Hvordan oppgradere til Fedora 34

Fedora 34 er her! Med den følger et helt nytt skrivebordsmiljø: Gnome 40! Hvis du tålmodig har ventet på å prøve denne nye utgivelsen, er denne artikkelen for deg! Følg med når vi går gjennom hvordan du oppgraderer til Fedora 34!

Last ned Fedora 34 for å prøve det ferskt

Hvis du ikke har Fedora 33 installert og ikke kan oppgradere rett til 34, eller hvis du bruker en annen distribusjon og vil sjekke det ut, vil du laste ned Fedora 34.

For å få tak i Fedora 34 for å prøve den fersk, start med å gå over til Fedora offisielle nettsted. Når du er på nettstedet, finn «Fedora Workstation» og klikk på «Last ned nå»-knappen.

Ved å klikke på «Last ned nå» med musen, kommer du til nedlastingssiden. Herfra, finn «På Linux eller vil du bare ha en ISO-fil?» alternativ. Deretter velger du «Last ned»-knappen ved siden av «Fedora 34: x86_64 DVD ISO» for å hente den nyeste Fedora. Eller last ned Fedora Media Writer hvis du bruker Windows eller Mac OS.

  Hvordan få festet melding tilbake på Telegram

Oppgrader til Fedora 34 – Gnome Software

Oppgradering til Fedora 34 gjøres best med Gnome Software, først og fremst hvis du bruker Gnome-utgivelsen av operativsystemet. For å starte oppgraderingsprosessen, sørg for at du er koblet til internett. Start deretter «Software»-applikasjonen.

La Gnome Software-appen laste opp og se etter de siste oppdateringene og appene. Når den er klar til bruk, klikker du på «Oppdateringer»-knappen i appen. Når du klikker på denne knappen, vil du se programvareoppdateringer, samt et banner øverst på siden.

Dette banneret sier «Fedora 34 nå tilgjengelig. Oppgrader for de nyeste funksjonene, ytelsen og stabilitetsforbedringene.» Finn «Last ned»-knappen og klikk på den. Eller velg «Les mer» for å lære om den nye utgivelsen.

Når du klikker på «Last ned»-knappen med musen, vil Gnome Software begynne å laste ned all programvare du trenger for å oppgradere til Fedora 34. Vennligst forstå at denne nedlastingen sannsynligvis vil ta lang tid å fullføre hvis du har en treg internettforbindelse. Vær tålmodig.

Når nedlastingsprosessen er fullført, vil Gnome Software ha alle oppdateringene som kreves for å oppgradere ditt Fedora 33-system til det nye Fedora 34. Herfra finner du «Start på nytt og installer»-knappen i programvareappen og klikker på den.

  Hands-on med Skype-tale- og videosamtaler for Outlook.com

Når du velger «Start på nytt og installer»-knappen, vil Fedora starte PC-en på nytt til en spesiell modus. I denne modusen vil Fedora begynne å installere og overføre systemet ditt fra Fedora 33 til Fedora 34. Nok en gang vil dette ta litt tid. Len deg tilbake og la oppgraderingen skje.

Etter at oppgraderingsprosessen er fullført, vil Fedora starte opp igjen og laste inn i Fedora 34. Herfra er alt du trenger å gjøre for å bruke den nye utgivelsen å skrive inn passordet ditt.

Oppgrader til Fedora 34 – Terminal

Ikke alle kan bruke Gnome Software for å oppgradere til Fedora 34, siden Gnome Software ikke kommer på hvert spinn av Fedora (som KDE eller Cinnamon). I tillegg foretrekker noen Fedora-brukere å bruke kommandolinjen for å oppgradere.

Hvis du vil oppgradere ditt Fedora 33-system til Fedora 34 via kommandolinjen, er det første trinnet å åpne opp et terminalvindu på Fedora-skrivebordet. For å gjøre dette, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «terminal» i appmenyen og gjør det på den måten.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, bruk kommandoen dnf update for å oppgradere ditt Fedora 33-system til gjeldende. Du må installere de nyeste pakkene eller ha en vanskelig tid med å gå over til Fedora 34.

sudo dnf update 

Etter at oppdateringen er fullført, må du installere pakken «dnf-plugin-system-upgrade». Denne pakken vil lette oppgraderingen gjennom kommandolinjen, så den må installeres.

sudo dnf install dnf-plugin-system-upgrade

Når du har satt opp det siste Fedora-oppgraderingsverktøyet, er det på tide å laste ned alle de siste 34 pakkene inne i DNF. Siden du er på Fedora 33 for øyeblikket, må du fortelle Fedora å laste ned versjon 34.

  MessageEnhancer gjør kosmetiske og funksjonelle endringer i Messages-appen

For å laste ned oppgraderingspakkene, bruk nedlastingskommandoen for systemoppgradering. Husk; denne kommandoen mai ta litt tid å fullføre. Fedora er et stort operativsystem, og det er mange ting å laste ned.

sudo dnf system-upgrade download --releasever=34

Når nedlastingen endelig er fullført og alle Fedora 34-pakkene er ferdige og klare til å installeres, bruk kommandoen for systemoppgradering omstart. Denne kommandoen vil starte din Fedora PC på nytt, omtrent som Gnome Software, og starte oppgraderingsprosessen.

sudo dnf system-upgrade reboot

Oppgraderingsprosessen tar ganske få minutter, som forventet. Når oppgraderingen er fullført, vil Fedora starte opp og tillate deg å logge på. Når du logger på igjen, vil du bruke Fedora 34!