Hvordan lagre en rute på Google Maps på en hvilken som helst plattform

Viktige takeaways

  • Lagre ruter på Google Maps for rask og enkel tilgang uten å legge inn informasjon på nytt, unngå overbelastede veier og redusere trafikkork og drivstofforbruk.
  • Du kan lagre Google Maps på iOS, Android og i nettleseren din for enkel tilgang.
  • Videre kan du tilpasse reiseopplevelsen din ved å legge til ruter på startskjermen og lagre hele reiser ved å bruke Googles MY Maps-funksjon.

Ikke alle er flinke med veibeskrivelse. Heldigvis guider Google Maps deg gjennom ukjente områder og finner den beste ruten. Det som er enda bedre er at du kan lagre ruter på Google Maps for å få tilgang til dem senere, uansett om du bruker Android, iOS eller nettet.

Hva er fordelene med å lagre ruter på Google Maps?

Å lagre en rute på Google Maps gir mange fordeler:

  • Få rask tilgang til brukte ruter uten å legge inn den samme informasjonen på nytt hver gang
  • Unngå tette veier og byggesoner
  • Reduserer trafikkbelastning og drivstofforbruk

Google Maps bruker disse lagrede rutene for å forbedre rutingalgoritmer og generere live trafikkdata. Alt i alt, lagring av ruter på Google Maps gagner ikke bare deg, men også andre.

Slik lagrer du en rute på Google Maps for Android og iOS

Hvis du ikke har Google Maps, last det ned fra App Store eller Google Play Store. Deretter åpner du appen og logger på med Google-kontoen din.

  Bli en ISTQB-ekspert med disse 9 sertifiseringene

Last ned: Google Maps for Android | iOS (Begge gratis)

I den øverste søkelinjen skriver du inn stedet du ønsker å besøke. Trykk deretter på den blå Veibeskrivelse-knappen og legg til startpunktet. Hvis du vil endre transportmodus, trykker du på sykkel- eller bilikonet. Gangmodus lar deg ikke lagre ruter.

Google Maps vil foreslå forskjellige ruter med estimerte reisetider og avstander. Velg ruten du vil lagre. Nå, nederst på skjermen, trykk på Pin-ikonet. Du vil se en melding som bekrefter at ruten er festet.

For å se dine lagrede ruter, gå til Google Maps-hjemmesiden og trykk på Gå-fanen. På denne siden vil du se alle de lagrede rutene sammen med estimert tid og avstand. Nå er det bare å finne ruten og klikke på Start. Google Maps gir deg trafikkoppdateringer og veileder deg langs den valgte ruten.

Du kan fjerne en lagret rute du ikke lenger trenger. For dette, åpne Google Maps-appen og naviger til Go-fanen.

Finn nå ruten du vil slette og trykk på den. Klikk på festet-ikonet nederst til høyre. Hvis du gjør det, fjernes den lagrede ruten fra listen din.

Hvordan lagre en rute på Google Maps på nettet

Hvis du bruker Google Maps-nettet, er rutelagringsprosessen litt annerledes. Først åpner du nettleseren og går til Google Maps. Logg på Google-kontoen din hvis du ikke allerede er det.

For å starte, finn Søk i Google Maps-feltet øverst på siden, klikk på det og skriv inn navnet eller adressen til destinasjonen. Trykk på Enter, og Google Maps vil fremheve destinasjonen din på kartet. Deretter klikker du på Veibeskrivelse-knappen i venstre rute for å åpne veibeskrivelsesgrensesnittet.

  Forstå forskjellen mellom URL, URI og URN

Etterpå skriver du inn startpunktet ditt i det første feltet som sier Velg startpunkt og trykk Enter. Google Maps beregner deretter ruten og gir noen få alternativer. Se gjennom disse alternativene og velg den du foretrekker. For å lagre denne ruten, se etter Send veibeskrivelse til telefonen ved siden av den valgte ruten.

Klikk på den, og en popup vises. I denne popup-vinduet velger du enheten du vil sende veibeskrivelsen til.

Du vil motta et varsel på telefonen. Åpne dette varselet, og du vil se ruten på Google Maps. Nå, for å lagre denne ruten, trykk på Pin-ikonet som vi gjorde i forrige metode for mobile enheter.

Hvis du ikke har mobilenheten for hånden, kan du fortsatt lagre ruten på PC-en. I popup-vinduet Send veibeskrivelse til telefonen velger du Send e-post til deg selv i stedet.

Dette vil sende rutelenken til e-posten din, som du kan få tilgang til senere på telefonen eller en annen enhet.

Slik legger du til ruter på startskjermen for rask tilgang

Så langt har vi dekket hvordan du lagrer en rute på Google Maps. Men hva om du vil ha enda raskere tilgang til dine lagrede ruter? Vel, Google Maps har en løsning for det. Du kan legge til ruter på startskjermen og få tilgang til dem med ett trykk.

Denne funksjonen er bare tilgjengelig på Android-enheter. Så hvis du er en iOS-bruker, kan du hoppe over denne delen.

  Utility Computing: Hva betyr det?

Slik legger du til en lagret Google Maps-rute på startskjermen:

  • Åpne Google Maps-appen og naviger til Gå-fanen.
  • Velg ruten du vil legge til på startskjermen.
  • Trykk på ikonet med tre vertikale prikker i øvre høyre hjørne.
  • Fra alternativene velger du Legg til rute til startskjermen.
  • En popup vil dukke opp som ber om bekreftelse. Klikk Legg til for å bekrefte.
  • Nå har du ruteikonet på startskjermen. Du kan dra og plassere den hvor som helst for enkel tilgang.

    Hvordan lagre Google Maps-ruter for lange turer

    Når du planlegger en lang tur med flere stopp, er det mer praktisk å lagre hele turen i stedet for individuelle ruter. En måte å gjøre dette på er å bruke Googles MY Maps-funksjon.

    Følg disse trinnene for å lagre Google Maps-ruter for en lang tur:

  • Åpne nettleseren og besøk Google My Maps.
  • Klikk på Opprett et nytt kart og gi det et navn. Du kan også legge til en beskrivelse.
  • Deretter klikker du på Legg til veibeskrivelse-ikonet øverst (det er formet som en pil som indikerer en sving).
  • I venstre sidefelt legger du til de to første stoppene på turen.
  • Klikk deretter på Legg til destinasjon for å legge til flere stopp underveis. Du kan dra dem opp og ned om nødvendig.
  • Når du har lagt til alle holdeplassene og rutene dine, naviger til Lagret > Kart i Google Maps. Du vil se ditt tilpassede kart med alle lagrede ruter og stopp. Dermed vil du ha en omfattende oversikt over hele reisen din og kan justere deretter.

    Tilpass reiseopplevelsen din med Google Maps

    Google Maps tilbyr mer enn bare veibeskrivelser – det hever reiseopplevelsen din. Du kan lagre ruter, legge dem til på startskjermen og lage tilpassede kart med alle stopp og omveier inkludert. Så hvis du skal på en lang tur, la Google Maps være din pålitelige guide.