Hvordan masselaster du ned bilder i nettleseren din

Mange brukere laster ned nettstedsbilder de kan legge til skrivebordsbakgrunnen, lage skjermsparere for lysbildefremvisninger og av mange andre grunner. De fleste av de fremste nettleserne, som Chrome, Firefox og Edge, inkluderer alternativer for Lagre bilde-kontekstmeny som brukere kan laste ned bilder med. Disse alternativene begrenser brukere til å laste ned bilder ett om gangen.

Det ville vært bedre om brukere kunne velge flere bilder og laste dem ned alle samtidig. Du kan massenedlaste bilder som det med nettleserutvidelsene Image Downloader, Imageye og ImageAssistant. Slik kan du massenedlaste bilder med nettlesertillegg.

Hvordan massenedlaste bilder med Image Downloader

Image Downloader er en utvidelse du kan bruke i Chrome, Edge, Opera og Vivaldi, blant andre Chromium-nettlesere. Det er en enkel utvidelse å bruke, som du raskt kan laste ned nettbilder i bulk med. Klikk på Image Downloader-koblingene nedenfor for å åpne sidene du kan installere utvidelsen fra.

Når du har installert Image Downloader, kan du prøve det ved å gjøre et Google-søk. Skriv inn en søkefrase i Google og trykk på Retur. Klikk på Bilde i Googles søkemotor for å se bilder som samsvarer med søkeordet ditt.

Klikk deretter på Image Downloader-ikonet enten på nettleserens verktøylinje eller i utvidelsesmenyen. Noen nettlesere som Chrome har en Extensions-stikksag-knapp du må klikke på først for å se installerte utvidelser. Velg Image Downloader på Extensions-menyen om nødvendig for å få tilgang til det tillegget.

Når du har åpnet utvidelsen, vil den analysere nettsiden og vise miniatyrbilder for alle bildene. Klikk på bildene du vil laste ned for å velge dem. Klikk deretter på Last ned > Ja for å fortsette med nedlastingen av de valgte bildene.

  Fix Virtualbox Kan ikke sette inn virtuell optisk disk

Du kan filtrere bildene som vises i utvidelsen ved å dra glidebryterne på bredde- og høydelinjene. Tillegget vil vise færre bilder når du drar glidebryterne på disse stolpene til høyre for å ekskludere mindre bilder.

Denne utvidelsen kan også være nyttig for nedlasting av YouTube-videominiatyrbilder. Åpne YouTube-hjemmesiden og deretter Image Downloader-tillegget. Deretter kan du velge og masselaste ned videominiatyrbilder på YT-siden.

Last ned: Image Downloader for Google Chrome | Opera | Kant | Vivaldi (Gratis)

Hvordan masselaste ned bilder med Imageeye

Imageye er allment tilgjengelig for Chromium-nettlesere, men du kan også legge til utvidelsen til Firefox. Denne utvidelsen er som Image Downloader, men inneholder flere filtreringsalternativer. Legg den til i nettleseren din fra Imageye-nedlastingssidene lenket nedenfor.

Deretter åpner du en side som inneholder noen bilder du vil laste ned. Aktiver deretter Imageye ved å åpne det tillegget fra nettleserens URL-verktøylinje eller utvidelsesmeny. Den vil deretter analysere siden og vise miniatyrbilder for alle bildene på den, omtrent på samme måte som Image Downloader.

Klikk nå på bildene som vises i utvidelsen for å velge de som skal lastes ned. Trykk på Last ned X-bilder-knappen. Vent deretter til filene er lastet ned og velg Lukk når du er ferdig.

Imageye inkluderer Størrelse, Type, Layout og URL-filtre for å begrense bildeutvalget. Klikk for eksempel på Størrelse for å velge alternativene Liten, Middels eller Stor. Hvis du bare vil ha filer med et spesifikt format, klikker du på Type og velger et filteralternativ som JPG eller PNG derfra. Du kan også velge filteralternativer for kvadratisk eller rektangelbilde ved å klikke på Layout.

  Slik aktiverer du mørk modus på iPhone og iPad

Imageye har også et alternativ for å bytte mellom større og mindre forhåndsvisninger av miniatyrbilder i utvidelsen. For å få tilgang til den, klikk på Innstillinger (tannhjul). Fjern deretter merket for Vis bilder i to kolonner og velg Lagre for å bytte til en utvidet miniatyrbildevisning.

Last ned: Imageye for Google Chrome | Firefox | Kant | Opera | Vivaldi (Gratis)

Hvordan masselaster du ned bilder med ImageAssistant

ImageAssistant-utvidelsen er en annen som lar deg massenedlaste bilder med Google Chrome, Firefox, Edge, Opera og Vivaldi, blant andre nettlesere. Imidlertid pakker denne utvidelsen også i et redigeringsprogram som du kan legge til vannmerker til bilder før du laster ned dem eller bilder som allerede er på PC-en din.

For å installere denne utvidelsen, velg Legg til eller Få alternativene på ImageAssistant-nettleserens butikksider som er koblet til nedenfor.

For å laste ned bilder, åpne en nettside som inneholder noen bilder. Klikk på ImageAssistant-ikonet på utvidelsesmenyen eller verktøylinjen i nettleseren din for å velge alternativet Pakk ut gjeldende side. En egen fane vil da åpnes som inkluderer miniatyrbilder for alle bildene på siden.

Klikk på Velg-knappen på høyre side av knappen for å aktivere bildevalg. Klikk deretter på alle bildene du vil laste ned for å velge dem. Trykk på Last ned valgt-knappen og klikk på Fortsett.

Du kan filtrere bilder etter format og størrelse. Klikk på de valgte JPEG-, PNG-, SVG- og WEBP-alternativene for å ekskludere formater fra bildeutvalget. Velg en av størrelsesboksene for å inkludere bare bilder som er større enn alternativets spesifiserte oppløsning.

For å prøve utvidelsens vannmerkefunksjon, høyreklikk på et miniatyrbilde og velg Send til bilderedigering. Det vil få opp en ny fane, hvorfra du kan sette et vannmerke for det høyreklikkede bildet. Hvis du foretrekker å legge til et vannmerke til bildene dine, trykker du på Velg fil-knappen, velger et bilde på harddisken og klikker OK.

  De sikreste nettstedene for å laste ned APKer

Last ned: ImageAssistant for Google Chrome | Kant | Firefox | Opera | Vivaldi (Gratis)

Image Extractor er en nettapp du kan bruke til å laste ned bilder i en hvilken som helst nettleser. Den appen er fritt tilgjengelig, men du kan registrere deg for den for å fjerne annonser og få prioritert støtte. Det virker imidlertid ikke verdt å gjøre det siden det ikke er mange merkbare annonser i appen.

Åpne Image Extractor-side for å sjekke ut den nettappen. Skriv deretter inn hele nettadressen til en side du vil laste ned bilder fra i boksen Angi URL og klikk Pakk ut.

Det er best å åpne en side for å laste ned bilder i nettleseren din først, og kopiere og lime inn URL-adressen i Image Extractors tekstboks. Du kan bruke hurtigtastene Ctrl + C og Ctrl + V for å kopiere og lime inn nettadresser.

Du vil nå se miniatyrbilder for bilder hentet fra URL-en som er angitt. Velg bilder som skal lastes ned ved å klikke på forhåndsvisningen av miniatyrbildene. Rull deretter nedover appens side for å trykke på Last ned valgt-knappen.

De valgte bildene vil lastes ned i et ZIP-arkiv. Du kan fortsatt få tilgang til dem ved å dobbeltklikke på ZIP-arkivet for å se innholdet. Eller pakk ut ZIP-filen i Windows med filutforskerens utvinningsverktøy.

Last ned nettbilder raskt i bulk

Nå kan du laste ned flere bilder fra nettsteder raskere og mer effektivt med ImageAssistant-, Imageye- og Image Downloader-utvidelsene eller Image Extractor-nettappen.

Disse verktøyene gjør det også enklere å se og velge bilder på sider og finne bilder som samsvarer med visse kriterier, takket være deres filtreringsalternativer. De er spesielt nyttige for nedlasting av ikke-opphavsrettsbeskyttede bilder fra aksjesider som Unsplash og Pixabay.