Slik bruker du Manjaro på Raspberry Pi 4

Manjaro Linux er et derivat av Arch Linux som forsøker å gjøre bruken av Arch enklere og mer stabil. På grunn av denne designfilosofien er Manjaro en av de mest populære Linux-distroene på PC. Den er imidlertid også tilgjengelig på Raspberry Pi 4. Slik setter du den opp på din Pi 4.

Installere Raspberry Pi Imager på Linux

For å bruke Manjaro på Raspberry Pi 4, må du laste ned et av de offisielle bildene fra internett. Den beste måten å laste ned bildene fra internett er med Raspberry Pi Imager-verktøyet.

Raspberry Pi Imager-verktøyet fungerer på mange forskjellige Linux-operativsystemer og Mac OS og Windows. I denne veiledningen vil vi fokusere på hvordan du installerer den på Linux.

For å installere Raspberry Pi Imager-applikasjonen på Linux, åpne en Linux-terminal på skrivebordet. Følg deretter kommandolinjeinstallasjonsinstruksjonene skissert nedenfor som samsvarer med Linux-distribusjonen du bruker.

Snap-pakke

Snap-pakkeutgivelsen av Raspberry Pi Imager er enkel å installere når du har Snap-runtime på datamaskinen. For å aktivere Snap-pakkens kjøretid på Linux-systemet ditt, følg veiledningen vår om emnet.

  Slik planlegger du et møte i Google Meet

Etter å ha satt opp kjøretiden for Snap-pakken, kan du installere Raspberry Pi Imager-applikasjonen ved å bruke følgende snapinstalleringskommando nedenfor i et terminalvindu.

sudo snap install rpi-imager

Flatpak

Raspberry Pi Imager er også tilgjengelig som en Flatpak-pakke. For å komme i gang må du sette opp Flatpak runtime på datamaskinen. Du kan sette opp kjøretiden ved å installere «flatpak»-pakken på datamaskinen din. Hvis du trenger hjelp, følg vår Flatpak-oppsettveiledning.

Etter at Flatpak runtime er oppe og kjører, utfør flatpak remote-add-kommandoen og flatpak install-kommandoen. Disse to kommandoene vil installere Raspberry Pi Imager på Linux-skrivebordet.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub org.raspberrypi.rpi-imager

Blinker Manjaro til et SD-kort

For å bruke Manjaro på en Raspberry Pi 4, må den bli flashet til et SD-kort for å bruke programvaren. Start først blinkingsprosessen ved å åpne Raspberry Pi Imager-verktøyet. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Finn «Velg OS»-knappen i Raspberry Pi Imager-applikasjonen, og velg den med musen. Når du har valgt knappen, finner du knappen «Andre generelle OS»-knappen og velger den.

Trinn 2: Finn «Manjaro ARM Linux»-knappen i «Andre generelle OS»-området og velg den med musen. Når du velger denne knappen, vil du bli presentert med en rekke Manjaro ARM-valg for din Raspberry Pi 4.

  Hva bør du gjøre hvis du mottar en phishing-e-post?

Trinn 3: Se gjennom Manjaro ARM-valgene og velg skrivebordsmiljøet du ønsker å bruke. Valgene er KDE Plasma, XFCE, Mate, Gnome og Minimal (ingen GUI).

Trinn 4: Finn «Velg lagring»-knappen, og velg den. Deretter velger du SD-kortet eller SD-kort-USB-leseren i menyen for å flashe Manjaro ARM til enheten.

Trinn 5: Finn «Skriv»-knappen i Raspberry Pi Imager-applikasjonen, og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, starter skriveprosessen. Len deg tilbake, vær tålmodig og la det bli ferdig.

Når prosessen er fullført, ta ut SD-kortet fra datamaskinen og koble det til Raspberry Pi 4. Pass også på å koble til et USB-tastatur, mus, skjerm og strøm.

Setter opp Manjaro

Å sette opp Manjaro på Raspberry Pi 4 er litt involvert. Slå på enheten for å starte. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Du må velge tastaturoppsettet. Se gjennom listen over alternativer, og velg oppsettet du foretrekker. Velg deretter «OK» og trykk Enter for å fortsette.

Trinn 2: Du må nå sette opp et brukernavn i tekstboksen. Bruk tastaturet til å skrive inn ditt valgte brukernavn. Velg deretter «OK»-knappen og trykk Enter for å fortsette til neste side.

  Hvordan stoppe alle stemmeassistentene fra å lagre stemmen din

Trinn 3: Bruk tastaturet til å skrive inn hele navnet på brukerkontoen din. Som fornavn og etternavn, eller bare fornavnet. Velg deretter alternativet «OK» for å fortsette til neste side i installasjonsprogrammet.

Trinn 4: Du må nå skrive inn et passord i tekstboksen. Bruk tastaturet til å skrive inn et sikkert passord i tekstboksen. Deretter velger du «OK»-knappen og trykker på Enter-tasten for å gå til neste side.

Trinn 5: Etter å ha satt opp brukerpassordet, må du konfigurere et root-passord. Bruk tastaturet til å skrive inn et sikkert passord som skal brukes som root. Deretter velger du «OK»-knappen og trykker på Enter-tasten på tastaturet for å gå til neste trinn.

Trinn 6: Du må nå velge en tidssone så vel som en lokalitet. Ved å bruke brukergrensesnittet velger du både tidssone og lokalitet. Deretter velger du «OK» for å gå til neste trinn i installasjonsprogrammet.

Trinn 7: Manjaro vil nå spørre om oppsettet ditt ser riktig ut. Hvis det er det, velg «Ja» og trykk Enter for å gå videre til neste trinn.

Etter å ha bekreftet konfigurasjonen, vil installasjonen fullføres. Når du er ferdig, vil du kunne bruke Manjaro på din Raspberry Pi 4!