Hvordan lage en e-postliste for Gmail for å sende gruppe-e-poster

Hvis du regelmessig sender e-post til samme gruppe mennesker, kan du redusere bortkastet tid ved å lage en e-postliste som du kan bruke i Gmail. Selv om det ikke er iboende åpenbart, er det her hvordan du genererer en e-postliste.

Opprett en e-postliste ved hjelp av Google-kontakter

På typisk Google-måte administreres alle kontaktene du ser og får tilgang til i Gmail av en egen Google-app: Kontakter. For å lage en kontaktliste som du kan bruke i Gmail, må du gå til nettappen for Google Kontakter.

Start en nettleser og gå over til Google-kontakter. Når du er her, hold musepekeren over kontakten du vil legge til i e-postlisten, og klikk deretter på avmerkingsboksen for å velge den. Gjenta for hver kontakt du vil sette på listen.

  Hvorfor eksploderer telefoner? (Og hvordan man kan forhindre det)

Sørg for at hver kontakt du legger til har en e-postadresse knyttet til seg. Ellers vil de ikke vises i etiketten når du sender dem en e-post senere.

Etter at du har valgt hver kontakt, klikker du på etikettikonet og klikker deretter på knappen «Opprett etikett».

Klikk på det blå etikettikonet, og klikk deretter

Gi etiketten et navn som er lett å huske, og klikk deretter på «Lagre» for å lage kontaktlisten.

Skriv inn en beskrivende etikett for gruppen og klikk

For å legge til kontakter til en allerede eksisterende etikett, velg kontakten, klikk på etikettikonet, klikk på etiketten du vil legge den til, og klikk deretter på «Bruk»-knappen.

Legg til kontakter i en eksisterende gruppe.  Klikk på kontakten, klikk på det blå etikettikonet, velg gruppen, og klikk deretter

Etter at du har lagret etiketten, kan du opprette en annen etikett for en annen liste eller lukke fanen.

  Hvordan lage en giftdrikk i Minecraft

Send en e-post ved å bruke e-postlisten i Gmail

Nå som du har opprettet en liste og merket, gå til din Gmail-innboks for å sende en e-post til hele gruppen med kontakter.

Når siden er lastet, hold musepekeren over pluss-ikonet (+) og klikk på «Skriv»-knappen når det ser ut til å starte en ny e-post.

Hold markøren over pluss-knappen (+) og klikk

Fra «Ny melding»-vinduet, begynn å skrive navnet du ga etiketten og klikk deretter på forslaget når det vises under tekstfeltet.

Etter at du har valgt etiketten, fyll ut e-posten og klikk deretter på «Send»-knappen når du er ferdig for å sende den til alle i gruppelisten.

  "OK Google" blir mye sikrere på låste telefoner

Når du er ferdig med å skrive e-posten, klikker du

Selv om du kan bruke dette til å drive en liten bedrift eller markedsføringskampanje, tillater din gratis Google-konto kun opptil 500 sendte og mottatte e-poster per dag. Hvis du når denne grensen innen en 24-timers periode, kan du få en feilmelding som varsler deg om overskuddet ditt.