Hvordan lese Hacker News på Linux-skrivebordet

Hackgregator er et skrivebordsleseprogram for nyhetsnettstedet Hacker News. Med Hackgregator er det mulig å lese nyhetene fra denne siden på Linux-skrivebordet. Slik setter du det opp på systemet ditt.

Installerer Hackgregator på Linux

Hackgregator er en utmerket måte å lese nettstedet Hacker News på Linux-skrivebordet. Når det er sagt, kommer programmet ikke forhåndsinstallert på noe Linux-operativsystem, så det må installeres manuelt.

Det er tre måter å installere Hackgregator-applikasjonen på Linux. For Arch Linux og Manjaro kan du sette det opp gjennom AUR. Det er også mulig å installere applikasjonen fra Flathub som en Flatpak og på hvilken som helst Linux-distribusjon ved hjelp av kildekoden.

Flatpak

Vi anbefaler på det sterkeste å sette opp Hackgregator via Flathub som en Flatpak. Denne metoden er kompatibel med 99 % av Linux-distribusjonene. Start et terminalvindu på skrivebordet.

Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen. Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg veiledningen vår for å sette opp Flatpak-runtime.

Etter å ha satt opp Flatpak-runtime på datamaskinen, bruk flatpak remote-add-kommandoen for å legge til Flathub-appbutikken på datamaskinen. Denne appbutikken hjelper deg med å installere Hackgregator.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nå som Flathub-appbutikken er konfigurert, vil du kunne installere Hackgregator-applikasjonen på systemet ditt ved å bruke flatpak installeringskommandoen nedenfor.

sudo flatpak install flatpak install flathub de.gunibert.Hackgregator

Arch Linux AUR

Hvis du bruker Arch Linux, vil du kunne få Hackgregator-programmet opp og kjøre på systemet ditt ved å bruke AUR-appen. Bruk pacman-kommandoen nedenfor for å installere «git» og «base-devel»-pakkene for å starte prosessen.

sudo pacman -S base-devel git

Med de to pakkene konfigurert på Arch PC-en din, må du konfigurere Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet vil konfigurere Hackgregator-applikasjonen fra kildekoden mye enklere enn for hånd.

git clone https://git.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Nå som Trizen AUR-hjelperen er installert, kan Hackgregator-applikasjonen installeres. Bruk trizen -S installasjonskommandoen nedenfor.

trizen -S hackgregator

Kildekode

Hvis du ikke har Flatpak eller Arch Linux eller hva du skal sette opp Hackgregator-appen på din Linux-PC, er den beste måten å gjøre det på å laste ned kildekoden og bygge den selv. Slik gjør du det.

Installer først avhengighetene nedenfor på Linux-systemet ditt.

glib
gtk
libsuppe
json-glib
webkit2gtk4

Nå som avhengighetene er installert, last ned koden og skriv inn kommandoene for å bygge og installere programvaren.

git clone https://gitlab.com/gunibert/hackgregator.git
cd hackgregator

meson build

ninja -C build

sudo ninja -C build install

Bruker Hackgregator

Hackgregator er en ganske enkel å bruke app. Som standard laster den opp Hacker News topphistorier. For å lese noen av de beste historiene, velg elementene fra listen. Når du velger et element fra listen, vil Hackgregator laste opp lenken direkte slik at du kan lese den.

Leser kommentarer

En av de viktigste aspektene ved Hacker News er kommentarfeltet. Mye samtaler foregår der, og det er der brukere kan ringe inn med sine to cents på en gitt lenke.

For å se kommentarene til en bestemt historie i Hackgregator, klikk på det blå tallikonet. Når du klikker på tallikonet, vil du kunne se kommentarene til Hacker News-innlegget.

Få tilgang til nye butikker

Som standard vil Hackgregator-appen vise deg «Top Stories» som er populære på nettstedet. Disse historiene har en tendens til å ha mange kommentarer eller trender på internett for øyeblikket.

Hvis du vil se helt nye historier etter hvert som de skjer i Hackgregator, er delen «Toppnyheter», selv om den er nyttig, ikke stedet å finne dem. I stedet, for å se nye historier i appen, klikk på rullegardinmenyen.

Når du er inne i rullegardinmenyen, endrer du den fra «Toppnyheter» til «Nye historier.» Når du endrer menyen til «New Stories», vil Hackgregator-applikasjonen laste opp helt nye historier på Hacker News som du kan lese.

Forfriskende

Hackgregator oppdateres ikke automatisk. Så enten du leser «Topphistorier», «Nye historier» eller de andre valgene, vil du ikke få noen automatiske oppdateringer. I stedet må du trykke på oppdateringsknappen.

Finn oppdateringsikonet øverst til venstre i Hackgregator. Deretter velger du den med musen. Når du klikker på dette ikonet, vil Hackgregator-applikasjonen laste inn på nytt og vise nye historier for menyvalget du har valgt.