Hvordan lage vertikale videoer i DaVinci Resolve 18.5

Vertikale videoer brukes på nesten alle sosiale medieplattformer, oftest TikTok og Instagram. Mange ganger vil denne videostilen bli redigert på en telefon med en app eller på selve plattformen – men å prøve å redigere på en så liten skjerm kan bli frustrerende.

DaVinci Resolve 18.5 har gjort det utrolig enkelt å redigere vertikale videoer. Enda bedre, Studio-versjonen har integrert Smart Reframe for å hjelpe med sporing, så det er mindre tid brukt på å gjøre justeringer.

Fortsett å lese for å lære hvordan DaVinci Resolve vil få deg til å effektivt redigere vertikale videoer på kort tid.

Hvorfor bruke DaVinci Resolve 18.5 til å redigere vertikale videoer?

Det er mange videoredigeringsapper for iPhone og Android som du kan bruke til å lage vertikale videoer. Det kan imidlertid bli slitsomt å bruke fingeren på en liten skjerm for å kutte ned videoer og justere dem til musikk på riktig måte.

Bruk av avansert videoredigeringsprogramvare som DaVinci Resolve vil bidra til å lindre stresset med å lage en video. Du kan bruke en markør og DaVinci Resolves tastatursnarveier for å få spesifikke kutt. Enda mer, hvis du allerede har tatt videoen din i landskap, bruker DaVinci Resolve 18.5 uoverensstemmende oppløsning som beskjærer rammen til en perfekt passform.

I tillegg, hvis du ikke har noe annet valg enn å bruke en app, er DaVinci Resolve tilgjengelig på iPad og er like enkel å bruke som skrivebordsversjonen.

Hvor kan du redigere vertikale videoer i DaVinci Resolve?

Det er to sider på DaVinci Resolve som støtter vertikal videoredigering: Klipp-siden og Rediger-siden.

Det er flere måter å dra nytte av DaVinci Resolves Cut-side. Det er flott hvis du bare trenger å gjøre enkle kutt eller ønsker å kutte media ned til en brukbar størrelse. Titlene og effektene er også rett øverst, slik at du enkelt kan legge dem til videoene dine.

DaVinci Resolves redigeringsside er den mest brukte av alle sidene. Det er flere alternativer for redigering, og den fullstendige tidslinjen lar deg enkelt se alle sporene dine. Det er mange måter å bruke Rediger-siden på når du redigerer vertikale videoer for sosiale medier som TikTok og Instagram.

Enten du starter på Klipp-siden eller Rediger-siden, er det enkelt å lage en vertikal video på DaVinci Resolve. Følg trinnene nedenfor, og du vil ha din neste YouTube Short eller Instagram Reel klar til bruk.

1. Endre tidslinjeinnstillingene

Å endre tidslinjeinnstillingene er annerledes på Klipp-siden og Rediger-siden.

Hvis du er på Klipp-siden, klikker du ganske enkelt på ikonet for tidslinjeoppløsning i høyre hjørne av den øvre verktøylinjen og velger Portrett. Du vil legge merke til at visningen endres, og feiloppløsningen vil automatisk finne sted.

Hvis du er på Rediger-siden, høyreklikker du på tidslinjeminiatyrbildet i Media Pool, og går deretter til Tidslinjer > Tidslinjeinnstillinger. Sørg for at Bruk prosjektinnstillinger ikke er merket, slik at du kan gjøre endringer. Velg Bruk vertikal oppløsning og sørg for at mismatchende oppløsning er satt til Skaler full ramme med beskjæring. Klikk OK.

Uansett hvilken side du starter på, vil endringene overføres til hver side, slik at du kan bytte frem og tilbake mellom Klipp ut, Rediger, Farge og enhver annen side du ønsker å bruke.

Etter at du har angitt oppløsningen din, må du laste videoen til Media Pool. Du kan enten dra og slippe videoene dine fra en datafil eller høyreklikke i Media Pool, velge Sett inn media og finne videoene dine.

3. Rediger videoene dine på tidslinjen

Her begynner du å legge til og redigere videoene dine på tidslinjen. Alt du trenger å gjøre er å dra og slippe innholdet ditt på tidslinjen og kutte det ned etter eget ønske.

Det viktigste å se etter her er å sørge for at motivet passer inn i rammen. Noen ganger er motivet i perfekt avstand for et landskapsbilde, men det kan ende opp med å være for nært for en vertikal video.

I tillegg, hold et øye med tiden din hvis planen din er å laste opp videoen til en sosial medieplattform. For eksempel godtar YouTube Shorts bare en video som er under ett minutt lang – i så fall teller hvert sekund.

4. Gjør justeringer

Hvis motivet ikke er perfekt sentrert hele tiden, har du muligheten til å justere videoen mens den spilles av.

Du kan enten velge Transform-ikonet nederst til venstre i forhåndsvisningsvinduet og flytte bildet rundt med markøren. Eller du kan åpne inspektøren og leke med X- og Y-posisjonene under Transform.

Hvis du må gjøre en justering i et spesifikt område i en enkelt video, må du klippe den, slik at justeringene ikke endrer hele stripen.

5. Eksporter videoen din

For å eksportere videoen din kan du gå til Lever-siden, velge innstillingene dine, velge Legg til i gjengivelseskø, og deretter klikke Gjengi alle.

Men hvis du skal laste opp videoen din til YouTube eller TikTok, er det en snarvei. Fra hvilken som helst side på DaVinci Resolve, gå til den øverste verktøylinjen og velg Fil > Hurtigeksport.

Derfra velger du hvilken plattform du vil laste opp videoen til, og den vil be deg om å legge til informasjonen din for å logge på kontoen din. Etter at informasjonen din er lagt til, sørg for at Last opp direkte er merket av og klikk på Eksporter.

Slik bruker du Smart Reframe i DaVinci Resolve Studio 18.5

DaVinci Resolve har lagt til en kul funksjon som gjør justeringer for å sentrere motivet til en saga blott. Den funksjonen kalles Smart Reframe. Fordelen kommer imidlertid bare med det betalte Studio versjon som er priset til en engangsavgift på $295.

For å bruke Smart Reframe, gå til Inspector > Smart Frame. Du vil se to tilgjengelige alternativer for bruk her: Auto og Referansepunkt.

Auto vil finne motivet for deg og holde det automatisk i rammen til enhver tid. For å bruke Auto Smart Frame, alt du trenger å gjøre er å velge Auto > Reframe og programvaren tar seg av resten.

Referansepunkt gir deg kontroll over hvor midten av videoen må være. For eksempel, hvis du har en svingete vei som må forbli sentrert, kan du velge Referansepunkt og sørge for at målboksen er der du vil ha sentrum i forhåndsvisningsvinduet. Klikk deretter på Reframe.

Bruk DaVinci Resolve til å redigere din neste vertikale video

DaVinci Resolve er et flott verktøy å bruke for alle typer videoredigering og for alle nivåer av videoredigerere. Den bruker AI for å få jobber som pleide å være tidkrevende å gå raskere. Den har også mange effekter å velge mellom for å krydre prosjektene dine.

Blant alt dette kan det også hjelpe deg å lage vertikale videoer enklere. Neste gang du redigerer et TikTok- eller Instagram-hjul, prøv å bruke DaVinci Resolve 18.5.