Hvordan installere Skeuos GTK-temaet på Linux

Skeuos er et GTK3/4-tema for Gnome Shell, så vel som andre GTK-baserte skrivebordsmiljøer på Linux. Den kommer i flere forskjellige fargevarianter og har et rent, glatt design som garantert vil piffe opp Linux-oppsettet ditt. Slik installerer du Skeuos GTK-temaet på systemet ditt.

Laster ned Skeuos på Linux

Skeuos GTK-temaet er tilgjengelig for nedlasting på prosjektets GitHub-side. For å laste ned dette temaet til datamaskinen din, må du bruke wget download-kommandoen i terminalen.

Nesten alle Linux-operativsystemer leveres med wget forhåndsinstallert. Hvis du bruker et Linux-operativsystem som ikke følger med dette verktøyet, må du installere det manuelt. For å få tak i Wget-appen, klikk her.

For å laste ned Skeuos på din Linux-datamaskin, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent, bruk wget nedlastingskommandoen nedenfor for å hente den nyeste versjonen av Skeuos på datamaskinen din.

wget https://github.com/daniruiz/skeuos-gtk/archive/refs/heads/master.zip -O ~/Downloads/skeuos-gtk-theme.zip

Det er også mulig å laste ned temaet fra Skeuos GitHub-siden med git clone-kommandoen. Du bør imidlertid bare gjøre dette hvis du vet hvordan du bruker GitHub, siden det er et komplekst verktøy.

  Hvordan spille We Were Here Together på Linux

Pakk ut Skeuos på Linux

Når Skeuos GTK-temaet er lastet ned til Linux-datamaskinen din, må du pakke det ut. For å starte utvinningsprosessen, gå til terminalen og bruk CD-kommandoen for å flytte inn i «Nedlastinger»-katalogen der temafilen ZIP-arkivet ligger.

cd ~/Downloads/

Når du er inne i «Nedlastinger»-katalogen, bruk unzip-kommandoen for å pakke ut «skeuos-gtk-theme.zip»-arkivet.

unzip -d skeuos-gtk-theme/ skeuos-gtk-theme.zip

Når utvinningsprosessen er fullført, vil en ny mappe med navnet «skeuos-gtk-theme» vises i «Nedlastinger»-katalogen din. Bruk CD-kommandoen og skriv inn denne katalogen.

cd ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/

Når du er inne i «skeuos-gtk-theme»-mappen, må du CD inn i «skeuos-gtk-master»-mappen. Denne undermappen inneholder alle GTK-temafiler som du kan installere på din Linux-datamaskin.

cd skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/

Installerer Skeuos på Linux

Installasjon av Skeuos på din Linux-datamaskin kan gjøres på to måter. Den første måten å installere dette GTK-temaet på er i «enkeltbruker»-modus, og den andre metoden er «systemomfattende» modus.

Hvis du ikke deler en datamaskin og ikke trenger noen andre for å få tilgang til Skeuos-temaet, bør du følge instruksjonene for «enkeltbruker». Alternativt, hvis du trenger flere brukere for å få tilgang til dette temaet, følg instruksjonene for hele systemet.

  Hvordan redigere Hosts-filen på Linux

Enkeltbruker

For å installere Skeuos GTK-temaet som en enkeltbruker, start med å lage en ~/.themes-mappe ved å bruke mkdir-kommandoen. Denne mappen vil inneholde GTK-temafiler i hjemmekatalogen (~).

mkdir -p ~/.themes/

Etter å ha opprettet den nye katalogen, bruk ls-kommandoen for å se innholdet i ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/-katalogen.

ls

Se gjennom listen over elementer i terminalledeteksten. Den vil vise mange, mange varianter av Skeuos GTK-temaet. Når du har funnet den du vil ha, bruk mv-kommandoen til å installere den i den nyopprettede ~/.themes/-mappen i hjemmekatalogen din.

For eksempel, for å installere «Skeuos-Black-Dark»-temaet, skriver du inn følgende kommando.

mv Skeuos-Black-Dark/ ~/.themes/

Erstatt «Skeuos-Black-Dark» med navnet på temaet du vil installere som er inne i ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/-katalogen.

Gjenta denne prosessen så mange ganger du vil for å installere flere Skeuos GTK-temaer på datamaskinen din i «enbruker»-modus.

Systemomfattende

Trenger du å installere Skeuos GTK-temaet i hele systemet? Slik gjør du det. Bruk først kommandoen sudo -s for å heve terminalsesjonen din til root-tilgang.

sudo -s

Deretter bruker du ls-kommandoen til å vise innholdet i ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/-katalogen.

ls

Katalogen ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/ har mange temamapper å velge mellom. Se gjennom listen i terminalen for temaet du ønsker å installere.

  Hvordan spille Dead Space på Linux

Følg eksempelkommandoen nedenfor når du har funnet Skeuos-temaet du vil sette opp på systemet ditt.

For å installere «Skeuos-Magenta-Light»-temaet på systemet ditt, kjører du for eksempel:

mv Skeuos-Magenta-Light/ /usr/share/themes/

Gjenta denne prosessen så mange ganger du vil for å installere flere Skeuos GTK-temaer på datamaskinen din i «systemomfattende» modus.

Aktivering av Skeuos på Linux

Skeuos GTK-temaet er installert på datamaskinen din, men det er ikke standardtemaet ennå. For å gjøre Skeous til standardutseendet for Linux-skrivebordet ditt, må du endre temainnstillingene.

Vet du ikke hvordan du endrer temainnstillingene på din Linux-PC? Vi kan hjelpe! Sjekk ut koblingene nedenfor for å lære mer om å endre skrivebordstemaer på Linux!

x