Hvordan sette opp Regolith Linux 1.6

Regolith Linux 1.6 er her og fullpakket med nye og spennende funksjoner. Hvis du ønsker å prøve ut en ny Linux-distribusjon, er denne guiden for deg. Følg med mens vi viser deg hvordan du setter opp Regolith Linux 1.6!

Merk: hvis du ikke vil sette opp Regolith Linux fra bunnen av, vil du kunne installere Regolith Linux over en eksisterende installasjon av Ubuntu. For mer informasjon om hvordan du kan oppgradere Ubuntu-systemet til Regolith, gå over til deres offisielle nettside.

Laster ned Regolith Linux 1.6

Før du kan sette opp Regolith Linux på din stasjonære eller bærbare PC, må du laste den ned. Den siste utgivelsen av Regolith (1.6) er basert på Ubuntu 21.04 og er tilgjengelig her på deres offesiell nettside.

Når du er på nettstedet, finn den blå «Last ned Regolith 1.6 (21.04)»-knappen for å starte nedlastingen. Alternativt, hvis du vil, kan du laste ned 20.04-utgivelsen. Vi vil imidlertid ikke fokusere på det i denne veiledningen.

Når du klikker på nedlastingsknappen, skal nettleseren din begynne å laste ned Regolith Linux til datamaskinen din. Når nedlastingen er fullført, gå videre til neste del av veiledningen.

  Hvordan installere og lage en oppstartbar USB med Ventoy i Linux

Opprette USB-installasjonsprogrammet

Regolith Linux distribueres til brukere via en ISO-fil fra den offisielle nettsiden. Den eneste måten å installere denne ISO-filen på er å lage et USB-installasjonsprogram (eller brenne ISO til en DVD, selv om moderne PC-er ikke støtter DVDer lenger). For å lage USB-installasjonsprogrammet, må du laste ned et unikt program til datamaskinen din.

Dette spesielle programmet er kjent som Etcher. Det vil hjelpe deg å lage ditt Regolith Linux USB-installasjonsprogram relativt enkelt. Det beste av alt er at Etcher er på tvers av plattformer og fungerer på Mac OS, Linux og Windows. Så uansett hvilket operativsystem du oppretter installasjonsprogrammet på, er instruksjonene de samme.

For å få tak i Etcher, gå over til tjenestemannen Etcher nettsted. Når du er der, last ned appen og installer den på operativsystemet ditt ved å bruke nettstedets nettsideinstruksjoner.

Etter å ha lastet ned og installert Etcher på datamaskinen din, start den fra appmenyen. Koble deretter USB-flashstasjonen til PC-en. Når du er koblet til, følg trinnene nedenfor.

Trinn 1: Finn «Flash fra fil»-knappen i Etcher og klikk på den med musen. Når du klikker på denne knappen, vises et vindu. Bruk musen til å velge Regolith Linux ISO-filen.

  Slik reinstallerer du Grub på Arch Linux

Trinn 2: Finn «Velg mål»-knappen, og klikk på den med musen. Velg deretter USB-flashstasjonen i brukergrensesnittet for å fortelle Etcher om å installere Regolith ISO-filen på den.

Trinn 3: Velg «Flash!» knappen med musen for å starte Etcher-blinkprosessen. Denne prosessen vil ta lang tid, så vær tålmodig. Når prosessen er fullført, kobler du USB-en til datamaskinen du planlegger å installere Regolith på og går videre til neste trinn i veiledningen.

Installere Regolith Linux 1.6

For å starte installasjonen av Regolith Linux 1.6, last opp datamaskinens BIOS. Når du er inne i BIOS, konfigurer den til å starte opp fra USB-flashstasjonen. Når Regolith Linux-installasjonsprogrammet er startet opp, følger du trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: I Regolith bootloader, velg alternativet «Install Regolith» med piltastene og trykk Enter-tasten for å fortsette.

Trinn 2: Når Regolith Linux starter opp, vil du se et vindu som sier «Installer (som en superbruker).» I dette vinduet velger du språket du snakker, og trykker på «Fortsett»-knappen.

Trinn 3: Etter å ha valgt språk, må du velge tastaturoppsettet. Bruk brukergrensesnittet til å velge tastaturoppsettet du foretrekker, eller la det være standard. Trykk deretter «Fortsett» for å gå videre.

  Hvordan chatte i Twitch-strømmer på Linux-skrivebordet med Chatterino

Trinn 4: Du må nå velge boksen «Installer tredjepartsprogramvare for grafikk og Wi-Fi-maskinvare og ekstra medieformat». Etter å ha merket av i denne boksen, trykk på «Fortsett»-knappen for å gå videre til neste side.

Trinn 5: Etter å ha valgt wifi-driverboksen, må du velge installasjonstype. I dette eksemplet velger vi alternativet «Slett disk og installer Regolith», men pass på å velge installasjonstypen som er riktig for deg.

Velg «Installer nå»-knappen når du har valgt installasjonstype.

Trinn 6: Du må nå velge hvor du bor på et kart slik at Regolith 1.6 vet hvor du skal sette tidssonen din. Bruk musen til å velge tidssone. Klikk «Fortsett» for å gå videre når du er ferdig.

Trinn 7: På «Hvem er du»-siden skriver du inn navnet ditt, PC-ens navn. Du må også velge et brukernavn, velge et passord og bekrefte passordet ditt. Trykk på «Fortsett»-knappen når du er ferdig.

Trinn 8: Nå som du har satt opp brukernavnet ditt, vil Regolith fullføre installasjonen av alt på datamaskinen din. Når prosessen er fullført, start på nytt for å begynne å bruke Regolith Linux 1.6!