Hvordan konvertere PNG til JPG på Linux

Har du noen PNG-bildefiler du må konvertere til JPG liggende på din Linux-PC? Vet du ikke det første om å konvertere bildeformater? Vi kan hjelpe! Følg med denne veiledningen når vi går over hvordan du konverterer PNG-bildefiler til JPG på Linux!

Installere ImageMagick på Linux

Det er mange måter å konvertere PNG-filer til JPG-filer på Linux, men den raskeste og beste måten er å bruke ImageMagick, et kommandolinjeverktøy som kan konvertere bilder, inkludert PNG-bilder.

ImageMagick finner veien på mange Linux-brukeres PC-er, ettersom mange av appene folk bruker har en tendens til å stole på ImageMagick på den ene eller andre måten. Vi må imidlertid fortsatt gå gjennom hvordan du installerer denne programvaren på Linux før vi fortsetter.

ImageMagick-programmet støttes på alle Linux-operativsystemer. For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent, følger du installasjonsinstruksjonene som tilsvarer Linux-operativsystemet du bruker på PC-en.

Ubuntu

På Ubuntu Linux kan du installere ImageMagick-applikasjonen på datamaskinen din med følgende apt install-kommando nedenfor.

sudo apt install imagemagick

Debian

Hvis du bruker Debian, vil du kunne få en ganske ny versjon av ImageMagick opp og kjøre på systemet ditt med apt-get install-kommandoen nedenfor.

sudo apt-get install imagemagick

Arch Linux

De som bruker Arch Linux vil kunne få ImageMagick-applikasjonen opp og kjøre på systemene sine ved å skrive inn pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S imagemagick

Fedora

Bruker du Fedora Linux? I så fall vil du kunne installere ImageMagick på datamaskinen din ved å bruke følgende dnf install-kommando nedenfor.

sudo dnf install imagemagick

OpenSUSE

Kjører du OpenSUSE Linux på datamaskinen din? I så fall vil du kunne få ImageMagick-programmet til å fungere på systemet ditt med følgende zypper-installasjonskommando nedenfor.

sudo zypper install imagemagick

Generisk Linux

Hvis du bruker et Linux-operativsystem som vi ikke har dekket i installasjonsveiledningen, ikke bekymre deg. Sjansene er store for at du fortsatt vil kunne få ImageMagick i gang helt fint. Sjekk pakkebehandleren (terminalkommandoen du bruker til å installere programvare) for «imagemagick»-pakken og installer den.

Alternativt, hvis du ikke finner «imagemagick»-pakken på systemet ditt og trenger å installere den, følg med ImageMagick-nettstedets offisielle kildekodeinstruksjoner. Den leder deg gjennom alt du trenger å vite for å bygge den fra bunnen av.

Bruke ImageMagick til å konvertere PNG-er til JPG-er

ImageMagick kan brukes til å konvertere bilder gjennom terminalen. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du bruker den til å konvertere PNG-er til JPG-filer. For å starte, start et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T, eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent, følg instruksjonene nedenfor avhengig av hvor mange bilder du ønsker å konvertere om gangen.

Konverter et enkelt bilde

For å konvertere et enkelt bilde, start med å bruke CD-kommandoen for å flytte inn i mappen der PNG-bildefilen er plassert. I dette eksemplet bruker vi «Bilder».

cd ~/Pictures/

Når du er i mappen, bruk mogrify-kommandoen med kommandolinjealternativet -format jpg.

mogrify -format jpg MY-PNG-FILE.png

Etter å ha skrevet i mogrify-kommandoen ovenfor, vil ImageMagick konvertere filen din til en JPG, med samme filnavn, i samme mappe som PNG-filen.

Konverter flere bilder

Sammen med konvertering av enkeltbilder i ImageMagick, er det også mulig å konvertere flere bilder om gangen. For å starte, bruk CD-kommandoen til å flytte inn i mappen der de flere PNG-filene dine er plassert. Igjen, i dette eksemplet, vil PNG-filer være plassert i «Bilder»-mappen.

Bruk CD-kommandoen, gå inn i «Bilder»-mappen med terminalen.

cd ~/Pictures

Når du er inne i «Bilder»-mappen, bruk mogrify-kommandoen og kommandolinjealternativet -format jpg, slik at ImageMagick vet hvilket format som skal brukes. Deretter spesifiser filene som skal konverteres. Når vi konverterer flere filer, bruk *-symbolet.

*-symbolet er et jokertegn. Lang historie kort, jokertegnet lar deg fortelle en kommando om å se etter hver enkelt fil med en bestemt filtype. I dette tilfellet kan vi bruke den til å konvertere hver PNG-fil.

mogrify -format jpg *.png

Når konverteringen er ferdig, vil du se forskjellige JPG-filer med samme navn som PNG-filene dine.