Hvordan lage en infografikk: en trinn-for-trinn-veiledning

Infografikk er en effektiv måte å dele informasjon på en visuelt tiltalende og fordøyelig måte. De fungerer som visuelle hjelpemidler for å gjøre komplekse konsepter til lettfattelig materiale.

Enten du har en stor presentasjon eller et viktig blogginnlegg å skrive, vil infografikk fange leserens oppmerksomhet og la dem forstå informasjonen kort og raskt.

Infografikk blåser liv i en ellers kjedelig presentasjon av data. De kan virkelig påvirke deg, enten du vil utvide merkevaren din eller formidle et kraftig budskap.

I denne veiledningen skal vi lære hemmeligheten bak å bygge vakker og engasjerende infografikk som fanger oppmerksomhet og hjelper informasjon å holde seg for bedre minne.

Hva er en infografikk?

Infografikk er pedagogisk grafikk som har som mål å forenkle den komplekse informasjonen på en engasjerende og underholdende måte. Målet med en infografikk er å levere små bite-sized informasjon raskt og tydelig.

Ofte bruker de flere visuelle elementer som diagrammer, diagrammer, tabeller og tekster for å presentere kompleks informasjon i et lettfattelig format.

Infografikk gir en rask oversikt over et emne, oppsummerer en lang rapport, viser forskning, sammenligner og kontrasterer flere alternativer og øker bevisstheten om et problem.

Typer infografikk

Det finnes ulike måter å formidle budskapet ditt på i et visuelt format. I denne delen vil vi dekke de forskjellige infografiske stilalternativene slik at du vet når du skal bruke hver type.

#1. Visuell infografikk

Visuell infografikk er fokusert på visuelle elementer vevd med litt tekst for å fortelle en historie og formidle nøkkelinformasjon til publikum.

For eksempel bruker den visuelle infografikken nedenfor visuelle signaler akkompagnert av tekster for å forklare hvordan du kan være en god historieforteller.

De er ofte basert på tegneseriegrafikk med tekst plassert strategisk for å utdype det visuelle. Fokuset til den visuelle infografikken er å fortelle en historie i stedet for å dele data eller statistisk informasjon.

#2. Listebasert infografikk

Listebasert infografikk inneholder visuelle og tekstelementer i en listeform. Disse infografikkene er perfekte når du har en liste over informasjon du vil dele.

Slike infografikk er ofte knyttet til blogginnlegg med ikoner i stedet for punkt og har kreative fonter og lyse farger for å få hvert element til å skille seg ut.

#3. Kartinfografikk

Kartinfografikk inneholder vanligvis et kart over en geografisk region, for eksempel hele verden, et land eller en bestemt by. Kart og grafer følger med disse infografikkene for å forklare dataene som vises på kartet.

Den beste måten å forklare stedsbaserte data på er med en kartinfografikk. De inneholder ofte varmekart, etiketter og ikoner for å fremheve dataene. Den kan også sammenligne data mellom regioner ved å plassere flere kart side ved side.

  Hvordan sette opp Tor Browser Bundle på Ubuntu

#4. Tidslinje infografikk

Tidslinjeinfografikk viser en tidsramme visuelt, og forklarer hvordan hendelser utspilte seg over en bestemt periode. Tidslinjeinfografikken din kan for eksempel fortelle historien om utviklingen av merkevaren din (eller produktene) eller viktige hendelser i historien til internett.

Her er et eksempel på en tidslinjeinfografikk.

Disse infografikkene brukes best til å skildre en historie der tiden er relevant. Det er en fin måte å gjøre historien din mer overbevisende og konvertere ren tekst til lett fordøyelig innhold.

#5. Trinn-for-trinn infografikk

Trinn-for-trinn infografikk gir et sammendrag av trinn i en prosess. Det er perfekt når du skal forklare hvordan du gjør noe. Du kan bruke diagrammer, nummererte ikoner, tidslinjer og flytskjemaer for å veilede leserne gjennom trinnene.

Ved å lage en visuell representasjon av prosessen kan leserne enkelt følge med basert på trinnene.

Infografikkbruk i digital verden

Infografikk har fått raskt popularitet gjennom årene. Mange bedrifter og organisasjoner bruker infografikk for å formidle kraftige meldinger og fange publikums oppmerksomhet. I det 21. århundre er det en overbelastning av informasjon tilgjengelig.

Derfor er det viktig å fange oppmerksomheten og hjelpe leserne å forstå poenget ditt raskt.

Her er grunnen til at infografikk brukes i den digitale verden:

  • Fang enkelt publikums oppmerksomhet: Infografikk hjelper markedsførere med å dele statistikk, fakta og andre grafiske elementer for å fange målgruppens oppmerksomhet og raskt dele relevant informasjon.
  • Bidra til å forbedre innholdsviraliteten: En godt sammensatt infografikk kan være ekstremt innsiktsfull, noe som får andre bedriftseiere, skapere og markedsførere til å dele infografikken med sitt publikum.
  • Gjør komplekse ideer enkle å forstå: Ved å bruke en kombinasjon av bilder og tekst kan du presentere informasjon på en klar og konsis måte.
  • Øk merkevarebevisstheten: De fleste infografikk inkluderer et merkenavn, firmalogo og nettadresse slik at folk kan lære mer om virksomheten. Å dele en infografikk kan øke merkevarebevisstheten betraktelig og trekke trafikk til nettstedet ditt.
  • Forklar hvordan noe fungerer: Infografikk kan brukes til å forenkle komplekse ideer og lære mekanikken bak hvordan kompliserte konsepter eller objekter fungerer. For eksempel kan du trekke fra hverandre intrikate produkter som iPhones og kameraer og visuelt forklare kjernefunksjonene deres.
  • Øk bevisstheten: Før du selger et produkt til kundene, må du kanskje øke bevisstheten om et problem. Det betyr å bruke mye data for å sjokkere leseren og få dem til å handle.
  • Tegn sammenligninger: Du kan sammenligne og kontrastere produkter, merker eller strategier gjennom infografikk. Infografikk kan raskt fremheve likheter og forskjeller, som ellers kan være forvirrende å uttrykke med ord.

Prosess for å lage en infografikk

Å lage en infografikk trenger ikke å være vanskelig. Følg trinnene som er skissert nedenfor for å lage en engasjerende og effektiv.

Trinn 1: Skisser infografikkens mål

Før du lager en infografikk, må du vite formålet bak den. Hvilken historie ønsker du å fortelle? Og hvem er målgruppen din?

Infografikken din bør ha som mål å fortelle en historie, forklare et konsept, dele data eller endre folks meninger om en vanlig misoppfatning.

  Slik aktiverer du rutenettvisningen for Google Meet

Ethvert mål avgjør informasjonen du bruker, hvordan du strukturerer infografikken og grafikken som brukes. Publikum bør sitte igjen med en spesifikk takeaway fra infografikken din, noe som gjør at de ønsker å dele innholdet.

Tenk på spørsmålene dine lesere ville stille om emnet, og forsøk å svare på dem gjennom infografikken din. Målet er å dele bare den mest verdifulle informasjonen om emnet uten å kjede publikum.

Trinn 2: Velg ditt emne

Hver infografikk skal ha et sentralt emne eller budskap som utdanner leserne eller overtaler dem til å være enig i budskapet ditt.

La oss for eksempel si at du vil overbevise universiteter om å være vertskap for flere gymtimer på skolen deres. Infografikken din vil vise statistikk om fedme ved universitetet og hvordan regelmessig trening kan gjøre en positiv forskjell.

Det riktige emnet varierer avhengig av virksomheten din eller hva du ønsker å oppnå med infografikken din. Du kan utvikle et emne ved å fokusere på publikums problem. Mål å informere publikum om noe som kan hjelpe dem med å løse problemet sitt.

En treningstrener kan for eksempel fortelle publikum om slankekurer eller treningsøvelser for å hjelpe nybegynnere i gang.

Når du lager emnet ditt, sørg for å legge ut budskapet ditt. Hva er det overordnede budskapet, og hva er dine viktigste støttepunkter?

Derfra kan du enkelt finne data og visuelle elementer for å støtte saken din.

Trinn 3: Samle inn nødvendige data

De fleste infografikk inkluderer data for å sikkerhetskopiere meldingene deres. Dette bidrar til å gjøre saken din slik at leserne kan forstå viktigheten av budskapet ditt. I dette trinnet vil du samle alle relevante data som er tilgjengelige om konseptet og organisere det på en logisk måte.

Bestem hvordan du vil samle inn dataene. Du kan for eksempel utføre undersøkelser, undersøkelser eller oppsummeringsanalyser fra ulike dataovervåkingsverktøy. Du kan imidlertid også kompilere relevante data fra troverdige ressurser som offentlige nettsteder.

Når du velger datasett, ønsker du å manipulere dataene objektivt, så det er ingen redundanser. Dataene bør også vises sekvensielt for å passe til narrativet du prøver å formidle.

Trinn 4: Visualiser dataene dine

Deretter må du sette disse dataene i de riktige visualiseringene for å bidra til å skape en klar informasjonsflyt. Disse dataene bør fungere sammen for å fortelle historien din. Hvordan du visuelt presenterer dataene avhenger av publikum og mål.

Her er noen måter du kan bestemme deg for å organisere datasettene dine visuelt:

  • Bruk kart for å vise hvordan data kan variere fra sted til sted
  • Bruk et linjediagram eller en tidslinje for å vise hvordan trender har endret seg
  • Utnytt flytskjemaer, Venn-diagrammer, tabeller og lister hjelper leserne bedre å forstå hvordan data er koblet og delt
  • Bruk fet tekst, fargerike ikoner og lyse farger for å hjelpe budskapet ditt til å skille seg ut

Trinn 5: Design grafikken din

Nå som du har organisert innholdet ditt og kjenner plasseringen, er det på tide å designe eller velge riktig grafikk for å sette sammen infografikken din.

  Hvordan lage Memojis på iPhone 13

Infografikk kan inneholde en rekke grafiske elementer, for eksempel:

  • Diagrammer
  • Grafer
  • Ikoner
  • Titler
  • Tekst
  • Egendefinerte illustrasjoner

Når det gjelder å inkorporere grafikk i infografikkdesignet ditt, er det ingen løsning som passer for alle. Grafikken som vil være mest effektiv for deg vil avhenge av merkevaren din, publikummet ditt og hva slags informasjon du presenterer.

Det ville vært flott for et morsomt, sært merke å bruke tegneserieinspirerte illustrasjoner, men de ville føles malplasserte på en mer bedriftsinfografikk. I kontrast ville kakediagrammer være for tette for det morsomme og sære merket – men flott for et mer tradisjonelt selskap.

Lag en liste over de grafiske elementene din infografiske design trenger, og finn ut hvordan du vil få dem til å komme til live. Forhåndsdesignede maler kan være nyttige avhengig av elementene du trenger.

Trinn 6: Velg dine farger

Du kan bruke farger for å fortelle historien din og fremheve nøkkelpunkter. Sørg for at grafikken din forblir enkel og lesbar ved å velge en iøynefallende palett.

Avhengig av fargen du har valgt, kan du inspirere til ulike tanker, følelser, følelser og handlinger hos publikum.

Husk: Farge skal brukes som et hjelpemiddel for informasjon og visuelle elementer.

Velg farger som vil skape den emosjonelle responsen du ønsker fra publikum når du bygger fargepaletten din.

For eksempel, når du designer en infografikk for å presentere viktige økonomiske data til investorstyret ditt, må du inspirere til tillit.

Blå formidler pålitelighet og stabilitet og vil tjene din sak i dette scenariet. I en infografikk som viser din eksplosive salgsvekst det siste året, bruk rødt for å inspirere lidenskap og spenning.

Selv om infografikk kan forbedre måten du kommuniserer til publikum på, er det noen vanlige feil som folk flest gjør.

Tips for å forbedre infografikken din

#1. Arbeid fra en mal

En mal eller wireframe hjelper til med å legge ut designet, slik at du vet hvor du skal plassere hvert visuelle element og tekst. Dette lar deg undersøke om det må gjøres noen justeringer når det gjelder visuelle layouter eller typen infografikk som brukes.

Det vil lede resten av designet ditt og produsere en mer polert og profesjonell infografikk.

De fleste grafiske designverktøy som Canva tilbyr mange maler, så du trenger ikke å bekymre deg for justering eller layoutdesign.

#2. Mindre tekst er bedre

Målet med infografikk er å formidle mye informasjon raskt, så å holde tekst på et minimum der det er mulig sikrer at designet ditt er rent og forståelig.

Hvert bilde kan inneholde statistikk, overskrifter og korte oppsummeringer under bildet slik at det gir kontekst til bildet.

Du bør holde den infografiske teksten på noen få korte linjer for å unngå at den ser rotete ut.

#3. Bruk ikoner

Å lage infografikk innebærer å få inn så mye nyttig informasjon for kundene dine som mulig samtidig som designet er enkelt og lett å lese.

Å inkludere så mye data kan være overveldende, men å kombinere tekst, bilder og grafer kan gjøre det enklere for deg å gjøre det.

Innpakning

Du har nå informasjonen du trenger for å designe og bygge infografikken din. Enten du ønsker å lage en morsom infografikk for å inspirere publikum eller trenger et engasjerende bilde for å forklare intrikate ideer til aksjonærene, er en infografikk et effektivt verktøy for å fange oppmerksomhet og raskt spre informasjon i et lettfattelig format.

Du kan også utforske noen nettbaserte verktøy for å lage infografikk som vil fange alles oppmerksomhet.