Hvordan kjøre Linux på en iPad

Bruker du en Apple iPad som din primære mobildatamaskin? Skulle ønske du kunne kjøre Linux på den for utviklingsformål eller andre ting? Det viser seg, med litt arbeid, er det mulig å kjøre Linux på en iPad via virtualisering. Slik setter du det opp.

Krav

For å kjøre Linux på iPad-en din, må noen krav oppfylles. For det første trenger du en gjeldende versjon av iPad OS. VM-emulatoren krever ikke at iPad-en din må endres eller tukles med på noen måte, men den må ha den nyeste brikken inni (A12 Bionic).

Hvis du ikke har en nylig iPad som kjører A12-brikken, kan du juni også kunne komme unna med det uten å endre det hvis du bruker en eldre versjon av iPad OS; imidlertid resultatene dine juni variere.

I tillegg til å ha en nylig iPad, trenger du også Windows 10 eller macOS for å utføre den første installasjonen, samt en USB til Lightning-kabel. Hvis du er en Linux-bruker, kan du installere Windows 10 i en VM og bruke en USB-gjennomgang for å komme deg rundt med Windows på systemet ditt.

  Slik oppdaterer du Discord-appen på Linux

Til slutt, sørg for at du har den nyeste iTunes installert i Windows eller Mac OS. Du juni trenger også Apple iCloud installert på systemet ditt.

Installere Alt Store på Windows

Nå som vi har gått gjennom kravene for å sette opp Linux på en iPad, kan vi starte installasjonsprosessen. For å starte, må du sette opp Alt Store på iPad-en din. Alt Store er en gratis alternativ app-butikk som du kan bruke til å sidelaste IPA (Apple-appfiler) til enheten din.

Husk at Alt Store må aktiveres på nytt på iPaden hver sjuende dag med mindre du betaler for en Apple-utviklerkonto og låser opp sideinnlastings-IPAer for ett år av gangen. Å aktivere Alt Store og sidelastede apper på nytt hver syvende dag kan være irriterende, men det er bedre enn å annullere iPad-garantien.

For å begynne å installere Alt Store på iPad, gå over til det offisielle Alt Store-nettstedet. Når du er på nettstedet, finn «Last ned AltServer for»-området og klikk på Windows (Beta) eller macOS hvis du bruker en Mac.

Last ned og installer AltServer til datamaskinen din (eller VM hvis du er på Linux). Installasjonen vil ikke ta lang tid. Når installasjonen er fullført, gå videre til neste del av veiledningen.

Bruke AltServer for å installere UTM

For øyeblikket er den eneste måten en iPad-bruker kan bruke Linux på UTM, et sofistikert virtualiseringsverktøy for Mac/iOS/iPad OS. Det er overbevisende og kan kjøre de fleste typer operativsystemer uten problemer.

  Hvordan installere LightningBug GTK-temaet på Linux

Du må manuelt laste ned UTM IPA-filen til iPaden og laste den gjennom Alt Store for å få den til iPaden din slik at du kan bruke den til å installere Linux. For å laste ned IPA-filen, klikk her.

Merk: vi bruker UTM SE (slow edition) for å sidelaste, siden den har den beste kompatibiliteten. Du kan imidlertid også få den vanlige IPA-filen her hvis du foretrekker.

Installasjon

For å installere, koble iPad-en til Windows, Mac OS eller Windows VM på Linux med USB-belysningskabelen. Lås deretter opp iPad-en for å «stole på» datamaskinen din. Du må stole på maskinen din for at den skal fungere.

Etter å ha klarert iPad-en din på datamaskinen, start «AltServer» på datamaskinen, og den skal åpnes som et ikon i systemstatusfeltet på Windows. Derfra klikker du på ikonet, velger «Installer Alt Store» med musen og venter på at PC-en skal installere Alt Store på iPaden.

Nå som Alt Store er installert, må du «stole på» den som en app på iPaden din, siden den er sidelastet. For å gjøre det, åpne Innstillinger-appen på iPad. Gå til Generelt > Enhetsbehandling. Trykk på appen og velg Stol på.

  Slik bruker du FTP-kommandoen på Linux

Når Alt Store er åpen, hold iPad-en koblet til PC-en. Deretter, mens den fortsatt er tilkoblet, åpner du Alt Store-appen og klikker på «Mine apper» Derfra klikker du på +-ikonet i venstre hjørne.

Når du har klikket på +-ikonet, bla etter UTM SE- eller UTM IPA-filen som er lastet ned til iPad, og trykk på den for å installere den. Husk; installasjonen juni ta litt tid, så vær tålmodig og ikke koble fra iPad-en.

Når installasjonen er fullført, koble fra iPad og start UTM for å begynne å bruke Linux!

Installere Linux på iPad

Nå som UTM er sidelastet til iPad-en din, er det på tide å få Linux til å fungere. For å få Linux til å fungere, gjør følgende.

Trinn 1: Trykk på «Bla gjennom UTM-galleri»-knappen for å se forhåndskonfigurerte virtuelle maskiner for UTM på iPad. Når du har funnet den du liker, last den ned til iPad.

Trinn 2: Åpne iPad OS Files-appen, og pakk ut ZIP-arkivet. Trykk deretter på UTM-filen inne i iPad OS Files-appen. Når du trykker på UTM-filen, vil den automatisk importeres til UTM VM-appen.

Trinn 3: Etter å ha importert VM-en, trykk på den i UTM for å starte den, og du bruker Linux. Men husk, avhengig av spesifikasjonene til iPad-en din, du juni ønsker å holde seg til Linux-operativsystemer som er lette og ikke grafisk intense.