q Hvordan koble en hvilken som helst konsollspillkontroller til en Windows-PC eller Mac - tipsbilk.net

Hvordan koble en hvilken som helst konsollspillkontroller til en Windows-PC eller Mac

Konsollkontrollere fungerer ikke alltid så snart du kobler dem til en Windows-PC eller Mac. Vi har satt sammen en liste med guider slik at du kan lære hvordan du får favorittkontrolleren til å fungere med datamaskinen din.

De fleste kontrollere som skal brukes på PC-er, som USB Logitech-kontrollere, vil være HID-kompatible enheter og støtte XInput- eller DirectInput-protokollen, som du kan bruke i de fleste spill. Noen kan fungere ut av esken og andre kan trenge en tilpasset driver. For konsollkontrollere, spesielt eldre, kan det hende du trenger en maskinvareadapter hvis den ikke kobles til USB, siden Bluetooth-støtte er truffet.

Denne veiledningen dekker Windows og macOS, men de fleste HID-kontrollere vil også fungere på Linux. Det tar bare en lite konfigurasjonsom Linux-brukere sannsynligvis er kjent med.

PlayStation 4 (DualShock 4)

Windows støtter Sony PS4-kontrollere uten ekstra programvare så lenge du kobler dem til via USB. Du vil trenge en maskinvareadapter for å bruke kontrolleren trådløst.

Mac-er støtter også Sonys nyeste kontrollere som standard, selv med en trådløs tilkobling. Dessverre dukker disse kontrollerene opp som en generisk inngangsenhet, som kanskje ikke fungerer i alle spill.

PlayStation 3 (DualShock 3)

Windows trenger en tilpasset driver for PS3-kontrollere. Det er litt komplisert å sette opp, men vi har instruksjonene.

  Slik aktiverer du sabotasjebeskyttelse for Windows-sikkerhet på Windows 10

Mac-er støtter disse kontrollerene uten ekstra programvare. Bare koble til trådløst via Bluetooth eller koble den til med en USB-kabel.

PlayStation 1 og 2 (DualShock 1 og 2)

Sonys PS1- og PS2-kontrollere er eldre og bruker ikke USB. Du kan få en adaptermen det er nok best å plukke opp en DualShock 3, siden den er nesten helt lik, men med trådløs og USB-støtte.

Xbox One

Windows støttes fullt ut av esken, siden dette er Microsofts flaggskipkontroller. Bare plugg og spill, eller koble til via Bluetooth. Du kan til og med oppdatere kontrollerens fastvare fra PC-en din hvis du bruker Windows 10.

Mac-er støtter Xbox One-kontrollere trådløst uten noe ekstra, men du trenger ekstra programvare hvis du vil koble til kontrolleren via USB. Spesielt trenger du 360-kontroller driver, som utvider støtten for kablede USB Xbox One-kontrollere.

Xbox 360

Windows støtter kablede 360-kontrollere som standard, men trådløse kontrollere trenger en spesiell USB-adapter.

Mac trenger en tilpasset driver. På grunn av problemer med kjerneutvidelser (kexts), forårsaker trådløs støtte kjernepanikk, og er deaktivert i denne driveren.

Original Xbox (Xbox «1»)

Du trenger en adapter og noe tilpassede drivere, men det virker ikke helt lett. MacOS har en eldre sjåfør, men det kan hende det ikke fungerer på nyere versjoner av macOS. Også, hvis du er gal, kan du gi avkall på adapteren helt og skjøt sammen et par kablerselv om vi ikke anbefaler dette.

  Fiks 0xC00D36D5 Ingen kameraer er vedlagt i Windows 10

Nintendo Switch Pro-kontroller

Nintendos Switch Pro-kontroller fungerer automatisk etter at du kobler den til via Bluetooth på Windows og macOS, men du må sette den opp i Steam for å bruke den i spill.

Wii-fjernkontroller og Wii U Pro-kontrollere

Windows kobler til kontrolleren som standard, men den kan ikke brukes som kontroller i alle apper. Dolphin, Wii-emulatoren, støtter å bruke dem som innganger, men vi hadde ingen for hånden for å teste bruk i hele systemet.

Mac støttes på samme måte – bare i Dolphin. Systemomfattende bruk er teknisk støttet, men vi anbefaler på det sterkeste å finne en ny kontroller. MacOS Sierra brøt støtten for den eneste driveren, Wjoy, men den ble oppdatert på en ny gaffel. Den nåværende utgivelsen fungerer imidlertid ikke heller, så du må bygge den siste commit fra kilden i Xcode, oppdatere en haug med byggemål, fikse noen feil, signere den med en Apple-utviklerkonto, og så tross alt at du må starte opp i gjenopprettingsmodus og deaktivere systemintegritetsbeskyttelse for å installere den. Først da kan du koble til kontrolleren på riktig måte.

GameCube-kontrollere

Du trenger selvfølgelig en adapter, men Windows og Mac skal støttes som standard via HID. Støtte kan imidlertid variere avhengig av adapteren du får. Du kan få en offisielt en, men den Mayflash adapter ser ut til å fungere fint for halve prisen. Denne adapteren har en bryter slik at du kan bruke den på PC så vel som konsoll, som vil gjøre den om til en HID-enhet i stedet for en proprietær konsoll. Dolphin kan imidlertid kommunisere direkte med den, og vil støtte Wii U-modusen, som kan fikse noen feil med tilleggsportene.

  Hvordan fikse Oracle virtualbox-problemer i Windows 11

Merk at macOS sin HID-implementering overstyrer Dolphins direkte kommunikasjon med enheten, så den støtter ikke å ha flere kontrollere plugget inn. en løsning, men det fungerer kanskje ikke med alle adaptere. Det innebærer å deaktivere SIP, men riktignok bare for kext-utvidelser, noe som er litt tryggere.

Guitar Hero-kontrollere

Denne er litt rar, siden Guitar Hero har mange forskjellige konsollversjoner, men det er fortsatt et blomstrende fellesskap på PC med CloneHero. De fleste skal fungere med en adapter, så det er best å sjekke wikien deres for instruksjoner.

Andre kontrollere

Andre retrokontrollere trenger vanligvis adaptere, med mindre du får oppdaterte USB-versjoner av dem. De fleste adaptere bør bruke standard XInput- og DirectInput-tilkoblinger og bør kunne konfigureres i Steam og noen av appene nedenfor.

Tredjepartskontrollere vil variere avhengig av hva du får, men de fleste bør bruke de samme standard XInput-tilkoblingene. Vanligvis vil den vise kompatibiliteten på Amazon, så sørg for å kjøpe en som er kompatibel, eller kjøp noe mer mainstream.

Hvis kontrolleren din ikke er oppført her, eller du ikke kan få den til å fungere med disse veiledningene, bør et raskt Google-søk etter kontrollerens navn pluss din OS-versjon og «driver» føre deg til anstendige resultater.

Hvis du trenger å tilordne kontrolleren på nytt, kan du bruke Steams innebygde Big Picture Mode for å gjøre det. Hvis du trenger å bruke det i et ikke-Steam-spill, kan du prøve AntiMikro for Windows og Hyggelig for macOS, begge gratis.