kan starte et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent kan installasjonen begynne. Ved å bruke kommandoen dnf install, installer «prusa-slicer»-pakken.

sudo dnf install prusa-slicer

Installasjonsinstruksjoner for OpenSUSE

Prusa Slicer er tilgjengelig for OpenSUSE Linux, men ikke i de offisielle programvarelagrene. Så hvis du vil få appen til å fungere på datamaskinen din, må du bruke fellesskapsprogramvarelager.

  Slik får du tilgang til en ekstern Linux-datamaskin fra en iPad

For å starte installasjonen, gå over til OpenSUSE-programvaresiden for Prusa Slicer. Når du har åpnet siden, vil du se en liste over OpenSUSE-distribusjoner som gjør Prusa Slicer tilgjengelig.

Når du har funnet utgivelsen av OpenSUSE i listen, finn «1 Klikk Installer»-knappen og velg den med musen. Hvis du velger denne knappen, åpnes YaST på OpenSUSE-maskinen din og installerer Prusa Slicer via GUI.

Installasjonsinstruksjoner for Snap-pakken

Prusa Slicer-applikasjonen er tilgjengelig for alle brukere i Ubuntu Snap Store. Så hvis du har et Linux-operativsystem som støtter Snap-butikken, er Prusa Slicer klar til å installere på datamaskinen din.

For å starte installasjonen av Prusa Slicer på Linux som en Snap-pakke, må du ha Snap-pakkens kjøretid konfigurert og installert på systemet ditt. Hvis du trenger hjelp til å konfigurere Snap-pakkens kjøretid, vennligst følg veiledningen vår om emnet.

Med Snap-pakkens kjøretid konfigurert, kan Prusa Slicer enkelt installeres på din Linux-datamaskin ved å bruke snap install-kommandoen nedenfor.

sudo snap install prusa-slicer