Hvordan installere Neo-to GTK-temaet på Linux

Neo-to er et fancy, neonlignende GTK-tema for Linux-skrivebordet. Det er sjarmerende å se på og vil garantert piffe opp ditt blide Linux-skrivebord! Slik installerer du det på din Linux-datamaskin!

Laster ned Neo-to

Neo-to GTK-temaet er tilgjengelig for alle Linux-brukere for nedlasting via Gnome-look.org temanettsted. Det er flere forskjellige varianter av Neo-to GTK-temaet å laste ned.

For å laste ned noen av temaversjonene, start med å gå over til Neo-to Gnome-look-siden. Når du er på siden, klikker du på «Filer»-fanen for å se de forskjellige temapakkene som er tilgjengelige for nedlasting.

Inne i «Filer»-området klikker du på det blå nedlastingsikonet i «DL»-kolonnen for å starte nedlastingen. Nedlastingen av Neo-to-temaet vil ikke ta lang tid. Når den er fullført, gå videre til neste del av veiledningen.

Trekker ut Neo-to

Neo-to GTK-temaet distribueres til Linux-brukere i form av et TarXZ-arkiv. Dette arkivet må pakkes ut før temaet kan installeres, da Linux-temaer ikke kan aktiveres i et arkivformat.

  Hvordan bruke den gratis kommandoen på Linux

For å starte utvinningen, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. For å åpne et terminalvindu, trykk på Ctrl + Alt + T-tastaturkombinasjonen. Deretter bruker du CD-kommandoen til å flytte inn i «Nedlastinger»-katalogen der temafilen ble lastet ned.

cd ~/Downloads

Når du er inne i mappen «Nedlastinger», kan utvinningen begynne. Bruk tar-kommandoen til å pakke ut No-to-temafilene til datamaskinen din.

Hvis du har lastet ned «neo-to.tar.xz»-temapakken, kan du enkelt trekke den ut med følgende kommando.

tar xvf neo-to.tar.xz

Fikk du tak i «neo-to-white.tar.xz»-temaet for å bruke på din Linux-PC? Pakk den ut med følgende kommando.

tar xvf neo-to-white.tar.xz

Vil du installere «neo-to-lighter-headerbar.tar.xz»-temapakken på datamaskinen din? I så fall må du skrive inn kommandoen nedenfor.

tar xvf neo-to-lighter-headerbar.tar.xz

Når Neo-to-temapakkene dine er fullstendig pakket ut, kan installasjonen begynne. Gå videre til neste del av veiledningen for å sette opp Neo-to på din Linux-PC!

Installerer Neo-to

Det er to måter å installere Neo-to GTK-temaet på Linux. Den første måten å installere temaet på er kjent som enkeltbruker, og lar bare personen som installerer temaet ha tilgang til det. Den andre måten å installere Neo-to på er kjent som systemomfattende, som lar enhver Linux-bruker få tilgang til temaet når det er installert.

  Hvordan montere og demontere lagringsenheter fra Linux-terminalen

For å starte installasjonen av Neo-to på Linux, åpne et terminalvindu. Når terminalvinduet er åpent, følg med installasjonsmetoden nedenfor som du foretrekker.

Enkeltbruker

For å installere Neo-to som en enkeltbruker, start med å bruke mkdir-kommandoen for å lage en ny temamappe i hjemmekatalogen din. Denne temamappen vil gjøre det mulig for brukerkontoen din å få tilgang til Neo-to GTK-temaet.

mkdir -p ~/.themes

Etter å ha opprettet en ny ~/.themes-mappe, vil du kunne installere temaer lokalt på datamaskinen din slik at bare Linux-brukerkontoen din har tilgang til dem. Deretter bruker du CD-kommandoen for å flytte inn i «Nedlastinger»-katalogen. «Nedlastinger»-katalogen er der Neo-to-temapakken ble pakket ut tidligere.

cd ~/Downloads/

Inne i «Nedlastinger»-katalogen, bruk mv-kommandoen til å flytte Neo-to-temafilene til den nyopprettede ~/.themes-katalogen.

mv  neo-to*/ ~/.themes/

Når alt er flyttet, installeres Neo-to-temafilen i enkeltbrukermodus. Bekreft at installasjonen er vellykket ved å kjøre ls-kommandoen nedenfor.

ls ~/.themes

Systemomfattende

For å installere Neo-to i systemomfattende modus, start med å gå til «Nedlastinger»-katalogen som temapakken ble pakket ut til tidligere. Du kan få tilgang til denne mappen ved å bruke CD-kommandoen nedenfor.

cd ~/Downloads

Inne i «Nedlastinger»-katalogen, bruk sudo -s-kommandoen for å heve terminaløkten din til «root» uten å forlate katalogen du er i.

sudo -s

Når terminalsesjonen har root-tilgang, kan installasjonen av Neo-to i systemomfattende modus begynne. Ved å bruke mv-kommandoen, installer Neo-to i katalogen /usr/share/themes/.

mv neo-to*/ /usr/share/themes/

Når installasjonen er fullført, settes Neo-to opp på din Linux-PC i systemomfattende modus. For å bekrefte at installasjonen var vellykket, kjør ls-kommandoen nedenfor.

ls /usr/share/themes/

Aktiverer Neo-to

Neo-to GTK-temaet er installert på din Linux-PC, men å installere det aktiverer ikke temaet. For å begynne å bruke Neo-to GTK-temaet på din Linux-PC som standard GTK-tema, må du endre standard GTK-temaet til «Neo-to.»

  Hvordan spille Trine 2 på Linux

Usikker på hvordan du endrer standard GTK-temaet på din Linux-PC? Sjekk ut listen over lenker nedenfor og velg skrivebordsmiljøet du bruker på Linux for å lære hvordan du endrer GTK-temaer!