Hvordan installere Kali Linux-apper i Debian

Er du en Debian Linux-bruker som også elsker nettverkssikkerhet og datamaskintesting? I så fall vil du sannsynligvis installere noen sikkerhetsverktøy på Debian Linux-systemet ditt. Selvfølgelig er den beste måten å få installert den typen programvare på å installere Kali Linux-programvarepakken. Slik gjør du det.

Legger til Kali Linux-programvarelageret til Debian

Den beste måten å installere Kali Linux-programvare på din Debian Linux PC er å legge til Kali rullende repo til systemet ditt. Grunnen til at dette er den beste måten er at Kali er veldig lik Debian.

For å legge til Kali-repoen til din eksisterende Debian Linux-installasjon, åpne et terminalvindu på skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på Debian-skrivebordet med Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, åpner du filen /etc/apt/sources.list i Nano-tekstredigeringsprogrammet. Husk at du må gjøre dette med sudo, og forsikre deg om at du har Sudo-privilegier satt opp på Debian før du prøver dette.

sudo nano -w /etc/apt/sources.list

Inne i kildefilen legger du til følgende kodelinje helt nederst i filen.

  Hvordan se ledig diskplass og diskbruk fra Linux-terminalen

## Kali Linux Rolling Repo ##

Etter å ha lagt til den øverste linjen med kode, må du legge til denne andre linjen rett under den. Denne koden er Kali Linux programvare repo URL, og uten den vil ingen programvare bli installert.

deb http://http.kali.org/kali kali-rolling hovedbidrag ikke gratis

Med repoen lagt til systemet ditt, lagre endringene i Nano. Du kan lagre endringene i Nano-tekstredigering ved å trykke Ctrl + O på tastaturet. Gå deretter ut av Nano-tekstredigering ved å trykke Ctrl + X på tastaturet.

Når alt er lagret, må du importere Kali Linux GPG-nøkkelen. Denne GPG-nøkkelen er viktig. Uten den fungerer ikke programvare fra Kali. Den raskeste måten å importere nøkkelen på er å bruke kommandoen add-apt-key –recover nedenfor.

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys ED444FF07D8D0BF6

Med Kali Linux repo-nøkkelen lagt til systemet ditt, er neste trinn å kjøre oppdateringskommandoen for å oppdatere Debians programvarekilder. Oppdater ved å bruke kommandoen nedenfor.

sudo apt update

Etter oppdateringen vil du sannsynligvis se noen programvareoppdateringer tilgjengelig for ditt Debian Linux-system. Du kan velge å oppdatere med apt upgrade-kommandoen eller ignorere den inntil videre. Oppgraderinger er ikke nødvendig for å bruke programvaren.

  Hvordan installere Reaper DAW på Linux

Hvis du velger å oppdatere, kjør følgende kommando nedenfor. Husk; denne oppdateringen kan ta litt tid siden det kan være mye å oppdatere systemet. I tillegg kan Debian forsøke å installere Kali-skrivebordet i sin helhet.

sudo apt-get upgrade 

Installere Kali Linux-programvare

Når Kali Linux-programvarelageret er aktivert på systemet ditt, kan du installere Kali Linux-programvare på Debian-systemet ditt. For å starte installasjonsprosessen, åpne et terminalvindu på Debian-skrivebordet. Terminalen er den beste måten å installere Kali-apper på.

Åpne et terminalvindu, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet, eller søk etter «Terminal» i appmenyen og åpne den på den måten. Når terminalvinduet er åpent, bruk apt install-kommandoen nedenfor for å installere «kali-tools-top10»-pakkene på Debian.

sudo apt install kali-tools-top10

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Debian be deg om passordet ditt. Grunnen til at den ber om passordet ditt er at sudo-kommandoen krever root-tilgang. Skriv inn passordet ditt ved hjelp av tastaturet.

Etter å ha skrevet inn passordet ditt, vil Debian samle alle pakkene og eventuelle avhengigheter som trengs for å få programvaren til å fungere. Denne prosessen vil ta et par sekunder. Når du er ferdig, blir du bedt om å trykke på Y-knappen for å bekrefte at du ønsker å installere programvaren.

  Hvordan spille Little Nightmares på Linux

Når du trykker på Y-knappen på tastaturet ditt, vil Debian installere de 10 beste Kali Linux-sikkerhetsverktøyene på datamaskinen din. Installasjonen vil ikke ta lang tid. Når du er ferdig, åpner du appmenyen for å få tilgang til de nylig installerte Kali Linux-verktøyene dine.

Installere annen programvare fra Kali Linux på Debian

Å installere de 10 beste Kali Linux-applikasjonene på Debian burde være nok for de fleste brukere. Men hvis du har mer spesifikke behov, her er hvordan du installerer mer programvare fra Kali-reposen.

Først åpner du et terminalvindu. Når den er åpen, bruk apt-søkeverktøyet og skriv inn det du ønsker å søke etter. For å søke etter Zonemaster i Kali-reposene, gjør du for eksempel:

apt search zonemaster

Se gjennom søkeresultatet for applikasjonen du ønsker å installere fra Kali-reposen. Når du har funnet den, installer programvaren ved å bruke apt install-kommandoen nedenfor.

sudo apt install zonemaster-cli

Gjenta denne prosessen for å installere hvilken som helst Kali Linux-programvare du ønsker på Debian.