q Hvordan navngi Smarthome-enhetene dine for bedre stemmekontroll - tipsbilk.net

Hvordan navngi Smarthome-enhetene dine for bedre stemmekontroll

Smarthomes er fortsatt ikke særlig smarte, og stemmeassistenter forstår deg ikke helt. Utover å bruke grupper, bør du navngi enhetene dine nøye for å unngå overlapping, vanskelig å huske navn og forvirring – både for deg og stemmeassistenten.

Lignende enhetsnavn introduserer kommandoforvirring

Har du noen gang bedt Alexa eller Google om å slå av lyset i stuen, bare for å bli spurt gjentatte ganger hvilken stueenhet du vil ha av? Du kan prøve å si bedre eller være mer spesifikk, bare for å bli frustrert fordi Google og Alexa ikke forstår hva du vil.

Vanligvis er problemet deg. Hvis du kalte en smart stikkontakt «studie», en smart lyspære «studie» og en smartbryter «studie», vil ikke stemmeassistenten din forstå hvilken enhet den skal slå av. Du kan løse noe av dette ved å sette opp grupper. Men det hjelper også hvis du følger noen grunnleggende regler når du navngir smartenhetene dine.

I tillegg hjelper det å navngi smartenhetene dine godt fra begynnelsen av at du unngår å måtte lære disse navnene på nytt når du blir tvunget til å endre ting i etterkant.

Navngi grupper etter rom eller formål

De viktigste navnene for smarthjemmet ditt er navnene på gruppene dine. Hvis du ikke grupperer enhetene i huset ditt, bør du være det. Du vil oppnå mer med færre ord, og du vil ha mindre å huske. Både Google og Amazon har gjort det enkelt å lage grupper, og jo før du gjør dette, jo bedre har du det.

  Slik tilpasser du navigasjonsruten i Outlook

En god strategi er å navngi gruppene dine etter rommet de befinner seg i. En gruppe for enheter i stuen din skal hete Living Room, en gruppe for studien skal hete Study, og så videre. Unntaket er for grupper av ting som ikke er knyttet til et spesifikt rom. I så fall bør du bruke formålet deres for navnet.

For eksempel, hvis alle julelysene dine er på smarte utendørsuttak, så sett dem i en gruppe som heter Christmas. Du vil fortelle stemmeassistenten din «slå av julen» når du vil kontrollere gruppen.

Dette gjelder også selv om enheter er i samme rom som andre enheter, men du ønsker å styre dem separat. For eksempel, kanskje du har en lampe eller et forspenningslys bak TV-en din som du ikke vil slå av sammen med de andre enhetene i rommet. I så fall, la disse enhetene være utenfor hovedgruppen og legg dem inn i sin egen gruppe hvis du trenger det.

Bruk alltid unike navn for enhetene dine

Når du har grupper ute av veien, er det på tide å bekymre deg for å navngi enheter. Det verste du kan gjøre er å bruke samme navn for forskjellige enheter. Hvis du kaller en smartlampe og en smartbryter «studie», vil stemmeassistenten din bli forvirret når du sier «slå av studien». Den vet ikke hvilken enhet du mener.

  Hvordan redigere innlegg i WeChat

Taleassistenter trenger en måte å skille mellom enheter på. Du kan oppnå enten ved å navngi enheter etter deres plassering i rommet eller med navnet på rommet etterfulgt av et nummer.

Navngi lignende enheter for deres plassering i et rom

Du bør navngi de fleste enheter etter deres fysiske plassering i rommet. Spesielt gjelder dette smartlys, da du sannsynligvis har flere enn ett i et rom. Hvis du har et smart lys kalt «peis» og et annet lys kalt «vindu», vil du ha større sjanse til å huske deres unike navn. Dette betyr mest når du vil kontrollere individuelle enheter, for eksempel lyset over eller på andre siden av rommet fra TV-en.

Husk at når du kontrollerer individuelle enheter, er det ikke bare viktig at stemmeassistenten din forstår hvilken smart ting du sikter til. Det er også viktig at du enkelt kan huske hvilket navn du skal bruke.

Hvis du kan se på en enhets plassering og enkelt huske navnet, vil det gjøre alt enklere. Hvis navnet på stedet i seg selv ikke fungerer, kan du prøve noe som er knyttet til det stedet. For eksempel kalte vi et lys i nærheten av hjemmeunderholdningssenteret vårt «PlayStation» fordi TV-en i seg selv er stemmestyrt, men PlayStation er det ikke. Det mer åpenbare navnet er tatt, men vi har fortsatt funnet et unikt navn for enhetene våre.

  Hvordan sette opp et smarthjem uten skyen

Legg til tall når individuell kontroll er unødvendig

Noen ganger trenger du ikke kontrollere alle de forskjellige smarte tingene i et rom eller en gruppe. Hvis du har tre overlys på kjøkkenet som styres av en enkelt bryter, er det usannsynlig at du noen gang vil slå på bare ett eller to med stemmen. På samme måte, hvis du har alle dine utendørs julelys på en smart stikkontakt, vil du sannsynligvis ikke slå dem på én etter én. Det beste du kan gjøre er å navngi dem sekvensielt etter den tilknyttede gruppen. For kjøkkenlys kan det være Kitchen 1, Kitchen 2, Kitchen 3. For julelysene kan du kalle dem Jul 1, Jul 2, Jul 3 og så videre.

I de sjeldne tilfellene du ønsker å kontrollere bare en enkelt smartenhet, kan Google og Alexa fortsatt håndtere dette. Hovedformålet her er å identifisere enhetene lettere når du grupperer dem – etter det vil du kontrollere dem etter gruppenavnet deres. Og du trenger ikke å bruke mye tid på å tenke på et unikt navn. Nummeret i navnet er fortsatt nødvendig. Det unngår forvirringen av stemmeassistenten din som spør «hvilket kjøkken mener du?»

Disse enkle retningslinjene er en effektiv måte å få smarthjemmet ditt til å fungere bedre. Taleassistenter har fortsatt problemer med å forstå oss og kan snuble. Vi mennesker er ganske glemsomme også. Disse tipsene vil få stemmeassistenten til å forstå deg bedre, og hjelpe deg med å huske de riktige tingene å si.