Hvordan installere Pgadmin på Linux

Pgadmin er et administrasjons- og utviklingsverktøy med åpen kildekode for PostgreSQL, den åpne databaseprogramvaren. Dette verktøyet er viktig for de som jobber mye med PostgreSQL. Slik installerer du appen på Linux.

Hvordan installere Pgadmin på Ubuntu

PGAdmin er tilgjengelig for Ubuntu-brukere via et Apt-programvarelager. For å starte installasjonen, må du først åpne et terminalvindu. For å åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet, trykk på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent, bruk apt install-kommandoen for å installere «Curl»-programmet. Dette programmet må installeres for å hente Pgadmin-nøkkelen.

sudo apt install curl

Når Curl-appen er installert, bruk den på Ubuntu for å laste ned den offentlige Pgadmin-nøkkelen for depotet. Denne nøkkelen kreves for å samhandle med installasjoner i repoen.

sudo curl https://www.pgadmin.org/static/packages_pgadmin_org.pub | sudo apt-key add

Nå som nøkkelen er lagt til Ubuntu-systemet ditt, må du legge til Pgadmin-depotlinjen til programvarekildene dine. Den enkleste måten å gjøre dette på er med kommandoen nedenfor. Den vil automatisk skrive repoen til en fil slik at du enkelt kan bruke den på Ubuntu.

sudo sh -c 'echo "deb https://ftp.postgresql.org/pub/pgadmin/pgadmin4/apt/$(lsb_release -cs) pgadmin4 main" > /etc/apt/sources.list.d/pgadmin4.list"

Du må oppdatere systemet for å fullføre konfigureringen av repoen.

sudo apt update

Når repoen er satt opp på Ubuntu-systemet ditt, kan installasjonen av Pgadmin begynne. Bruk apt install-kommandoen nedenfor, installer programvaren.

For all Pgadmin-programvare, utfør følgende kommando:

sudo apt install pgadmin4

Hvis du trenger skrivebordsversjonen av applikasjonen til Ubuntu, installer «pgadmin4-desktop»-pakken på datamaskinen din med kommandoen nedenfor.

sudo apt install pgadmin4-desktop

Til slutt, hvis du bare trenger nettversjonen av Pgadmin på Ubuntu-systemet ditt, bruk kommandoen nedenfor for å installere «pgadmin4-web»-pakken ved å bruke kommandoen nedenfor.

sudo apt install pgadmin4-web

Hvordan installere Pgadmin på Debian

Pgadmin-nettstedet har en Ubuntu-logo, etterfulgt av ordet «apt» i nedlastingsdelen. Det er imidlertid ikke bare for Ubuntu, men alle Linux OS som bruker Apt som pakkebehandling. Av denne grunn vet vi at det vil fungere på Debian.

For å få Pgadmin til å fungere på din Debian-PC, må du først åpne et terminalvindu. For å gjøre det, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent, bruk apt-get install-kommandoen for å installere Curl-verktøyet. Dette verktøyet er nødvendig for å laste ned Pgadmin repo-nøkkelen.

sudo apt-get install curl

Deretter må du laste ned Pgadmin-depotnøkkelen til Debian. Denne nøkkelen gjør det mulig å bruke Pgadmin-repoen, så ikke hopp over dette trinnet.

sudo curl https://www.pgadmin.org/static/packages_pgadmin_org.pub | sudo apt-key add

Du må nå bruke sudo sh-kommandoen nedenfor for å skrive ut Pgadmin-depotet til ditt Debian-system.

sudo sh -c 'echo "deb https://ftp.postgresql.org/pub/pgadmin/pgadmin4/apt/$(lsb_release -cs) pgadmin4 main" > /etc/apt/sources.list.d/pgadmin4.list'

Kjør oppdateringskommandoen for å oppdatere Debians programvarekilder. For å gjøre det, bruk kommandoen apt-get update.

sudo apt-get update

Hvordan installere Pgadmin på Arch Linux

Pgadmin støttes ikke offisielt på Pgadmin-nettstedets nedlastingsside. Imidlertid pakker Arch Linux offisielt dette programmet i Arch Linux-reposen, og brukere kan installere det og få oppdateringer regelmessig, akkurat som alle andre Linux OS.

For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu på Arch Linux-skrivebordet. Når terminalvinduet er åpent, bruk pacman-kommandoen nedenfor for å installere Pgadmin på systemet ditt.

sudo pacman -S pgadmin

Hvordan installere Pgadmin på Fedora

Pgadmin3 er tilgjengelig i Fedora Linux offisielle programvarerepos. Denne utgivelsen er imidlertid utdatert, og selv om den fungerer bra, har den offisielle nettsiden Pgadmin4 for Fedora og andre RPM-baserte distribusjoner.

For å starte installasjonsprosessen må du legge til den offisielle repoen til Fedora. For å gjøre det, last ned den offisielle repo RPM ved å bruke kommandoen nedenfor.

sudo rpm -i https://ftp.postgresql.org/pub/pgadmin/pgadmin4/yum/pgadmin4-fedora-repo-2-1.noarch.rpm

Når pakken er installert, vil du kunne installere Pgadmin-programmet på Fedora.

For skrivebordsmodus for Fedora, installer «pgadmin4»-pakken ved å bruke dnf-kommandoen nedenfor.

sudo dnf install pgadmin4-desktop

For nettversjonen av Pgadmin, installer «pgadmin4-web»-pakken.

Hvordan installere Pgadmin på OpenSUSE

Den siste versjonen av Pgadmin (versjon 4) er tilgjengelig for installasjon i OpenSUSE-reposen. For å få det til å fungere, kan du ganske enkelt skrive inn følgende zypper installeringskommando nedenfor.

sudo zypper install pgadmin4

Du har satt opp både nett- og skrivebordsmodus på OpenSUSE Linux ved å installere pakken ovenfor.