Hvordan installere Raspberry Pi OS med skrivebordet på Raspberry Pi 4

Raspberry Pi 4 er seriøst imponerende, med noen betydelige maskinvareforbedringer i forhold til Pi 3. Som et resultat plukker mange den opp for å bruke den som en Linux-datamaskin. Et av de beste operativsystemene å kjøre på Pi 4 er Rasberry Pi OS. Slik setter du det opp.

Laster ned Raspberry Pi OS med skrivebordet

Før du kan komme i gang med Raspberry Pi Desktop, må den lastes ned. For øyeblikket er stedet for å få dette operativsystemet til din Raspberry Pi 4 via Raspberry Pi Foundation-nettstedet, på siden «Operativsystemer»..

Når du er på Operativsystem-siden, bla nedover siden til du finner «Raspberry Pi Desktop». Deretter vil du se en Raspberry Pi 4-modell, etterfulgt av flere forskjellige nedlastingslenker.

Velg den andre nedlastingslenken som sier «Raspberry Pi OS med skrivebord», og klikk på den blå nedlastingsknappen for å starte nedlastingsprosessen. Eller, hvis du har en torrent-klient og foretrekker å torrent OS, klikk på «Last ned torrent»-knappen, og den vil starte i en torrent-app og laste ned.

Nedlastingen bør bare ta noen få minutter å fullføre, siden den kun er på 1 180 MB. Når prosessen er fullført, gå over til neste del av veiledningen for å lage Raspberry Pi OS-installasjonsbildet.

Opprette Raspberry Pi OS installasjon SD-kort

Raspberry Pi OS er et Raspberry Pi-operativsystem, og det må installeres på et SD-kort fra en datamaskin. Installasjonsprosessen kalles «blinkende». I hovedsak, ta OS fra nedlastingsnettstedet, flash det til SD-kortet ditt ved hjelp av et flashverktøy.

Det er mange måter å flashe Raspberry Pi OS-installasjonsbildet til et SD-kort for å bruke på Raspberry Pi 4. I denne veiledningen vil vi fokusere på Etcher-applikasjonen. Hvorfor? Etcher er på tvers av plattformer, noe som betyr at den fungerer på samme måte på Linux, Mac OS og Windows, så du får de nøyaktige instruksjonene uansett hvilken datamaskin du bruker til å lage installasjons-SD-kortet.

For å komme i gang, last ned den siste versjonen av Etcher-appen til datamaskinen din ved å besøke den offisielle Etcher nettsted. Deretter starter du appen og kobler Raspberry Pi 4 SD-kortet til datamaskinen ved hjelp av kortleseren.

Når Etcher er åpen og SD-kortleseren er koblet til, finner du «Flash fra fil»-knappen og velger Raspberry Pi OS ZIP-arkivet du lastet ned. Finn deretter «Velg mål»-knappen.

Når du velger «Velg mål»-knappen, må du velge SD-kortet ditt i brukergrensesnittet. Etter å ha valgt SD-kortet ditt, finn «Flash!» -knappen, og velg den med musen for å starte blinkingsprosessen.

Blinkprosessen vil ikke ta lang tid. Når prosessen er fullført, gå videre til neste del av veiledningen for å fortsette installasjonsprosessen.

Setter opp alt

Sett inn SD-kortet ditt i Raspberry Pi 4, koble til tastaturet, musen, strømledningen osv., og slå den på. Når den slår seg på, vær tålmodig! Den første støvelen juli ta litt tid.

Når Raspberry Pi OS er ferdig med å starte opp for første gang, vil du se en melding som sier «Velkommen til Raspberry Pi Desktop!». Klikk på «Neste»-knappen nederst i dette vinduet for å fortsette.

På neste side må du velge land, språk og tidssone. Hvis du for eksempel er amerikansk, merk av for «Bruk amerikansk tastatur». Når du har konfigurert alt, klikker du på «Neste»-knappen for å fortsette.

Du må endre standard Raspberry Pi OS-skrivebordspassordet til noe du foretrekker å bruke på den tredje oppsettsiden. Bruk musen, klikk på «Skriv inn nytt passord»-tekstboksen og skriv inn passordet ditt. Klikk deretter på «Bekreft nytt passord» for å angi det en gang til. Når du er ferdig, klikker du på «Neste».

Du må nå konfigurere hvordan Raspberry Pi OS Desktop håndterer skjermoppsettet ditt. Hvis du ser svarte streker på hver side av skjermen, merk av i boksen «Denne skjermen viser en svart kant rundt skrivebordet.» Hvis ikke, la det stå tomt, og klikk på «Neste»-knappen for å fortsette.

Med skjermen konfigurert, er neste trinn å konfigurere WiFi. Bruk brukergrensesnittet, koble Raspberry Pi 4 til nettverket over WiFi, og trykk på «Neste»-knappen for å fortsette.

Merk: Hvis du har koblet til Raspberry Pi 4 via Ethernet, gjelder ikke dette trinnet for deg. Klikk på «Hopp over»-knappen for å hoppe over den.

Når WiFi er tilkoblet, må du oppdatere operativsystemet. I «Oppdater programvare»-vinduet klikker du på «Neste»-knappen for å begynne å se etter oppdateringer og installere dem.

Når alle oppdateringene er installert, er den første oppsettsprosessen for Raspberry Pi OS Desktop fullført. Herfra klikker du på «Start på nytt»-knappen for å starte maskinen på nytt.