Hvordan installere LXQt på Linux

LXQt er et lett, slankt skrivebordsmiljø som bruker svært få systemressurser. Hvis du vil komme i gang med dette skrivebordet, følg denne veiledningen. I den bryter vi ned hvordan du får LXQt til å fungere på alle store Linux-distribusjoner.

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu

På Ubuntu kan du få LXQt-skrivebordsmiljøet ved hjelp av Lubuntu, en smak av Ubuntu som bruker det. For å få det til å fungere, må du først åpne et terminalvindu på skrivebordet. For å åpne en terminal på skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal.»

Når terminalvinduet er åpent, bruk apt install-kommandoen for å hente «lubuntu-desktop»-pakken. Denne pakken inneholder LXQt og ulike programmer, apper og en påloggingsøkt slik at du kan bruke skrivebordet.

sudo apt install lubuntu-desktop

Når du skriver inn passordet ovenfor, blir du bedt om å angi et passord. Du må angi et passord, siden sudo-kommandoen ble kjørt, og sudo er en root-kommando som krever tilgang på systemnivå. Skriv inn passordet ditt og fortsett.

Etter å ha skrevet inn passordet ditt, vil Ubuntu samle alle pakkene og installere dem. Herfra trykker du på Y-knappen på tastaturet, og Ubuntu vil fullføre installasjonen av LXQt.

  Hvordan bruke Pipes på Linux

Debian installasjonsinstruksjoner

LXQt-skrivebordsmiljøet er tilgjengelig for alle Debian Linux-brukere som ett av mange skrivebordsvalg under nettverksoppsettprosessen og i Debian-programvarekildene som kan installeres senere.

For å starte installasjonen av LXQt på Debian, trenger du et terminalvindu åpent. For å åpne et terminalvindu, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent, bruk apt install-kommandoen til å installere enten «lxqt-core»-pakken, «lxqt»-pakken eller «task-lxqt-desktop»-pakken. Hva er forskjellen mellom disse tre pakkene? Ikke mye.

Merk: For best resultat, prøv «lxqt»-pakken.

sudo apt install lxqt

Eller

sudo apt install lxqt-core

Eller

sudo apt install task-lxqt-desktop

Når du skriver inn en av kommandoene ovenfor, blir du bedt om å skrive inn passordet ditt i terminalprompten. Bruk tastaturet til å skrive inn brukerkontoens passord.

Etter å ha skrevet inn passordet ditt, vil Debian samle alle avhengigheter, sammen med alle LXQt-pakker, og forberede dem for installasjon. På dette tidspunktet, trykk på Y-tasten på tastaturet, og du vil kunne komme i gang med LXQt på Debian.

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

Arch Linux kommer ikke med et skrivebordsmiljø. I stedet forventes brukere å bygge operativsystemet helt fra bunnen av via kommandolinjen og velge sitt eget skrivebord. Heldigvis støtter Arch alle vanlige skrivebordsmiljøer, inkludert LXQt.

  Slik løser du problemer med Corsair-mus og tastatur på macOS og Linux

For å starte installasjonen av LXQt på Arch Linux, må du starte et terminalvindu. For å gjøre det, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent, bruk Pacman -S-kommandoen for å installere «lxqt»-pakken. Denne pakken er en meta-pakke, og den vil hente alle LXQt-pakker fra Arch-repoen for installasjon.

sudo pacman -S lxqt

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, blir du bedt om å skrive inn passordet ditt. Bruk tastaturet til å skrive inn brukerkontoens passord. Etter det, trykk Enter-tasten for å fortsette.

Etter å ha trykket på Enter, vil du se «Det er 21 medlemmer i gruppen lxqt». Som standard er alle disse pakkene valgt. For å bekrefte dette valget, trykk Enter for å fortsette.

Når du trykker på Enter for å bekrefte, vil Arch begynne å laste ned og installere LXQt på din Arch Linux PC.

Fedora Linux installasjonsinstruksjoner

Ønsker du å bruke LXQt på Fedora? Du er heldig; LXQt er et av de mange skrivebordsmiljøene som er inkludert i Fedora-programvarelagrene. For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent, bruk dnf install-kommandoen nedenfor for å installere LXQt-pakkegruppen. Denne gruppen vil gi alle pakker relatert til skrivebordet uten at brukeren trenger å spesifisere det.

sudo dnf install @lxqt

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, blir du bedt om å skrive inn passordet ditt. Bruk tastaturet, skriv inn passordet til brukerkontoen din, og trykk deretter på Enter. Derfra vil Fedora samle alle pakker for LXQt og forberede dem for installasjon.

  Bruk Manuskript til å organisere skriveprosjektene dine på Linux

Etter at Fedora har klargjort pakkene, trykk på Y-knappen på tastaturet for å starte installasjonen av LXQt på Fedora.

OpenSUSE Linux-instruksjoner

Hvis du bruker OpenSUSE Linux og ønsker å få tak i LXQt, må du installere det som et mønster. Et mønster ligner på pakkegrupper på andre distribusjoner. For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent, bruk zypper install-kommandoen nedenfor for å sette opp LXQt via mønsteret. Husk at et mønster må installere mange pakker, så dette kan ta et par minutter.

sudo zypper in -t pattern lxqt

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, blir du bedt om å skrive inn passordet ditt. Bruk tastaturet til å angi passordet til brukerkontoen din. Etter det, la OpenSUSE samle inn alle LXQt-pakker for installasjon.

Når OpenSUSE er klar til å installere LXQt, trykker du på Y-knappen på tastaturet for å installere alt som trengs. Når du er ferdig, vil OpenSUSE ha LXQt satt opp.