Hvordan oppgradere til Pop_OS 21.04

Pop_OS 21.04 er endelig ute! Med denne nye utgivelsen kommer utmerkede nye funksjoner som «COSMIC» som lar brukere tilpasse Pop-skrivebordet, nye styreflatebevegelser for bærbare datamaskiner og mer. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du oppgraderer systemet til den nye Pop_OS-utgivelsen.

Merk: Denne oppgraderingen er beregnet på de som bruker Pop_OS 20.04 LTS, da dette er den mest aktuelle, aktive utgivelsen. 20.10 støttes ikke for øyeblikket. Når det er sagt, hvis du bruker Pop_OS 20.10, støtter den oppgradering til 21.04 også.

Lag en sikkerhetskopi

Oppgradering av Pop_OS fra 20.04 eller 20.10 til den nye 21.04-utgivelsen er en enkel og sikker prosess. Når det er sagt, er det fortsatt en god idé å lage en sikkerhetskopi av systemet før du prøver en oppgradering. På den måten, hvis noe skjer, er det ingen grunn til bekymring.

Det er mange måter du kan lage en sikkerhetskopi i Pop_OS, siden den er basert på Ubuntu, og Ubuntu har mange, mange Linux-sikkerhetskopieringsverktøy. Den beste måten å lage en sikkerhetskopi på Pop_OS på er imidlertid med Deja Dup.

  Gmails innboks organiserer ikke e-post, den minner deg på å svare på den

For å starte sikkerhetskopieringsprosessen må du installere Deja Dup-appen. Den beste måten å installere Deja Dup på er å åpne et terminalvindu på skrivebordet. For å gjøre det, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent, bruk apt install-kommandoen nedenfor for å sette opp Deja Dup-applikasjonen på systemet ditt. Når den er installert, åpner du appen ved å søke etter «Sikkerhetskopier» i appmenyen.

sudo apt install deja-dup

Inne i sikkerhetskopieringsverktøyet finner du knappen som sier «Opprett min første sikkerhetskopi», og klikk på den med musen. Herfra, finn «Mapper som skal sikkerhetskopieres» og konfigurer den for hvilke mapper du ønsker å sikkerhetskopiere. Klikk deretter på «Videresend».

Etter å ha konfigurert mappene du ønsker å sikkerhetskopiere, er det på tide å konfigurere lagringsstedet. Se først etter «Lagringssted»-menyen, og sett den til der du vil lagre sikkerhetskopiene. Klikk deretter på «Videresend»-knappen.

Når lagringsstedet er sikkerhetskopiert, blir du bedt om å kryptere sikkerhetskopien. Du trenger ikke lage et passord, men det oppfordres. Når du er ferdig, klikker du på «Videresend», og verktøyet begynner å starte sikkerhetskopieringsprosessen.

  Hva handler om:blank, og hvordan fjerner du det?

Oppgradering til 21.04

Start oppgraderingsprosessen til 21.04 i Pop_OS og start ved å trykke på Win-knappen på tastaturet. Skriv deretter «Innstillinger» i søkeboksen. Klikk deretter på appen med «Innstillinger» for å starte innstillingsområdet for Pop_OS.

Inne i Pop_OS-innstillingsområdet, rull ned til bunnen av siden for «OS-oppgradering.» Klikk deretter på «OS Upgrade»-knappen for å få tilgang til Pop_OS-oppgraderingsverktøyet.

Når du velger «OS Upgrade»-knappen, blir du ført til oppgraderingsområdet. Derfra vil du se et varsel som sier «Pop_OS 21.04 er tilgjengelig.» Du vil se dette varselet i både Pop_OS 20_04 og 20_10.»

Ved siden av dette varselet vil det være en grønn «Last ned»-knapp. Velg denne knappen for å starte nedlastingen for 21_04. Husk at denne nedlastingen vil ta ganske lang tid å fullføre, siden oppgraderingene ikke er små.

Når du klikker på «Last ned»-knappen, vil en fremdriftslinje vises på skjermen i oppgraderingsområdet. Det står «Forbereder oppgradering.» Denne oppgavelinjen vil sakte fylles opp. Når prosessen er fullført, vil OS-oppgraderingsvinduet fortelle deg at nedlastingen er fullført.

Nå som nedlastingen er fullført, vil «Last ned»-knappen bli en «Oppgrader»-knapp. Velg den med musen for å fortelle Pop_OS om å starte på nytt og installere oppgraderingene på datamaskinen din.

  Deaktiver og koble fra kontoen din på uønskede enheter i Netlifx

Ved omstart i oppgraderingsinstallasjonsprogrammet vil du se Pop_OS-logoen, samt et «Installerer oppdateringer»-vindu. Så len deg tilbake og la Pop_OS laste ned og installere de nyeste Pop_OS 21.04-filene. Det kan ta litt tid.

Når oppgraderingsprosessen er fullført, starter Pop_OS på nytt. Når omstarten er fullført, logg på igjen, og du vil bruke Pop_OS 21.04!

Last ned Pop_OS 21.04

Hvis oppgradering ikke er mulig, eller du vil starte på nytt, kan du det! Slik laster du ned den nyeste Pop_OS 21.04 ISO-filen til datamaskinen din. Men gå først over til Pop_OS offesiell nettside.

Når du er på nettstedet, finner du den blå «last ned»-knappen og klikker på den med musen. Når du velger denne knappen, vil et popup-vindu vises på skjermen. Velg «Pop!_OS 21.04» for å vise nedlastingsalternativene for 21.04 i dette popup-vinduet.

Når du har avslørt nedlastingsalternativene, velg enten alternativet «Last ned 21.04» eller alternativet «Last ned 21.04 (NVIDIA). Ved å velge en av disse knappene vil Pop_OS 21.04 lastes ned til PC-en din.