Hvordan lytte til podcaster på Linux-skrivebordet med CPod

Trenger du en god, elegant podcastklient for Linux-skrivebordet? I så fall må du prøve ut CPod. Det er en vennlig liten app som gjør det raskt og enkelt å lytte til favorittprogrammene dine på Linux. Slik bruker du den.

Installere CPod på Linux

Cpod er en utmerket podcastklient for Linux-skrivebordet. Den er enkel å bruke, vakker og håndterer podcast-show veldig bra. Det kommer imidlertid ikke forhåndsinstallert på noe Linux-operativsystem som standard.

Siden CPod ikke er et standardprogram, må du installere det selv. For å installere den siste versjonen av CPod på Linux, start med å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søker etter «Terminal» i appmenyen. Med terminalen åpen og klar til bruk, følg instruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

CPod kan installeres på Ubuntu Linux via en nedlastbar DEB-pakke. For å få tak i denne DEB-pakken til eget bruk, kjør følgende wget last ned kommando.

wget https://github.com/z-------------/CPod/releases/download/v1.28.0/CPod_1.28.0_amd64.deb

Etter å ha lastet ned den nyeste DEB-pakkeutgaven til datamaskinen din, kan du installere den. Bruker apt installasjon kommandoen nedenfor, sett opp CPod på Ubuntu-systemet.

sudo apt install ./CPod_1.28.0_amd64.deb

Debian

De som bruker Debian Linux vil kunne få CPod til å fungere ved å laste ned den installerbare DEB-pakken fra utviklerens GitHub-utgivelsesside. For å starte nedlastingen, bruk følgende wget last ned kommandoen nedenfor.

wget https://github.com/z-------------/CPod/releases/download/v1.28.0/CPod_1.28.0_amd64.deb

Etter å ha lastet ned pakken, bruk dpkg -i kommandoen for å installere den nyeste CPod DEB-pakken på datamaskinen din.

sudo dpkg -i CPod_1.28.0_amd64.deb

Etter installasjonen av CPod på Debian Linux-systemet ditt, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått under installasjonsprosessen. For å gjøre det, utfør følgende apt-get install -f kommando.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

CPod-applikasjonen er tilgjengelig for alle Arch Linux-brukere gjennom Arch Linux AUR. Først må du imidlertid installere Trizen AUR-hjelpeverktøyet. For å gjøre det, bruk følgende kommandoer nedenfor i terminalen din.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Etter å ha konfigurert den siste versjonen av Trizen på datamaskinen din, bruk trizen -S kommandoen for å få CPod-applikasjonen satt opp på Arch Linux-systemet.

trizen -S cpod

Fedora/OpenSUSE

Hvis du bruker Fedora Linux eller OpenSUSE, vil du ikke kunne installere CPod på datamaskinen din med en RPM-pakkefil. I stedet, hvis du vil bruke denne applikasjonen, må du sette den opp via Flatpak.

  Hvordan enkelt laste ned og installere apper på Linux med AppImage Pool

Flatpak

CPod er tilgjengelig på Flathub-appbutikken som en Flatpak. Men for å få det til å fungere, må du først sette opp Flatpak-runtime. For å få kjøretiden til å fungere, følg veiledningen vår om emnet.

Etter å ha satt opp Flatpak runtime på datamaskinen din, kan installasjonen begynne. Åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Deretter, bruk de to kommandoene nedenfor, installer den nyeste versjonen av Cpod på din Linux-datamaskin.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.github.z.Cumulonimbus

Lytt til podcaster på Linux-skrivebordet med CPod

For å lytte til favorittpodcastene dine med CPod på Linux, start med å åpne opp programmet på skrivebordet. Du kan åpne CPod på datamaskinen din ved å søke etter «CPod» i appmenyen. Når CPod-appen er åpen, følger du trinnvise instruksjoner nedenfor.

  Hvordan bruke den mindre kommandoen på Linux

Trinn 1: Finn RSS-URLen til favorittpodcasten(e). Disse RSS URL-koblingene er vanligvis tilgjengelige på podcastens nettsted eller RSS-feedsiden deres. Alternativt, hvis du ikke kjenner RSS-URLen til favorittpodcasten din, skriv inn navnet på den i CPod-søkeboksen og trykk Tast inn.

Steg 2: Etter å ha trykket på Tast inn tasten på tastaturet, vil CPod laste opp søkeresultater. Se gjennom resultatene for programmet du ønsker å legge til podcastbiblioteket ditt. Klikk deretter på «Abonner»-knappen for å abonnere på showet.

Trinn 3: Når du har abonnert på en podcast, klikker du på «Hjem»-knappen på venstre sidefelt. Når du gjør det, vil du se en liste over uhørte podcaster du kan lytte til på Cpod. Se gjennom listen og velg avspillingsknappen for å spille den av.

  Hvordan lytte til Plex-musikksamlingen din på Linux-skrivebordet

Vil du laste ned en podcast til datamaskinen din for å lytte til senere? Velg nedlastingsknappen inne i Cpod-appen, i stedet for avspillingsknappen for å laste ned en podcastepisode du ønsker til din Linux-datamaskin.