Hvordan sjekke hvem som er koblet til Android Hotspot

Finn den personen som bruker opp Android-telefonens mobildata.

Viktige takeaways

 • Det er viktig å overvåke hvem som er koblet til din hotspot for å forhindre at ukjente enheter forbruker verdifulle mobildata uten at du vet det.
 • Gå til Mobile Hotspot-delen i Innstillinger-appen for å sjekke antall enheter som er koblet til hotspoten din på Android-enheten din.
 • Hvis du finner ukjente enheter, endre hotspot-passordet ditt for å automatisk koble dem fra og beskytte personvernet ditt.

Hvis en ukjent enhet kobler til mobildataene dine, kan den konsumere alle dine verdifulle mobildata før du i det hele tatt vet ordet av det. Heldigvis lar de fleste Android-smarttelefoner deg overvåke hvem som er koblet til din hotspot og filtrere ut ukjente enheter. Nedenfor viser vi deg hvordan du gjør nettopp det.

  11 beste bingoapper som betaler ekte penger (Android og iOS)

Hvordan se hvem som bruker ditt mobile hotspot i hemmelighet

For å se hvor mange enheter som er koblet til din mobile hotspot, følg trinnene nedenfor på Android-enheten din:

 • Åpne Innstillinger-appen og naviger til Connections > Mobile Hotspot and Tethering.
 • Forutsatt at mobilt hotspot allerede er aktivert, trykk (eller lenge) for å åpne menyen for hotspot-innstillinger.
 • Under Tilkoblede enheter finner du en liste over enheter som er koblet til din hotspot.
 • Trinnene ovenfor forklarer hvordan du sjekker antall enheter som er koblet til din hotspot på en Samsung-telefon. Grensesnittet kan se annerledes ut hvis du har en enhet fra en annen produsent med et annet brukergrensesnitt.

    Slik får du Android Privacy Dashboard på en hvilken som helst enhet

  Hvis du ikke vet hvordan du får tilgang til hotspot-innstillingene på enheten din, trykker du på Mobile Hotspot-alternativet i Hurtiginnstillinger-panelet og holder nede i noen sekunder – det vil lede deg dit.

  Noen Android-telefoner viser ikke visningsnavnet til enhetene som er koblet til din hotspot, eller det er forskjellig fra brukernavnet som er tildelt disse enhetene. Derfor må du midlertidig stoppe den delte internettforbindelsen for alle tilkoblede enheter for å filtrere ut de ukjente.

  Hvis du finner en ukjent enhet koblet til hotspot-en din, endre hotspot-passordet ditt, og det kobles automatisk fra. Deretter kan du koble enhetene dine til hotspot på nytt ved å bruke det nye passordet.

    8 beste Phone Cleaner-appen for Android

  Hvis du regelmessig bruker telefonens hotspot-funksjon for å få tilgang til internett på offentlige steder, bør du sikre hotspot-tilkoblingen for å forhindre at inntrengere kompromitterer personvernet ditt.

  Stopp ukjente enheter fra å tømme mobildataene dine

  Ukjente enheter koblet til hotspoten din kan tømme mobildataene dine og senke internetthastigheten for alle andre kjente enheter som er koblet til den. Så hold øye med antall enheter som er koblet til din hotspot, og endre passordet ditt for å fjerne de ukjente.