Hvordan lytte til podcaster på Linux-skrivebordet med CPod

Trenger du en god, elegant podcastklient for Linux-skrivebordet? I så fall må du prøve ut CPod. Det er en vennlig liten app som gjør det raskt og enkelt å lytte til favorittprogrammene dine på Linux. Slik bruker du den.

Installere CPod på Linux

Cpod er en utmerket podcastklient for Linux-skrivebordet. Den er enkel å bruke, vakker og håndterer podcast-show veldig bra. Det kommer imidlertid ikke forhåndsinstallert på noe Linux-operativsystem som standard.

Siden CPod ikke er et standardprogram, må du installere det selv. For å installere den siste versjonen av CPod på Linux, start med å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søker etter «Terminal» i appmenyen. Med terminalen åpen og klar til bruk, følg instruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

CPod kan installeres på Ubuntu Linux via en nedlastbar DEB-pakke. For å få tak i denne DEB-pakken til eget bruk, kjør følgende wget last ned kommando.

wget https://github.com/z-------------/CPod/releases/download/v1.28.0/CPod_1.28.0_amd64.deb

Etter å ha lastet ned den nyeste DEB-pakkeutgaven til datamaskinen din, kan du installere den. Bruker apt installasjon kommandoen nedenfor, sett opp CPod på Ubuntu-systemet.

sudo apt install ./CPod_1.28.0_amd64.deb

Debian

De som bruker Debian Linux vil kunne få CPod til å fungere ved å laste ned den installerbare DEB-pakken fra utviklerens GitHub-utgivelsesside. For å starte nedlastingen, bruk følgende wget last ned kommandoen nedenfor.

wget https://github.com/z-------------/CPod/releases/download/v1.28.0/CPod_1.28.0_amd64.deb

Etter å ha lastet ned pakken, bruk dpkg -i kommandoen for å installere den nyeste CPod DEB-pakken på datamaskinen din.

sudo dpkg -i CPod_1.28.0_amd64.deb

Etter installasjonen av CPod på Debian Linux-systemet ditt, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått under installasjonsprosessen. For å gjøre det, utfør følgende apt-get install -f kommando.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

CPod-applikasjonen er tilgjengelig for alle Arch Linux-brukere gjennom Arch Linux AUR. Først må du imidlertid installere Trizen AUR-hjelpeverktøyet. For å gjøre det, bruk følgende kommandoer nedenfor i terminalen din.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Etter å ha konfigurert den siste versjonen av Trizen på datamaskinen din, bruk trizen -S kommandoen for å få CPod-applikasjonen satt opp på Arch Linux-systemet.

trizen -S cpod

Fedora/OpenSUSE

Hvis du bruker Fedora Linux eller OpenSUSE, vil du ikke kunne installere CPod på datamaskinen din med en RPM-pakkefil. I stedet, hvis du vil bruke denne applikasjonen, må du sette den opp via Flatpak.

  Hvordan redigere PPAer i Linux Mint

Flatpak

CPod er tilgjengelig på Flathub-appbutikken som en Flatpak. Men for å få det til å fungere, må du først sette opp Flatpak-runtime. For å få kjøretiden til å fungere, følg veiledningen vår om emnet.

Etter å ha satt opp Flatpak runtime på datamaskinen din, kan installasjonen begynne. Åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Deretter, bruk de to kommandoene nedenfor, installer den nyeste versjonen av Cpod på din Linux-datamaskin.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.github.z.Cumulonimbus

Lytt til podcaster på Linux-skrivebordet med CPod

For å lytte til favorittpodcastene dine med CPod på Linux, start med å åpne opp programmet på skrivebordet. Du kan åpne CPod på datamaskinen din ved å søke etter «CPod» i appmenyen. Når CPod-appen er åpen, følger du trinnvise instruksjoner nedenfor.

  Hvordan enkelt laste ned og installere apper på Linux med AppImage Pool

Trinn 1: Finn RSS-URLen til favorittpodcasten(e). Disse RSS URL-koblingene er vanligvis tilgjengelige på podcastens nettsted eller RSS-feedsiden deres. Alternativt, hvis du ikke kjenner RSS-URLen til favorittpodcasten din, skriv inn navnet på den i CPod-søkeboksen og trykk Tast inn.

Steg 2: Etter å ha trykket på Tast inn tasten på tastaturet, vil CPod laste opp søkeresultater. Se gjennom resultatene for programmet du ønsker å legge til podcastbiblioteket ditt. Klikk deretter på «Abonner»-knappen for å abonnere på showet.

Trinn 3: Når du har abonnert på en podcast, klikker du på «Hjem»-knappen på venstre sidefelt. Når du gjør det, vil du se en liste over uhørte podcaster du kan lytte til på Cpod. Se gjennom listen og velg avspillingsknappen for å spille den av.

  Hvordan bruke den mindre kommandoen på Linux

Vil du laste ned en podcast til datamaskinen din for å lytte til senere? Velg nedlastingsknappen inne i Cpod-appen, i stedet for avspillingsknappen for å laste ned en podcastepisode du ønsker til din Linux-datamaskin.

x