Hvordan rense metadata fra filer på Linux

Er du en Linux-bruker som verdsetter personvernet ditt? Liker du ikke ideen om at bildene og videofilene du legger på datamaskinen har sensitiv informasjon? I så fall vil du like Metadata Cleaner. Hva er det? Det er en app som lar deg bli kvitt all metadata i filer som kan dele personlig informasjon. Slik bruker du den.

Installere Metadata Cleaner på Linux

Før vi kan gå gjennom hvordan du bruker Metadata Cleaner på Linux for å rense filene dine, må vi gå gjennom hvordan du installerer det på systemet ditt. Det er noen måter å installere dette programmet på Linux. Flatpak, Arch Linux AUR og kildekoden. Vi anbefaler imidlertid på det sterkeste å installere den via Flatpak.

For å starte installasjonen av Metadata Cleaner på din Linux-PC, åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du åpne et terminalvindu ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når et terminalvindu er åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som tilsvarer Linux-operativsystemet du bruker for øyeblikket.

  Hvordan spille Castle Crashers på Linux

Installasjonsinstruksjoner for Flatpak

Å sette opp Metadata Cleaner via Flatpak er den riktige veien å gå. For det første favoriserer utviklerne Flatpak som en distribusjonsmetode på Linux. Det er ikke vanskelig å se hvorfor, siden Flatpak lar Metadata Cleaner fungere på alle Linux OS som støtter Flatpak uten ekstra arbeid.

For å komme i gang med å installere Metadata Cleaner via Flatpak, installer «flatpak»-pakken på datamaskinen din ved å bruke pakkebehandlingen. Du trenger denne pakken for å sette opp Flatpak runtime, som lar deg installere programvaren. Alternativt kan du følge med på vår dybdeveiledning om emnet.

Etter å ha installert Flatpak runtime på datamaskinen din, må du bruke flatpak remote-add-kommandoen for å sette opp Flathub-appbutikken. Denne butikken gjør det mulig å installere apper som Metadata Cleaner og få tilgang til oppdateringer og andre programmer.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub-appbutikken konfigurert og klar til bruk, kan du installere Metadata Cleaner-applikasjonen på datamaskinen din ved å bruke følgende flatpak installeringskommando.

flatpak install flathub fr.romainvigier.MetadataCleaner

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

Metadata Cleaner-applikasjonen er tilgjengelig for installasjon på Arch Linux AUR. For å få det til å fungere på systemet ditt, begynn å bruke pacman-kommandoen for å installere både «git» og «base-devel»-pakkene på datamaskinen din.

sudo pacman -S base-devel git

Med begge pakkene installert, skriv inn kommandoene nedenfor for å sette opp Trizen AUR-hjelperen på Arch. Dette programmet automatiserer installasjonen av AUR-apper og gjør ting mye enklere.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Til slutt, installer Metadata Cleaner-appen på din Linux-PC med følgende trizen -S-kommando.

trizen -S metadata-cleaner

Kildekode

Kildekoden for Metadata Cleaner er tilgjengelig hvis du trenger det. For å få det, klikk her.

  Hvordan spille Dead Rising på Linux

Bruke Metadata Cleaner på Linux

For å bruke Metadata Cleaner til å slette metadata fra bildene, videofilene eller andre dokumenter med metadata (dokumenter, PDF-er, hva som helst), start med å åpne programmet.

Det er mulig å åpne Metadata Cleaner på Linux ved å søke etter det i appmenyen. Du kan også kjøre følgende flatpak-kommando for å få den åpen.

flatpak run fr.romainvigier.MetadataCleaner

Når appen kjører, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: I Metadata Cleaner-appen, finn «bla gjennom»-knappen øverst til venstre i appen og klikk på den. Ved å klikke på denne knappen vil et filleservindu vises på skjermen.

Bruk filleservinduet til å finne bilder, videofiler, dokumenter osv. som du trenger å fjerne metadata fra. Husk at du kan legge til så mange filer du vil, og du er ikke begrenset til én om gangen.

  Hvordan spille God of War på Linux

Trinn 2: Etter å ha lagt til alle filene du ønsker å rense til Metadata Cleaner-appen, vil du se en filliste, etterfulgt av fingeravtrykkikoner. Klikk på fingeravtrykkikonene og ta en titt på metadataene dine for å bekrefte at du vil slette dem.

Trinn 3: Når du er ferdig med å se på de eksisterende metadataene på filene, finner du «Rengjør»-knappen for å slette metadataene fra filene. Rengjøringsprosessen bør være ganske rask. Når den er fullført, vil den vise et «Ferdig!» melding på skjermen.

Trinn 4: Etter å ha sett «Ferdig!» melding på skjermen i Metadata Cleaner, finn «Lagre»-knappen og klikk på den for å lagre endringene i filene dine. Når endringene er lagret, har du renset metadataene!

x