Hvordan rense metadata fra filer på Linux

Er du en Linux-bruker som verdsetter personvernet ditt? Liker du ikke ideen om at bildene og videofilene du legger på datamaskinen har sensitiv informasjon? I så fall vil du like Metadata Cleaner. Hva er det? Det er en app som lar deg bli kvitt all metadata i filer som kan dele personlig informasjon. Slik bruker du den.

Installere Metadata Cleaner på Linux

Før vi kan gå gjennom hvordan du bruker Metadata Cleaner på Linux for å rense filene dine, må vi gå gjennom hvordan du installerer det på systemet ditt. Det er noen måter å installere dette programmet på Linux. Flatpak, Arch Linux AUR og kildekoden. Vi anbefaler imidlertid på det sterkeste å installere den via Flatpak.

For å starte installasjonen av Metadata Cleaner på din Linux-PC, åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du åpne et terminalvindu ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

  Hvordan spille Castle Crashers på Linux

Når et terminalvindu er åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som tilsvarer Linux-operativsystemet du bruker for øyeblikket.

Installasjonsinstruksjoner for Flatpak

Å sette opp Metadata Cleaner via Flatpak er den riktige veien å gå. For det første favoriserer utviklerne Flatpak som en distribusjonsmetode på Linux. Det er ikke vanskelig å se hvorfor, siden Flatpak lar Metadata Cleaner fungere på alle Linux OS som støtter Flatpak uten ekstra arbeid.

For å komme i gang med å installere Metadata Cleaner via Flatpak, installer «flatpak»-pakken på datamaskinen din ved å bruke pakkebehandlingen. Du trenger denne pakken for å sette opp Flatpak runtime, som lar deg installere programvaren. Alternativt kan du følge med på vår dybdeveiledning om emnet.

Etter å ha installert Flatpak runtime på datamaskinen din, må du bruke flatpak remote-add-kommandoen for å sette opp Flathub-appbutikken. Denne butikken gjør det mulig å installere apper som Metadata Cleaner og få tilgang til oppdateringer og andre programmer.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub-appbutikken konfigurert og klar til bruk, kan du installere Metadata Cleaner-applikasjonen på datamaskinen din ved å bruke følgende flatpak installeringskommando.

flatpak install flathub fr.romainvigier.MetadataCleaner

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

Metadata Cleaner-applikasjonen er tilgjengelig for installasjon på Arch Linux AUR. For å få det til å fungere på systemet ditt, begynn å bruke pacman-kommandoen for å installere både «git» og «base-devel»-pakkene på datamaskinen din.

sudo pacman -S base-devel git

Med begge pakkene installert, skriv inn kommandoene nedenfor for å sette opp Trizen AUR-hjelperen på Arch. Dette programmet automatiserer installasjonen av AUR-apper og gjør ting mye enklere.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Til slutt, installer Metadata Cleaner-appen på din Linux-PC med følgende trizen -S-kommando.

trizen -S metadata-cleaner

Kildekode

Kildekoden for Metadata Cleaner er tilgjengelig hvis du trenger det. For å få det, klikk her.

  Hvordan spille God of War på Linux

Bruke Metadata Cleaner på Linux

For å bruke Metadata Cleaner til å slette metadata fra bildene, videofilene eller andre dokumenter med metadata (dokumenter, PDF-er, hva som helst), start med å åpne programmet.

Det er mulig å åpne Metadata Cleaner på Linux ved å søke etter det i appmenyen. Du kan også kjøre følgende flatpak-kommando for å få den åpen.

flatpak run fr.romainvigier.MetadataCleaner

Når appen kjører, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: I Metadata Cleaner-appen, finn «bla gjennom»-knappen øverst til venstre i appen og klikk på den. Ved å klikke på denne knappen vil et filleservindu vises på skjermen.

  Hvordan spille Baldur's Gate 3 på Linux

Bruk filleservinduet til å finne bilder, videofiler, dokumenter osv. som du trenger å fjerne metadata fra. Husk at du kan legge til så mange filer du vil, og du er ikke begrenset til én om gangen.

Trinn 2: Etter å ha lagt til alle filene du ønsker å rense til Metadata Cleaner-appen, vil du se en filliste, etterfulgt av fingeravtrykkikoner. Klikk på fingeravtrykkikonene og ta en titt på metadataene dine for å bekrefte at du vil slette dem.

Trinn 3: Når du er ferdig med å se på de eksisterende metadataene på filene, finner du «Rengjør»-knappen for å slette metadataene fra filene. Rengjøringsprosessen bør være ganske rask. Når den er fullført, vil den vise et «Ferdig!» melding på skjermen.

Trinn 4: Etter å ha sett «Ferdig!» melding på skjermen i Metadata Cleaner, finn «Lagre»-knappen og klikk på den for å lagre endringene i filene dine. Når endringene er lagret, har du renset metadataene!