Hvordan øke opplastingshastigheten i Windows

Selv om PC- eller bærbare brukere har en god nok internettforbindelse, og opplever langsommere nedlastings- og opplastingshastigheter, lurer de på hvordan jeg fikser en lav opplastingshastighet. Årsaken er mest på grunn av at internetthastigheten er begrenset på Windows PC. Heldigvis kan du deaktivere disse hastighetsreguleringsproblemene og oppleve de beste nedlastings- og opplastingshastighetene igjen som tiltenkt av internettleverandøren. Hvis du har godt nok internett og god nok internetthastighet, men opplever lav opplastingshastighet, er denne artikkelen for deg. Fortsett å lese for å vite teknikker for hvordan du øker opplastingshastigheten på Windows 10 bærbar eller PC.

Hvordan øke opplastingshastigheten i Windows

Fortsett å lese videre for å finne trinnene som forklarer hvordan du øker opplastingshastigheten på Windows PC eller bærbar PC i detalj med nyttige illustrasjoner for bedre forståelse.

Hvilken opplastingshastighet anses som god?

En hastighet på 5 Mbps opplastingshastighet er en god opplastingshastighet.

Krever videosamtaler raskere opplastingshastigheter?

Det kommer an på. Som et minimum krever Soon 1-1-anrop 1 Mbps, men for gruppesamtaler anbefales minimum 1,5 Mbps.

Hvorfor er opplastingshastigheten alltid lav enn nedlastingshastigheten?

Opplastingshastigheten er ofte ganske lav enn nedlastingshastigheten for mange brukere. Det er fordi de moddede og DSL-tilkoblingene er trygge og symmetriske. De er designet best for å gi den beste nedlastingshastigheten enn opplastingshastigheten.

Når spiller opplastingshastighetene noen rolle?

Komme på videosamtaler, streame spillinnhold eller YouTube innhold og strømming av annet innhold over internett regelmessig, kreves den beste opplastingshastigheten for å utføre disse oppgavene bedre.

Hvordan øke opplastingshastigheten i Windows?

La oss se trinnene for å øke opplastingshastigheten på din Windows-PC eller bærbare datamaskin.

Metode 1: Grunnleggende feilsøking

Først vil vi gå gjennom de grunnleggende feilsøkingstrinnene for å øke opplastingshastigheten din hvis den har sunket en stund.

Metode 1A: Start ruteren på nytt

Omstart av ruteren/modemet vil starte nettverkstilkoblingen på nytt. Få brukere har rapportert at alle endringene som er merket i konfigurasjonsinnstillingene vil være effektive når du starter ruteren/modemet på nytt. Følg derfor trinnene nedenfor for å gjøre det:

1. Finn strømknappen på baksiden av ruteren/modemet.

2. Trykk én gang på knappen for å slå den av.

3. Koble nå fra ruteren/modemets strømkabel og vent til strømmen er fullstendig tappet fra kondensatorene.

4. Koble deretter til strømkabelen igjen og slå den på etter et minutt.

5. Vent til nettverkstilkoblingen er gjenopprettet og prøv å logge på igjen.

  Gjenopprett slettede filer fra papirkurven etter tømming på Windows og Mac

Metode 1B: Juster ruterens antenne

Noen Wi-Fi-rutere leveres installert med en antenne. Disse antennene er bygget inne i ruteren, så de kan ikke endres. Men hvis du har en ruter med en antenne på, kan du prøve å justere den. Oftest er en antenne laget for å stå horisontalt. Juster antennen slik at den er vannrett.

Metode 1C: Endre båndbreddegrense

Windows bruker båndbreddegrenser for å bestemme hvilken hastighet den bruker for å laste ned eller laste opp innhold, inkludert Windows-oppdateringer, du kan sjekke og endre nedlastingsbåndbredden Speed. Denne teknikken er et godt eksempel for folk som lurer på hvordan de kan øke opplastingshastigheten.

1. Åpne Innstillinger-appen ved å trykke på Windows + I-tastene.

2. Klikk på Oppdater og sikkerhet.

3. Klikk på Avanserte alternativer.

4. Rull nå ned og klikk på Leveringsoptimalisering.

5. Klikk nå på Avanserte alternativer.

6. Under Opplastingsinnstillinger justerer du glidebryteren for opplastingsbåndbredden.

Fortsett å lese for å lære flere trinn for å vite hvordan du øker opplastingshastigheten på en bærbar datamaskin i Windows.

Metode 1D: Flytt ruteren til et annet sted

Hvis du bruker Wi-Fi, er signalet begrenset til en viss grad. Disse signalene kan også bli avbrutt på grunn av andre apparater som finnes i hjemmet. Apparater som høyttalere, mikrobølgeovner og telefoner kan avbryte signalet, noe som kan føre til at nedlastings- og opplastingshastighetene reduseres. Sørg for at Internett-ruteren er plassert i midten av hjemmet ditt, ikke i hjørnet.

Metode 1E: Avslutt bakgrunnsoppgave

De fleste apper du har installert kjører vanligvis i bakgrunnen for å gi deg en best mulig opplevelse. Noen av disse appene bruker også internett konstant, noe som kan påvirke nedlastings- og opplastingshastigheter. På en bærbar datamaskin kan dette spare batteriet, noe som gjør dette til et flott alternativ når noen ville vite hvordan man kan øke opplastingshastigheten på den bærbare datamaskinen. Les vår guide om hvordan du avslutter oppgaven i Windows 10.

Metode 1F: Inspiser om noen bruker Internett

Folk som søker etter hvordan de kan øke opplastingshastigheten, kan gå glipp av det faktum at de kanskje deler Wi-Fi-internetttilkoblingen uten å vite det, hvis dette er tilfelle vil båndbredden din bli påvirket fordi noen andre kan bruke Wi-Fi-en din. I alle fall kan det være lurt å endre Wi-Fi-passordet for å sikre at ingen bruker Wi-Fi og forårsake båndbreddeforsinkelse.

1. Åpne nettsiden Innstillinger for rutertilkoblingen. Vanligvis kan du få tilgang til nettsiden for ruterinnstillinger ved å skrive 192.168.1.1 i adressefeltet og trykke på Enter.

2. Logg på ruteren med brukernavn og passord.

3. Endre passordet fra Trådløse innstillinger eller Nettverksinnstillinger som finnes på rutersiden.

4. Lagre endringene for å lagre det nye passordet for Wi-Fi.

  Slik kobler du til et Wi-Fi-nettverk i Windows 11

Metode 1G: Velg høyhastighets Internett-planer

Det finnes en mengde dataplaner som tilbys av Internett-leverandører for å passe ulike individer eller familiers behov. Disse dataplanene inkluderer ikke bare datagrense, men har også hastighetsforhold.

Du må oppgradere hastighetsplanen din hvis budsjettet tillater det siden høyere priser på planer gir økt hastighet. Du kan velge hastigheten som er best for deg og bruke den. Du må kanskje starte på nytt eller starte ruteren på nytt etter å ha brukt den nye planen for å gjøre endringene.

Metode 2: Oppdater Windows

Programvaredrivere tillater kommunikasjon mellom maskinvare og operativsystemet, uten noe som kan føre til svak ytelse eller andre problemer. Oppdatering av driverprogramvaren anbefales hvis du opplever sakte opplastingsproblemer selv om du har en rask tilkobling.

1. Åpne Innstillinger-menyen ved å trykke på Windows + I-tastene samtidig.

2. Klikk på Oppdatering og sikkerhet til stede nederst.

3. Klikk deretter på Se etter oppdateringer for å se om det er noen oppdateringer. Klikk på Last ned og installer, hvis noen er tilgjengelig.

4. Etter å ha lastet ned oppdateringer, klikk på Start på nytt nå for å starte på nytt for å installere oppdateringene og lagre endringene.

Dette er hvordan jeg fikser en lav opplastingshastighet.

Metode 3: Deaktiver målt tilkobling

En målt tilkobling er en funksjon som lar deg angi en datobruksgrense for hele systemet. Hvis dataene dine overskrider datagrensen, begrenser vinduer automatisk nedlastings- og opplastingshastigheten. Hvis du vil vite hvordan du øker opplastingshastigheten, vil du kanskje deaktivere den målte tilkoblingen.

1. Åpne Innstillinger-menyen ved å trykke på Windows + I-tastene samtidig.

2. Klikk på Nettverk og Internett.

3. Klikk nå på Egenskaper under Internett-tilkoblingen.

4. Rull ned til du ser overskriften som lyder Målt tilkobling.

5. Slå av bryteren for å deaktivere den målte tilkoblingen.

Etter dette vil internettforbindelsen din være ubegrenset.

Metode 4: Slett midlertidige filer

Apper kan lage midlertidige filer som kan gjøre datamaskinen tregere. Sammen med det interiører de også nedlastings- og opplastingshastighetene. Du kan trygt slette disse midlertidige filene, de skader ikke datamaskinen din eller endrer måten appen din fungerer på. Les vår guide om hvordan du sletter midlertidige filer i Windows 10.

Fortsett å lese for å finne ut flere metoder for å forstå hvordan jeg fikser en lav opplastingshastighet.

Metode 5: Bruk en annen nettleser

Noen ganger kan ikke standardnettleseren som finnes i Windows-operativsystemet utnytte den fulle nedlastings- eller opplastingshastigheten som internetttjenesten tilbyr. Så det kan hende du må bruke en annen nettleser og se om nedlastings- og opplastingshastighetene har økt.

Metode 6: Kjør skanning av virus eller skadelig programvare

  Hvordan fikse AMD Catalyst Control Center vil ikke åpne i Windows 10

Virus og skadelig programvare senker nedlastings- og opplastingshastighetene ved å bruke data selv. Det er kanskje ikke åpenbart, men hvis et virus eller skadelig programvare infiserer datamaskinen, kan du få redusert hastighet på grunn av dem. Les vår guide om Hvordan kjører jeg en virusskanning på datamaskinen min? for å sjekke om PC-en din har virus eller skadelig programvare.

Metode 7: Bruk VPN

Et virtuelt privat nettverk er et privat nettverk opprettet av leverandøren som lar brukere få tilgang til internett privat og med høyere nedlastings- og opplastingshastighet. Noen ganger er det motsatte også mulig ettersom en VPN av dårlig kvalitet også kan hindre kvaliteten på opplastingshastigheten din.

Så en VPN av premium kvalitet er det beste alternativet når du vurderer hvordan du kan øke opplastingshastigheten, da dette kan være den beste måten å forbedre opplastingshastighetene til maksimalt.

Metode 8: Bytt DNS-server til Google DNS

Domain Name System (DNS) er en teknologi som oversetter domenenavn til IP-adresser. Fra dette kan nettleseren din oppdage IP-adressen og laste internett raskere uten å oversette noen domenenavn. Den beste DNS som er tilgjengelig i dag er Google DNS, da den bidrar til å øke opplastingshastigheten og har utmerket sikkerhet. Du kan endre DNS-serveren på PC-en til Google DNS for å se om det løser problemet med lav opplastingshastighet. Les ut vår guide om hvordan du bytter til OpenDNS eller Google DNS på Windows.

Hvordan øke opplastingshastigheten?

For å øke opplastingshastigheten må du kanskje utføre visse trinn, som å oppdatere Windows, rense midlertidige filer, endre DNS-innstillingene osv. Les artikkelen fra starten for å vite mer.

Dessuten, hvis du ikke finner tilfredshet med din nåværende Internett-leverandørs tjenester på grunn av hastigheten, er det på tide å bytte Internett-leverandør.

***

Så vi håper du har forstått hvordan du kan øke opplastingshastigheten på en bærbar datamaskin i Windows og hvordan jeg fikser en langsom opplastingshastighet med de detaljerte trinnene til hjelp. Du kan gi oss spørsmål eller forslag om ethvert annet emne du vil at vi skal lage en artikkel om. Slipp dem i kommentarfeltet nedenfor for at vi skal vite det.

x