Hvordan konvertere et bilde til PNG-format

PNG-filer er en fin måte å lagre bilder (som logoer) som krever gjennomsiktighet og falming. De gjør dette samtidig som de beholder sitt originale utseende på en hvilken som helst fargebakgrunn. Vi skal gå over et par måter du kan konvertere bildene dine til PNG-format.

Hva er en PNG-fil?

PNG, eller Portable Network Graphics, er et populært bildeformat som brukes i internettgrafikk for sin evne til å støtte åpenhet i nettlesere. Den ble først utviklet på 1990-tallet som et åpent alternativ til GIF, som bruker en proprietær komprimeringsalgoritme. PNG er royaltyfri.

PNG støtter både 8-biters og 24-biters farger, akkurat som henholdsvis GIF og JPG. De betraktes også som en tapsfri fil, noe som betyr at de ikke vil forringes i kvalitet, uavhengig av hvor mange ganger du åpner og lagrer filen.

  Hvordan endre papirstørrelsen i Microsoft Word

Hvordan konvertere et bilde til PNG

En av hovedfordelene med PNG fremfor formater som JPG eller GIF er at PNG er et tapsfritt format med 24-bits fargestøtte. Hvis du konverterer fra JPG, må du ta i betraktning at JPG-filer er filer med tap og kan miste noe kvalitet fra den første komprimeringen. Men fordi PNG er tapsfri, vil ikke filen din miste ytterligere kvalitet hver gang du åpner eller lagrer bildet på nytt.

Det er to hovedmåter du kan konvertere et bilde til PNG-format. Du kan enten bruke et bildevisningsprogram på datamaskinen eller bruke en av de mange filkonverteringssidene som er tilgjengelige på nettet.

Konvertering av et bilde med Windows

Jeg vet at vi sier det mye, og du blir kanskje lei av å høre om det, men IrfanView er et av de beste gratis bildevisningsprogrammene på Windows. Periode. Du kan gjøre den samme typen konvertering som vi skal vise deg i de fleste redaktører (inkludert Paint), men vi skal bruke IrfanView som eksempel her.

  Slik kobler du en PS4- eller Xbox-kontroller til iPhone eller iPad

Åpne bildet du vil konvertere til PNG ved å klikke på Fil > Åpne.

Naviger til bildet ditt og klikk på «Åpne».

Når filen er åpen, klikker du på Fil > Lagre som.

I det neste vinduet må du kontrollere at du har valgt PNG fra rullegardinlisten over formater, og klikk deretter på «Lagre».

Som standard er komprimeringshastigheten satt til «Best», men hvis du vil ha litt mer kontroll over komprimeringen av filen din, har vinduet Lagre alternativer et par ekstra å sjekke ut. Endring av komprimeringsgrad vil avgjøre størrelsen på filen, jo høyere tall, jo mindre komprimering vil bli brukt når du lagrer bildet.

Konvertering av et bilde med Mac

Mac leveres forhåndsinstallert med forhåndsvisning, som du kan bruke til mer enn bare å vise bildefiler. Det er et flott bilderedigeringsprogram som kan beskjære, endre størrelse og konvertere filer.

Åpne et bilde i Forhåndsvisning ved å høyreklikke på filen og deretter velge Åpne med > Forhåndsvisning.

I Forhåndsvisning går du til Fil > Eksporter.

  Fjern listen over nylige filer i MS Office Apps

Kontroller at du har valgt PNG som filformat i vinduet som dukker opp. Gi filen nytt navn hvis du vil, og klikk deretter på «Lagre».

Konvertering av et bilde online

Hvis du heller vil bruke et nettsted for filkonvertering på nettet i stedet for en skrivebordsapp, trenger du ikke lete lenger enn Convertimage.net. De er et nettsted dedikert til konvertering av bilder – ikke bare PNG – mens du holder personvernet ditt i tankene. ConvertImage publiserer eller beholder ikke noen av filene dine i mer enn 15 minutter, og sletter dem fra deres servere etter behandling.

Først velger du utdataformatet ditt som du vil lagre et bilde til.

Deretter klikker du på «Velg ditt bilde.»

Naviger til bildet du vil konvertere og klikk deretter «Åpne». Merk at bilder har en maksimal størrelsesgrense på 24,41 MB.

Nå er alt du trenger å gjøre er å godta vilkårene for bruk og deretter klikke på «Konverter dette bildet.»

På neste side, etter at bildet ditt har blitt lastet opp og konvertert, klikker du på «Last ned bildet», og PNG-filen blir lagret i nettleserens nedlastingsmappe.

Det er det! Du har konvertert bildene dine til PNG-format.