Hvordan komprimere bilder på Linux med Curtail

Hvis du har store bildefiler på din Linux-PC og trenger å komprimere dem, er den enkleste måten å gjøre det på med Curtail. Hva er Curtail? Det er et superbrukervennlig, brukervennlig program som Linux-brukere kan bruke til å komprimere bildefiler. Slik fungerer det.

Installerer Curtail på Linux

Curtail-bildekomprimeringsapplikasjonen er tilgjengelig for alle Linux-brukere gjennom Flatpak. I tillegg kan Ubuntu-brukere installere det på systemet sitt med en PPA, og det er tilgjengelig i Arch Linux AUR, som brukere kan kompilere på deres egen tid.

Før vi kan gå gjennom hvordan du bruker Curtail på Linux for å komprimere bilder på skrivebordet, må vi gå gjennom hvordan du installerer appen. I denne veiledningen vil vi gå gjennom alle måter å få Curtail installert på. Når det er sagt, anbefaler vi sterkt å installere det via Flatpak.

For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du starte et terminalvindu ved å søke etter det i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent, følger du installasjonsinstruksjonene som samsvarer med Linux OS du bruker.

Installasjonsinstruksjoner for Flatpak

Den beste måten å få Curtail i gang på Linux er gjennom Flatpak. Hvorfor? For det første fokuserer utviklerne på Flatpak først, da det gjør dem i stand til å få applikasjonen sin til alle Linux-brukere med liten eller ingen innsats. For det andre er Flatpak-en i sandkasse, så den er sikker.

For å starte installasjonen av Curtail, må du sette opp Flatpak-runtime på Linux-systemet. For å sette opp Flatpak-runtime på datamaskinen din, installer «flatpak»-pakken.

Hvis du har problemer med å sette opp Flatpak runtime på din Linux-PC, ikke bekymre deg! Vi kan hjelpe! Følg med på vår grundige veiledning om hvordan du setter opp Flatpak for å få det til å fungere.

Når Flatpak-kjøretiden er oppe og kjører, bruk flatpak remote-add-kommandoen for å legge Flathub-appbutikken til systemet. Bruk deretter flatpak install-kommandoen for å installere Curtail-appen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.github.huluti.Curtail

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu

Curtail-appen er tilgjengelig for Ubuntu Linux-brukere gjennom en PPA. Legg til den nye PPA til systemet ditt ved å bruke kommandoen nedenfor i et terminalvindu for å starte installasjonen.

sudo add-apt-repository ppa:apandada1/curtail

Etter å ha satt opp den nye PPA på systemet ditt, må du oppdatere Ubuntu-programvarekildene. For å oppdatere Ubuntu-programvarekildene, bruk følgende oppdateringskommando.

sudo apt update

Til slutt, installer Curtail-appen på Ubuntu Linux-systemet med apt install-kommandoen.

sudo apt install curtail

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

For å installere Curtail på Arch Linux, må du installere Trizen AUR-hjelperen. For å installere det, start med å installere både «git» og «base-devel»-pakkene ved å bruke pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S git base-devel

Med de to pakkene installert, må du installere Trizen AUR-hjelpeprogrammet fra AUR. Trizen gjør oppsett av AUR-pakker automatisk, i stedet for å måtte gjøre det manuelt.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Med Trizen installert, kan Curtail-applikasjonen installeres på datamaskinen din ved å bruke trizen -S-kommandoen nedenfor.

trizen -S curtail-git

Bruke Curtail for å komprimere bilder

For å komprimere bilder på din Linux-PC ved å bruke Curtail, start med å åpne opp appen på skrivebordet. Du kan åpne opp Curtail ved å søke etter den i appmenyen. Når appen er åpen, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Merk: Curtail fungerer kun med bildekomprimering. For øyeblikket er det ikke mulig å komprimere videofiler med denne programvaren. Hvis du vil omkode videofiler, må du bruke et annet program.

Trinn 1: Finn «Bla gjennom filene dine»-knappen, og klikk på den med musen. Når du klikker på denne knappen, får du opp en filleser. Bruk den til å søke etter bildene du ønsker å komprimere med appen.

Trinn 2: Se på «Lossless» og «Lossy»-glidebryterne, og bestem om du vil ha bildene tapsfrie eller tapsfrie. Generelt sett sparer lossy mye mer plass enn lossless, så vi anbefaler å gå med det alternativet i Curtail.

Trinn 3: Når komprimeringen er fullført, vil du se en tabell som viser bildefilnavnet ditt, «Gamle størrelse» og «Ny størrelse», etterfulgt av en spareprosent. Ta en titt på sparepengene dine.

Når du er ferdig, bla etter de nylig komprimerte bildene dine ved å bruke Linux-filbehandlingen. Nykomprimerte bilder har et endret filnavn og har et «-min»-suffiks i stedet for det originale filnavnet.