Hvordan sette opp en PostgreSQL-databaseserver med Webmin på Ubuntu Server

PostgreSQL er et lett, avansert databaseverktøy for Linux og andre plattformer. Det støttes godt på Ubuntu, men å sette opp en og administrere den gjennom terminalen kan være ganske irriterende.

Det er en bedre måte du kan sette opp en PostgreSQL-databaseserver på Ubuntu. Hvordan? Med Webmin, det moderne administrasjonsgrensesnittet for Unix-systemer. Slik bruker du Webmin til å lage en PostgreSQL-database på Ubuntu-systemet.

Installere Webmin på Ubuntu Server

Hvis du er interessert i å bruke PostgreSQL-modulen på Webmin, må du sette opp Webmin på Ubuntu Server. For å få appen til å fungere, må du installere en DEB-pakke fra Webmin-nettstedet.

For å starte installasjonen av Webmin, åpne et terminalvindu og få tilgang til serveren over SSH. Eller bruk TTY-konsollen på serveren ved å sitte fysisk ved den. Når du har fått kommandolinjetilgang, bruk kommandoene nedenfor for å få den siste versjonen av Webmin som fungerer på Ubuntu Server-maskinen.

http://prdownloads.sourceforge.net/webadmin/webmin_1.981_all.deb
sudo apt install ./webmin_1.981_all.deb

Denne delen bør være mer enn nok til å hjelpe deg med å få Webmin i gang på Ubuntu Server-oppsettet. Når det er sagt, hvis du trenger mer veiledning i hvordan du setter opp verktøyet, kan du følge vår veiledning for hvordan du setter opp Webmin på Ubuntu Server.

Angi root-passordet ditt

Webmin-nettgrensesnittet bruker brukerens root-konto og root-passord for å logge på. Du vil imidlertid ikke kunne logge på ut av boksen på Ubuntu Server, da Ubuntu-systemet låser root-kontoen som standard.

hvis du ønsker å sette opp root-passordet på Ubuntu Server-systemet, start med å få et rotskall ved å bruke sudo -s.

sudo -s

Nå som du har et rotskall, vil du kunne angi root-passordet for Ubuntu Server. Bruk passwd-kommandoen, fortell Ubuntu at du gir root-kontoen et nytt passord. Sørg for at root-passordet er minneverdig og sikkert.

Merk: Hvis du trenger hjelp til å generere et passord, prøv ut StrongPasswordGenerator.

passwd

Med root-passordet riktig konfigurert på Ubuntu, kan du nå få tilgang til Webmin web-UI. Åpne favorittnettleseren din, skriv inn «root» i brukernavnboksen og root-passordet i «passord»-boksen.

http://YOUR_UBUNTU_SERVER_IP_ADDRESS_OR_HOSTNAME:10000

Installere PostgreSQL-pakkene gjennom Webmin

PostgreSQL-pakker må installeres på Ubuntu Server før PostgreSQL Webmin-modulen er tilgjengelig. For å installere pakken på Ubuntu-serveren, følg trinnvise instruksjoner nedenfor.

Trinn 1: Få tilgang til Webmins webgrensesnitt. Klikk deretter på menyknappen i sidefeltet til venstre.

Trinn 2: Når du er inne i sidefeltet, finn delen «Ubrukte moduler» og klikk på pil ned-ikonet for å avsløre menyelementene.

Trinn 3: Finn «PostgreSQL Database Server» i delen «Ubrukte moduler» og klikk på den med musen. Hvis du velger dette, vises PostgreSQL-moduldelen i Webmin.

Trinn 4: Finn den grønne «Installer nå»-knappen inne i Webmin, og klikk på den med musen for å fortelle Webmin at du ønsker å installere PostgreSQL-pakkene til Ubuntu.

Trinn 5: Etter å ha valgt den grønne «Installer nå»-knappen, vil en blå «Installer-knapp» vises. Velg den for å bekrefte at du ønsker å installere PostgreSQL-pakkene til Ubuntu-systemet ditt med Webmin.

Trinn 6: Finn «Oppdater moduler»-knappen nederst i Webmin-sidefeltet og klikk på den for å oppdatere moduler.

Konfigurere PostgreSQL-databasen i Webmin

Standardinnstillingene for PostgreSQL i Webmin burde være tilstrekkelig for de fleste nybegynnere. Når det er sagt, hvis du ikke er ny på PostgreSQL og vil konfigurere databaseinnstillingene dine, er det slik du kan.

Trinn 1: Finn Webmin-sidefeltet til venstre og klikk på den med musen. Du vil deretter laste opp PostgreSQL Database Server-konfigurasjonsområdet.

Trinn 2: Finn tannhjulikonet øverst til venstre på siden, og klikk på det for å få tilgang til PostgreSQL-modulinnstillingene.

Trinn 3: Etter å ha konfigurert modulinnstillingene, gå til «Bruker, grupper og tillatelser» for å endre innstillinger relatert til PostgreSQL-databaseserveren.

Opprette en ny database i Webmin

Gjør følgende hvis du ønsker å opprette en ny PostgreSQL-database i Webmin på Ubuntu Server.

Trinn 1: Få tilgang til PostgreSQL-databaseområdet i Webmin ved å velge det under «Server» i Webmin-sidefeltet.

Trinn 2: Finn knappen «Opprett en ny database» i PostgreSQL Webmin-området, og klikk på den med musen.

Trinn 3: I «Databasenavn»-boksen skriver du inn PostgreSQL-databasenavnet. Sett deretter dine egendefinerte innstillinger, og klikk på den grønne «Opprett»-knappen for å opprette den nye databasen.