Hvordan installere Pip på Windows

Nylig skrev vi en detaljert veiledning om hvordan du bygger din egen AI-chatbot med ChatGPT API. Og for det prosjektet brukte vi Python og Pip til å kjøre flere viktige biblioteker. Så hvis du også kommer i gang med Python for et prosjekt, sørg for å installere Pip på din Windows-PC. Du vil kunne laste ned mange av avhengighetene og bibliotekene på noen få sekunder. På det notatet, la oss gå videre og lære hvordan du installerer Pip på Windows 11 og 10.

Installer Pip på Windows 11 og 10 (2023)

Her kan du lære om Pip og finne ut hvordan du installerer det på Windows sammen med Python. Vi har også lagt til rettelser til noen få feil, hovedsakelig relatert til feilkonfigurering av bane. Du kan utvide tabellen nedenfor og flytte til hvilken som helst seksjon du ønsker.

Hva er Pip?

Pip er pakkebehandleren for Python. Enkelt sagt lar det deg i utgangspunktet installere og administrere millioner av Python-pakker og biblioteker fra kommandolinjen. Den kobles til Python Package Index (PyPI) repository hvor du kan finne tusenvis av prosjekter, apper, programvareutviklingssett, klienter og mer. Hvis du utvikler et prosjekt, og hvis du trenger noen avhengigheter som ikke er en del av standard Python-distribusjon, kan Pip legge dem til for deg uten problemer. Enkelt sagt er Pip en integrert del av Python, og for å komme i gang må du installere begge.

  Slik bruker du Windows 10 Update Assistant til %

Sjekk om Pip allerede er installert på Windows

Hvis du har installert Python, kan det hende du allerede har Pip installert på systemet ditt. Så før du går til installasjonstrinnene, la oss sjekke om Pip allerede er installert på Windows eller ikke.

1. Åpne ledetekst eller Windows Terminal. Etter det, kjør kommandoen nedenfor. Hvis du får Pip-versjonen som utgang, betyr det at Pip allerede er installert på PC-en din. Du kan bla ned og lære hvordan du oppgraderer Pip til den nyeste versjonen på Windows.

pip --version

2. Hvis du får feilmeldinger som «Kommando ikke funnet» eller «Pip» gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando, operativt program eller batchfil.», betyr det at Pip ikke er riktig installert på PC-en din. Følg trinnene nedenfor for å installere Pip og konfigurere banen også.

Hvordan installere Pip på Windows-PCer

Installer Pip med Python

For å installere Pip på Windows, trenger du bare å installere Python. Når du installerer Python ved hjelp av skrivebordsoppsettfilen, er Pip også sidelastet på Windows. Her er hvordan du kan sette opp Pip på Windows.

1. Først og fremst, flytt til denne lenken og last ned den nyeste versjonen av Python for Windows.

2. Deretter dobbeltklikker du på installasjonsfilen. Når installasjonsprogrammet vises, sørg for å aktivere avmerkingsboksen ved siden av «Legg til Python.exe til PATH».

2. Etter det klikker du på «Tilpass installasjon» og kontroller at «pip» er aktivert sammen med andre alternativer. Klikk på «Neste» og deretter «Installer».

3. Nå, Python sammen med Pip, vil begge bli installert på din Windows-PC.

Installer Pip via kommandolinjen

Du kan også installere Pip manuelt på Windows fra kommandolinjen enten ved å bruke CMD eller Windows Terminal. Følg trinnene nedenfor.

  Kan ikke installere apper fra Microsoft Store på Windows 10

1. Høyreklikk på denne lenken og velg deretter «Lagre lenke som …».

2. Lagre den som «get-pip.py»-fil i mappen «Nedlastinger».

3. Deretter høyreklikker du på «get-pip.py»-filen og velger «Kopier som bane».

4. Åpne til slutt terminalen og kjør den på følgende måte. Skriv inn python, legg til et mellomrom, og lim deretter inn banen. Etter det, trykk Enter og Pip vil bli installert på din Windows 11/10-datamaskin.

python "C:UsersmearjDownloadsget-pip.py"

5. Bortsett fra det kan du også kjøre denne kommandoen for å laste ned og installere Pip på en Windows-PC ved å bruke «ensurepip»-modulen.

python -m ensurepip --upgrade

Bekreft Pip-installasjon

1. For å sjekke om alt gikk riktig, åpne Windows Terminal eller Kommandoprompt og kjør kommandoene nedenfor. Hvis installasjonen var vellykket, vil den første kommandoen vise Python-versjonen, og den andre kommandoen viser Pip-versjonen som er installert på PC-en din.

python --version
pip --version

2. Du kan også skrive inn kommandoen nedenfor for å finne alle kommandoene pip tar som argument. Hvis den returnerer en lang liste med kommandoalternativer, er du i gang.

python --help
pip --help

Oppgrader eller nedgrader Pip på Windows

1. Etter installasjonen, kjør kommandoen nedenfor i terminalen for å oppgradere Pip til den nyeste versjonen på Windows. Slik ser syntaksen ut:

python -m pip install -U pip

2. Hvis du ønsker å nedgradere Pip til en spesifikk versjon, kjør kommandoen nedenfor:

python -m pip install pip==19.0

Slik legger du til Python og Pip til PATH på Windows 11 og 10

Etter å ha installert og kjørt Python- eller Pip-kommandoen på Windows hvis du får feil som «Pip gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando», eller «Python gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando,» eller ganske enkelt «Python ikke funnet» «, ikke bekymre deg. Det betyr at Python eller Pip kan ha blitt installert på din Windows-PC, men banene deres er ikke konfigurert riktig. Vi må legge til katalogene deres som en global Windows-miljøvariabel. Her er hvordan du gjør det.

  Slik løser du Dropbox com-feil 413 i Windows 10

1. Først av alt, trykk «Windows + R» for å åpne Kjør-prompten og lim inn banen nedenfor, og trykk Enter.

%localappdata%ProgramsPython

2. Etter det åpner du en annen «Python3XX»-mappe. Kopier nå hele banen fra adressefeltet. Dette er Pythons bane du må legge til som en miljøvariabel.

3. Deretter går du til «Skript»-mappen og klikker på «Adresselinjen». Kopier nå hele banen igjen. Dette er Pips bane du må legge til som en miljøvariabel.

4. Etter at du har fått baner for både Python og Pip, åpner du Kjør-prompten igjen ved å trykke «Windows + R». Her skriver du sysdm.cpl og trykker på Enter. Dette åpner de avanserte systeminnstillingene direkte.

5. Gå til «Avansert»-fanen, og klikk på «Miljøvariabler» nederst.

6. Deretter, under «Brukervariabler for …»-delen, velg «Path» og klikk på «Rediger…»-knappen.

7. Her klikker du på «Ny» og legger til begge banene du kopierte ovenfor på venstre side. Klikk nå på «OK». Husk at banene vil være forskjellige for hver PC. Dette vil legge til python og pip som globale miljøvariabler på din PC.

7. Til slutt åpner du kommandoprompt eller Windows Terminal og kjører en Python/Pip-kommando. For eksempel – Du kan bruke pip-kommandoen til å installere OpenAPI på din Windows-PC, og den vil ikke vise en feil.

python --version
pip install openai

Last ned og installer Pip på Windows med Python

Så dette er hvordan du kan laste ned og installere Pip på Windows 11 eller 10. Jeg vil foreslå å laste ned det offisielle installasjonsprogrammet fra Pythons nettside og installere det for å unngå eventuelle feil. Det fungerer for meg 100% av tiden. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du vil lære hvordan installer Python i Ubuntu Linux, gå til guiden vår for flere detaljer. Og for å finne de beste Python-læringskursene har vi en kuratert liste klar for deg. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.