Hvordan koble telefonen til projektoren via USB

En projektor er en slik enhet som har vært i bruk i svært lang tid og fortsetter å være i bruk. Gradvis har den utviklet seg når det gjelder kompatibilitet og funksjoner med veksten innen teknologi. Det finnes imidlertid et bredt spekter av typer projektorer. Noen er begrenset til PC-er og bærbare datamaskiner, mens andre kan kobles til telefoner og nettbrett. Har du noen gang prøvd å koble telefonen til projektoren? Hvis ikke, kan du lese denne artikkelen for å lære hvordan du kobler telefonen til projektoren via USB. Du vil også få lære hvordan du kobler telefonen til projektoren uten HDMI ved hjelp av trådløse alternativer.

Hvordan koble telefonen til projektoren via USB

Fortsett å lese for å vite om måtene å koble telefonen til projektoren via USB i detalj.

Punkter å vurdere før du kobler telefonen til projektoren

Før du prøver å koble telefonen til en projektor, må du vurdere:

 • Hvis projektoren er kompatibel med telefonen.
 • Hvis videoutgang støttes på telefonen.
 • Hvis en USB- eller HDMI-port er tilgjengelig i projektoren.

Det er forskjellige måter å koble Android til projektoren på. Først må du vite om telefonen din er kompatibel med projektoren. Den beste måten å lære om det på er å se brukerhåndboken til projektoren. Du kan koble til telefonen enten med en ledning som kalles en HDMI-kabel eller uten HDMI-kabelen. Videre i artikkelen vil du lære om hvordan du kobler telefonen til projektoren uten HDMI. La oss nå se på de forskjellige måtene du kan koble Android til projektoren:

Metode 1: Gjennom USB Type-C til HDMI

USB type-C er porten som er standard utstyrt med de siste lanseringene av Android-telefoner. Disse portene er ikke bare ment for lading, du kan bruke denne porten med en USB-C til HDMI-kabel for å koble telefonen til projektoren via USB. En av begrensningene ved bruk av USB type-C er at du ikke kan lade telefonen samtidig mens den er koblet til projektoren. I noen tilfeller er en USB-port kun ment for lading. Derfor kan du også se etter andre måter å koble telefonen til projektoren på ved å lese denne artikkelen videre.

  Hva er rotårsaksanalyse? [+3 Template Resources]

Bilde av Michi fra Pixabay

Metode 2: Gjennom USB Type-C til USB Type-C

USB type-C til USB type-C kan brukes når både telefonen og projektoren har Type-c-porter. Det er en av de enkleste metodene forutsatt at du har portene med enhetene. Med denne typen kabel kan du speile telefonen din med projektoren samt lade den samtidig. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe en USB type-C til USB type-C-kabel og sette den inn i telefonen og projektoren. Når du har gjort det, vil du lede rett til speilalternativene på skjermen.

Metode 3: Gjennom HDMI til HDMI

Dette er ikke en veldig vanlig tilkoblingsmetode. Disse brukes kun i tilfeller der telefoner og nettbrett har mini- eller mikro HDMI-porter. Projektorer har enten en standard type A-port eller flere porter. Alt du trenger å gjøre er å finne en passende HDMI-kabel for enheten din.

Metode 4: Gjennom MHL

MHL (Mobile High-Definition Link) er en spesialdesignet HDMI-kabel som bruker en mikro-USB-port. Det beste med denne kabelen er at ved å være koblet til projektoren lader den telefonen din samtidig. Dette kan bare brukes når projektoren støtter en HDMI-tilkobling med MHL. Du kan alltid finne en etikett ved siden av den når en port støtter MHL. Denne metoden kommer i bruk når du går tom for andre alternativer. En riktig kabel er det eneste kravet forutsatt at du har MHL-støtteportene for å utføre denne metoden.

Metode 5: Gjennom USB-C til VGA

Denne metoden for å koble USB-C til VGA gjelder kun for gamle projektorer med VGA-port. For dette trenger du en USB-C til VGA-adapter og en VGA til VGA-kabel. Det neste trinnet er å fortsette ved å koble til adapteren og kabelomvisningstelefonen og projektoren. Hvis tilgjengelig, må du slå på VGA-skjermporten. Det beste med USB-C til VGA-adapter er at den kan brukes med Apple-enheter.

Hvordan koble telefonen til projektoren uten HDMI

Nå som du har forstått hvordan du kobler telefonen til projektoren via USB, la oss fortsette videre for å forstå hvordan du kobler telefonen til projektoren uten HDMI. Nedenfor har vi listet opp de mest brukte trådløse metodene for å koble telefonen til projektoren.

1. Gjennom Wi-Fi Direct

Å bruke Wi-Fi Direct er en av de mest praktiske metodene for å koble en Android-telefon til en projektor uten HDMI. Denne metoden kan bare brukes når projektoren støtter tilkobling av Wi-Fi Direct. Med noen trykk på telefonen din vil du enkelt kunne koble til telefonen uten å bruke noen tredjepartsapper. For å begynne, finn alternativet Skjerm-enhetsspeiling. Følg trinnene nedenfor for å koble telefonen til projektoren med Wi-Fi direkte:

  Hva er Valorant-rangene i rekkefølge?

Merk: Disse trinnene kan variere avhengig av enheten du bruker. Følgende trinn er utført på POCO F4.

1. Åpne innstillingene på telefonen.

2. Trykk på Wi-Fi.

3. Slå på Wi-Fi.

4. Trykk på Tilleggsinnstillinger.

5. Trykk på Wi-Fi direct.

Telefonen din vil identifisere de tilgjengelige Wi-Fi Direct-enhetene som er tilgjengelige. Trykk deretter på når projektoren din vises, og deretter kan du enkelt koble telefonen til projektoren.

2. Gjennom Chromecast

Chromecast er et annet alternativ som hjelper deg med å koble telefonen til projektoren uten HDMI. Android-enheter kommer med innebygd Chromecast-programmering. Noen TV-er og projektorer har ikke Chromecast. I slike tilfeller må du kjøpe en Chromecast-adapter. Chromecast-adaptere bruker HDMI-inngang, og er derfor kompatibel med de fleste projektorer som støtter HDMI-inngang. For de projektorene som ikke støtter HDMI, trenger du en ekstra adapter. Konfigurasjonsmetoden ligner på måten du kobler telefonen til en TV på. Dessuten kan den brukes til forskjellige formål som å koble telefonen til andre skjermenheter som skjermer og TV-er.

Du kan besøke bloggen vår for å finne ut om de beste gratis Chromecast-appene som du kan prøve for å koble til enhetene dine.

3. Gjennom Miracast

Miracast er en annen teknologi som kan brukes til å koble en telefon til en projektor uten HDMI. Det fungerer på samme måte som Wi-Fi Direct. Du kan laste ned og installere Miracast-appen fra Google Play-butikken. Les mer om det i vår artikkel Koble til en trådløs skjerm med Miracast i Windows 10.

4. Bruk Smart Ciew på Samsung Smartphone

Som navnet forklarer, gjelder denne metoden for å koble en telefon til en projektor kun for Samsung-enheter. Det fungerer på samme måte som Chromecast, Wi-Fi Direct og Miracast. Når du slår på smartvisningsalternativet, vil det se etter skjermspeiling eller Chromecast-enheter i nærheten. Alt du trenger å gjøre er å slå på alternativet for skjermspeiling i projektoren. Slå på smartvisningsalternativet på din Samsung-smarttelefon. Du kan følge instruksjonene som blir bedt om på telefonen for å koble til projektoren.

5. Bruk produsentapper

Å bruke produksjonsapper er en av de siste metodene som kan brukes til å koble Android til projektoren. Dette er appene som er laget av produsentene av projektoren. Disse appene varierer imidlertid fra projektor til projektor og produsent til produsent. Selv om det er noen begrensninger, slik at den ikke lar deg speile hele skjermen, men du kan bruke den til presentasjoner. Panasonic Wireless Projector, Epson iProjection og Projector Quick Connection er eksempler på apper fra produsenten.

  Slik låser du opp Chime-kontoen

Hvordan koble iPhone til en projektor via USB

De ovennevnte var metodene for å koble en Android-telefon til en projektor med og uten HDMI. Disse metodene fungerer imidlertid ikke for iPhones. Du må følge metodene nedenfor for å koble iPhone til en projektor:

 • Autoriserte Apple-kabler: En av måtene å koble en iPhone til en projektor på er å bruke autoriserte Apple-kabler. Du bør ikke vurdere å bruke tredjeparts maskinvare eller programvare med Apple-enheter. Derfor kan du investere i en Apple-kabel som gjør at du kan koble din iPhone til projektoren.

 • Lightning til HDMI-adapter: En Lightning til HDMI-adapter er et must når du prøver å koble din iPhone til en projektor som støtter HDMI. Dette krever at du kobler adapteren til telefonen og HDMI-kabelen til adapteren og projektoren.

 • Airplay: Airplay er den eneste metoden som lar en iPhone opprette en trådløs forbindelse med en projektor. Den fungerer på samme måte som Wi-Fi Direct og er en innebygd funksjon. Derfor involverer det ikke nedlasting av tredjepartsapper.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

1. Hva om en telefon ikke støtter både MHL- og HDMI-tilkoblingsmetoder?

Ans. I et slikt tilfelle vil det ikke være mulig å opprette en kablet tilkobling. Du kan prøve å bruke trådløse tilkoblingsmetoder hvis projektoren støtter noen. Hvis ikke, kan du kjøpe en adapter som er utstyrt med HDMI-porten på projektoren. På denne måten vil du kunne koble telefonen til en projektor.

2. Hvordan identifisere hvilke tilkoblingsmetoder en projektor er kompatibel med?

Ans. Du kan se etter følgende faktorer for å identifisere kompatible tilkoblingsmetoder:

 • Les brukermanualen: Hver projektor kommer med en omfattende veiledning som tydelig forklarer dens kompatibilitet.

 • Undersøk portene: Du kan se gjennom portene som er tilgjengelige på projektoren. Vanligvis kommer de med en etikett. De nye projektorene har både type-C og HDMI-porter. Noen har bare HDMI-porter mens de eldste modellene av projektorer har en VGA-port.

3. Hvorfor kan jeg ikke koble telefonen til en projektor?

Ans. Noen av årsakene som forklarer hvorfor du ikke kan koble telefonen til en projektor er:

 • Både telefonen og projektoren er ikke riktig tilkoblet.
 • Kablene og adapterene er ikke koblet til riktig.
 • Kabelen og adapteren er kanskje ikke kompatible.

***

Å koble telefonen til projektoren er like praktisk som vi har de ovennevnte metodene som har forklart deg hvordan du kobler telefonen til projektoren uten HDMI og med HDMI. Derfor må du være klar over hvilke typer kabler og deres kompatibilitet før du bruker en. Vi håper denne veiledningen hjalp deg med å finne ut hvordan du kobler telefonen til projektoren via USB. Del dine spørsmål eller forslag i kommentarfeltet nedenfor.