tipsbilk.net

Introduksjon til ExpressJS [+6 Learning Resources]

ExpressJS er et minimalistisk og fleksibelt Node.js-nettverk som tilbyr et sett med funksjoner for både mobil- og nettapplikasjoner.

Dette åpen kildekode-nettrammeverket ble utviklet av TJ Holowaychuk. ExpressJS vedlikeholdes av Node.js Foundation.

Hvorfor ExpressJS?

ExpressJS tilbyr enkle API-er for å hjelpe utviklere med å bygge backends, nettapper og nettsteder. Dette nettrammeverket er dermed sammenlignbart med Pythons Django og Ruby’s Rails.

Men i motsetning til Django og Rails, som har en selvstendig måte å bygge APIer/applikasjoner på, er ExpressJS veldig fleksibel og pluggbar, siden den ikke har noen «beste måte» å gjøre ting på.

For å oppsummere, dette er grunnene til at du bør bruke ExpressJS;

 • Enkelt å lage APIer og webapplikasjoner.
 • API-ene er robuste, noe som gjør ruting enkel
 • Asynkron og entrådet

Funksjoner til ExpressJS

#1. En del av MEAN Stack

JavaScript er fortsatt et av de mest populære programmeringsspråkene, siden det har rammer som kan brukes på både frontend og bakenden av en fullstack-applikasjon.

Noen Javascript-utviklere bruker MEAN, den korte formen av MongoDB, Express, Node. js og AngularJS for å lage fullstack-applikasjoner. Noen utviklere foretrekker Reactjs og bruker MERN-stakken (MongoDB, Express, Node. js og Reactjs). I begge alternativene forblir Expressjs konstant.

#2. Fleksibel og rask

Du trenger ikke å mestre mange forskjellige deler av et større rammeverk, da ExpressJS er designet for å være minimalistisk. Tilstedeværelsen av et utmerket rutingsystem, innholdsforhandling rett ut av esken og mellomvare gjør det raskt.

#3. Skalerbar

Det er enkelt å skalere applikasjoner bygget på Express, og forklarer hvorfor mange organisasjoner bruker det. Når du utvikler store applikasjoner, trenger Express lite eller ingen ekstra konfigurasjon. Tilstedeværelsen av mange moduler, pakker og tilleggsressurser gjør det praktisk å utvikle store applikasjoner enkelt.

  Hvordan ta gode RAW-bilder

#4. Tilstedeværelse av mellomvare

ExpressJS har en serie mellomvareapper for å fremskynde og forbedre utviklingsprosessen. Mellomvare gjør det enkelt for et rammeverk å kjøre et typisk skript før eller etter en klientforespørsel. Tilstedeværelsen av mellomvare gjør det enkelt for utviklere å sjekke klienthandlinger som påmeldinger/innmeldinger og utlogginger.

#5. Kraftig rutesystem

ExpressJS sitt rutingsystem lar utviklere lage kraftige API-er som håndterer nesten alle HTTP-forespørsler. Du trenger ikke å ende opp med et oppblåst rutingsystem, siden du kan dele koden din i håndterbare filer ved å bruke ruterforekomsten. Du kan også gruppere forskjellige ruter i en enkelt katalog/mappe for å administrere applikasjonen din bedre.

Arkitektur til ExpressJS

Bildekreditt: turing.com

En ekspressapplikasjon vil ha følgende komponenter;

 • Avhengigheter. ExpressJS i seg selv er en avhengighet. Du kan installere de andre avhengighetene ved å bruke npm-kommandoen.
 • Mellomvare. Mellomvare i et ExpressJS-oppsett er funksjonen som bestemmer forespørsel/svar-syklusen.
 • Instantiasjoner. Dette er ganske enkelt utsagn som brukes til å lage et objekt.
 • Konfigurasjoner. Konfigurasjoner er egendefinerte applikasjonsbaserte innstillinger definert etter instansiasjoner eller i en separat fil
 • Ruter. Ruter er endepunktene som klienter bruker for å nå ulike ressurser eller utføre bestemte handlinger definert av serveren.
 • Bootstrapping-server. App.listen()-funksjonen utføres for å starte utviklingsserveren.

Komme i gang: ExpressJS

ExpressJS kjører på Node.js, noe som betyr at du må installere det på din PC.

Du trenger også Node Package Manager (npm) for å administrere alle avhengighetene til utviklingsmiljøet ditt.

Du kan installere Node via den offisielle nettsiden basert på operativsystemet ditt.

Når du er ferdig, kjør disse to kommandoene for å sikre at henholdsvis node og npm er installert.

node --version
npm --version

Installer ExpressJS

Følg disse instruksjonene

 • Lag en enkel ExpressJS-app. Du kan lage den manuelt eller bruke disse kommandoene
mkdir myapp
cd myapp
 • Opprett en package.json-fil ved å bruke denne kommandoen
npm init
 • Godta kommandoene basert på ledetekstene. Men endre; inngangspunktet: (index.js) til app.js
 • Installer ExpressJS ved å bruke denne kommandoen
npm install express
 • Vis «Hello World»

Mens du er inne i rotkatalogen, lag en fil og navngi den app.js

Legg til denne koden

const express = require('express')

const app = express()

const port = 3000

app.get('/', (req, res) => {

  res.send('Hello World!')

})

app.listen(port, () => {

  console.log(`Example app listening on port ${port}`)

})

Kjør denne kommandoen for å starte den lokale serveren

node app.js

Gå til http://localhost:3000/ på nettleseren din, og du vil finne denne utgangen

  Hvordan tegne radius på Google Maps-appen

Express Application Generator

Applikasjonen vi laget manuelt ovenfor er veldig grunnleggende. Du kan imidlertid unnslippe den manuelle opprettelsen av en ExpressJS-app ved å bruke Express-generatoren.

 • Dette er kommandoen for å generere ExpressJS-appen din.
npx express-generator
 • Hvis du bruker en tidligere node.js-versjon enn 8.2.0, kan du installere applikasjonsgeneratoren og starte den ved å bruke disse kommandoene;
npm install -g express-generator
express
express --view=pug myapp

Kommandoen ovenfor vil generere en app som heter «myapp»

 • Installer alle avhengighetene som trengs ved å bruke disse kommandoene
cd myapp

npm install
 • Kjør utviklingsserveren avhengig av operativsystemet ditt

På Windows PowerShell;

PS> $env:DEBUG='myapp:*'; npm start

På Windows ledetekst;

> set DEBUG=myapp:* & npm start

På macOS eller Linux;

DEBUG=myapp:* npm start

Gå til http://localhost:3000/ i nettleseren din, og dette er det som vises

#1. Fintech-apper

Banker og finansorganisasjoner blir digitale, noe som øker etterspørselen etter fintech-apper. Slike apper brukes til å støtte/aktivere finans- og banktjenester. ExpressJS har vist seg å være et kraftig rammeverk for å lage skalerbare fintech-apper.

#2. Enkeltappsapplikasjoner

Enkeltappsapplikasjoner, der hele applikasjonen rutes på én enkelt side, har blitt den moderne måten å utvikle applikasjoner på. Store mobil- og nettapper som Airbnb, Netflix, Pinterest, Paypal, Gmail og Google Maps er perfekte eksempler på enkeltappsapplikasjoner. ExpressJS er et perfekt rammeverk for å lage enkeltappsapplikasjoner med enkel ruting.

#3. Streaming-applikasjoner

Apper som Spotify og Netflix kan virke enkle for sluttbrukere. Imidlertid er slike apper komplekse, med flere lag med data. ExpressJS er et fantastisk valg for å lage slike apper, da det effektivt kan håndtere asynkrone datastrømmer.

#4. Samarbeidsverktøy i sanntid

Moderne arbeidsmiljøer består av team som samarbeider om ulike oppgaver for et felles mål. ExpressJS kommer med ulike funksjoner som støtter utviklingen av samarbeidsverktøy. Dette rammeverket er også nyttig når du lager dashboards og applikasjonschatter i sanntid, siden det er enkelt å integrere med WebSocket.

Fordeler: ExpressJS

 • Gratis og åpen kildekode. Du trenger ikke å betale noe for å bruke ExpressJS. Du kan også endre den eksisterende koden for å passe dine behov.
 • Brukervennlighet. ExpressJS lar deg skrive kode uten å følge kompliserte prosesser. Rammeverket har allerede tonnevis av verktøy og funksjoner for å forenkle prosessen.
 • Rask utvikling. ExpressJS har mange maler for å sikre at du ikke lager alt fra bunnen av.
 • Bra ytelse. Apper laget på ExpressJS fungerer eksemplarisk, og du kan dermed bruke den på både små- og bedriftsapper.
  20 beste gratis online fildelings- og lagringsnettsteder

Ulemper: ExpressJS

 • Noen feilmeldinger er ikke nyttige. I motsetning til andre back-ends/API-utviklingsrammeverk, indikerer ikke 404-svar i ExpressJS nødvendigvis en feil.
 • Ikke så god på kodeorganisering siden det ikke finnes noen beste måte å gjøre ting på.

Læringsressurser: ExpressJS

#1. Node.js, Express, MongoDB og mer

Dette kurset er ideelt hvis du ønsker å lære hele backend-stakken fra én ressurs. På slutten av kurset kan du lage raske og skalerbare RESTful APIer ved hjelp av ExpressJS og andre tilhørende teknologier.

#2. Bare Express

Dette er kurset du bør ta hvis du vil bruke den ekspressserveren som en REST API. Dette kurset lærer også grunnleggende HTTP og gjør det enkelt å forstå forespørsel/svar-syklusen.

#3. React, NodeJS, Express og MongoDB

Dette MERN fullstack-kurset er ideelt hvis du vil lære hvordan du lager JavaScript fullstack-applikasjoner. Noen av tingene du vil lære er hvordan du kobler ReactJS til NodeJS, Express og MongoDB, hvordan du implementerer Autentisering og Autorisasjon og mye mer.

#4. Express in Action: Skrive, bygge og teste Node.js-applikasjoner

Express in Action er en bok som beskriver trinnene for å lage webapplikasjoner ved hjelp av Node og ExpressJS. Du lærer blant annet hvordan du setter opp en ExpressJS-app, datalagring med MongoDB og hvordan du tester Express-apper.

#5. Express.js: Guidebok om nettrammeverk for Node.js

Express.js: Guide Book on Web-rammeverket for Node.js gir en grundig utforskning av ExpressJS-nettverket. Diskusjonene i denne boken er basert på de ulike modellene som ExpressJS gir brukerne.

#6. ExpressJS offisielle dokumentasjon

ExpressJS er et godt dokumentert node.js-rammeverk, og du kan lære alt du trenger for å komme i gang med de offisielle dokumentene. Du kan bruke denne ressursen uavhengig av om du akkurat er i gang eller er en avansert utvikler.

Innpakning

ExpressJS er et av de mest kjente Node.js-nettrammene i den moderne verden. Utvalget av kraftige funksjoner og dens enkle læringskurve har fått den til å holde denne posisjonen gjennom årene. ExpressJS fungerer som grunnlaget for Node.js, noe som betyr at forståelse av det gjør det enkelt å forstå andre tilknyttede rammeverk.

x