Hvordan installere Skeuos GTK-temaet på Linux

Skeuos er et GTK3/4-tema for Gnome Shell, så vel som andre GTK-baserte skrivebordsmiljøer på Linux. Den kommer i flere forskjellige fargevarianter og har et rent, glatt design som garantert vil piffe opp Linux-oppsettet ditt. Slik installerer du Skeuos GTK-temaet på systemet ditt.

Laster ned Skeuos på Linux

Skeuos GTK-temaet er tilgjengelig for nedlasting på prosjektets GitHub-side. For å laste ned dette temaet til datamaskinen din, må du bruke wget download-kommandoen i terminalen.

Nesten alle Linux-operativsystemer leveres med wget forhåndsinstallert. Hvis du bruker et Linux-operativsystem som ikke følger med dette verktøyet, må du installere det manuelt. For å få tak i Wget-appen, klikk her.

For å laste ned Skeuos på din Linux-datamaskin, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent, bruk wget nedlastingskommandoen nedenfor for å hente den nyeste versjonen av Skeuos på datamaskinen din.

wget https://github.com/daniruiz/skeuos-gtk/archive/refs/heads/master.zip -O ~/Downloads/skeuos-gtk-theme.zip

Det er også mulig å laste ned temaet fra Skeuos GitHub-siden med git clone-kommandoen. Du bør imidlertid bare gjøre dette hvis du vet hvordan du bruker GitHub, siden det er et komplekst verktøy.

Pakk ut Skeuos på Linux

Når Skeuos GTK-temaet er lastet ned til Linux-datamaskinen din, må du pakke det ut. For å starte utvinningsprosessen, gå til terminalen og bruk CD-kommandoen for å flytte inn i «Nedlastinger»-katalogen der temafilen ZIP-arkivet ligger.

cd ~/Downloads/

Når du er inne i «Nedlastinger»-katalogen, bruk unzip-kommandoen for å pakke ut «skeuos-gtk-theme.zip»-arkivet.

unzip -d skeuos-gtk-theme/ skeuos-gtk-theme.zip

Når utvinningsprosessen er fullført, vil en ny mappe med navnet «skeuos-gtk-theme» vises i «Nedlastinger»-katalogen din. Bruk CD-kommandoen og skriv inn denne katalogen.

cd ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/

Når du er inne i «skeuos-gtk-theme»-mappen, må du CD inn i «skeuos-gtk-master»-mappen. Denne undermappen inneholder alle GTK-temafiler som du kan installere på din Linux-datamaskin.

cd skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/

Installerer Skeuos på Linux

Installasjon av Skeuos på din Linux-datamaskin kan gjøres på to måter. Den første måten å installere dette GTK-temaet på er i «enkeltbruker»-modus, og den andre metoden er «systemomfattende» modus.

Hvis du ikke deler en datamaskin og ikke trenger noen andre for å få tilgang til Skeuos-temaet, bør du følge instruksjonene for «enkeltbruker». Alternativt, hvis du trenger flere brukere for å få tilgang til dette temaet, følg instruksjonene for hele systemet.

Enkeltbruker

For å installere Skeuos GTK-temaet som en enkeltbruker, start med å lage en ~/.themes-mappe ved å bruke mkdir-kommandoen. Denne mappen vil inneholde GTK-temafiler i hjemmekatalogen (~).

mkdir -p ~/.themes/

Etter å ha opprettet den nye katalogen, bruk ls-kommandoen for å se innholdet i ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/-katalogen.

ls

Se gjennom listen over elementer i terminalledeteksten. Den vil vise mange, mange varianter av Skeuos GTK-temaet. Når du har funnet den du vil ha, bruk mv-kommandoen til å installere den i den nyopprettede ~/.themes/-mappen i hjemmekatalogen din.

For eksempel, for å installere «Skeuos-Black-Dark»-temaet, skriver du inn følgende kommando.

mv Skeuos-Black-Dark/ ~/.themes/

Erstatt «Skeuos-Black-Dark» med navnet på temaet du vil installere som er inne i ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/-katalogen.

Gjenta denne prosessen så mange ganger du vil for å installere flere Skeuos GTK-temaer på datamaskinen din i «enbruker»-modus.

Systemomfattende

Trenger du å installere Skeuos GTK-temaet i hele systemet? Slik gjør du det. Bruk først kommandoen sudo -s for å heve terminalsesjonen din til root-tilgang.

sudo -s

Deretter bruker du ls-kommandoen til å vise innholdet i ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/-katalogen.

ls

Katalogen ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/ har mange temamapper å velge mellom. Se gjennom listen i terminalen for temaet du ønsker å installere.

Følg eksempelkommandoen nedenfor når du har funnet Skeuos-temaet du vil sette opp på systemet ditt.

For å installere «Skeuos-Magenta-Light»-temaet på systemet ditt, kjører du for eksempel:

mv Skeuos-Magenta-Light/ /usr/share/themes/

Gjenta denne prosessen så mange ganger du vil for å installere flere Skeuos GTK-temaer på datamaskinen din i «systemomfattende» modus.

Aktivering av Skeuos på Linux

Skeuos GTK-temaet er installert på datamaskinen din, men det er ikke standardtemaet ennå. For å gjøre Skeous til standardutseendet for Linux-skrivebordet ditt, må du endre temainnstillingene.

Vet du ikke hvordan du endrer temainnstillingene på din Linux-PC? Vi kan hjelpe! Sjekk ut koblingene nedenfor for å lære mer om å endre skrivebordstemaer på Linux!