tipsbilk.net

Hvordan sette opp en PostgreSQL-databaseserver med Webmin på Ubuntu Server

PostgreSQL er et lett, avansert databaseverktøy for Linux og andre plattformer. Det støttes godt på Ubuntu, men å sette opp en og administrere den gjennom terminalen kan være ganske irriterende.

Det er en bedre måte du kan sette opp en PostgreSQL-databaseserver på Ubuntu. Hvordan? Med Webmin, det moderne administrasjonsgrensesnittet for Unix-systemer. Slik bruker du Webmin til å lage en PostgreSQL-database på Ubuntu-systemet.

Installere Webmin på Ubuntu Server

Hvis du er interessert i å bruke PostgreSQL-modulen på Webmin, må du sette opp Webmin på Ubuntu Server. For å få appen til å fungere, må du installere en DEB-pakke fra Webmin-nettstedet.

For å starte installasjonen av Webmin, åpne et terminalvindu og få tilgang til serveren over SSH. Eller bruk TTY-konsollen på serveren ved å sitte fysisk ved den. Når du har fått kommandolinjetilgang, bruk kommandoene nedenfor for å få den siste versjonen av Webmin som fungerer på Ubuntu Server-maskinen.

http://prdownloads.sourceforge.net/webadmin/webmin_1.981_all.deb
sudo apt install ./webmin_1.981_all.deb

Denne delen bør være mer enn nok til å hjelpe deg med å få Webmin i gang på Ubuntu Server-oppsettet. Når det er sagt, hvis du trenger mer veiledning i hvordan du setter opp verktøyet, kan du følge vår veiledning for hvordan du setter opp Webmin på Ubuntu Server.

  Slik legger du til, sletter og omorganiserer PowerPoint-lysbilder

Angi root-passordet ditt

Webmin-nettgrensesnittet bruker brukerens root-konto og root-passord for å logge på. Du vil imidlertid ikke kunne logge på ut av boksen på Ubuntu Server, da Ubuntu-systemet låser root-kontoen som standard.

hvis du ønsker å sette opp root-passordet på Ubuntu Server-systemet, start med å få et rotskall ved å bruke sudo -s.

sudo -s

Nå som du har et rotskall, vil du kunne angi root-passordet for Ubuntu Server. Bruk passwd-kommandoen, fortell Ubuntu at du gir root-kontoen et nytt passord. Sørg for at root-passordet er minneverdig og sikkert.

Merk: Hvis du trenger hjelp til å generere et passord, prøv ut StrongPasswordGenerator.

passwd

Med root-passordet riktig konfigurert på Ubuntu, kan du nå få tilgang til Webmin web-UI. Åpne favorittnettleseren din, skriv inn «root» i brukernavnboksen og root-passordet i «passord»-boksen.

http://YOUR_UBUNTU_SERVER_IP_ADDRESS_OR_HOSTNAME:10000

Installere PostgreSQL-pakkene gjennom Webmin

PostgreSQL-pakker må installeres på Ubuntu Server før PostgreSQL Webmin-modulen er tilgjengelig. For å installere pakken på Ubuntu-serveren, følg trinnvise instruksjoner nedenfor.

  Hvordan redusere filstørrelsen til en PowerPoint-presentasjon

Trinn 1: Få tilgang til Webmins webgrensesnitt. Klikk deretter på menyknappen i sidefeltet til venstre.

Trinn 2: Når du er inne i sidefeltet, finn delen «Ubrukte moduler» og klikk på pil ned-ikonet for å avsløre menyelementene.

Trinn 3: Finn «PostgreSQL Database Server» i delen «Ubrukte moduler» og klikk på den med musen. Hvis du velger dette, vises PostgreSQL-moduldelen i Webmin.

Trinn 4: Finn den grønne «Installer nå»-knappen inne i Webmin, og klikk på den med musen for å fortelle Webmin at du ønsker å installere PostgreSQL-pakkene til Ubuntu.

Trinn 5: Etter å ha valgt den grønne «Installer nå»-knappen, vil en blå «Installer-knapp» vises. Velg den for å bekrefte at du ønsker å installere PostgreSQL-pakkene til Ubuntu-systemet ditt med Webmin.

Trinn 6: Finn «Oppdater moduler»-knappen nederst i Webmin-sidefeltet og klikk på den for å oppdatere moduler.

Konfigurere PostgreSQL-databasen i Webmin

Standardinnstillingene for PostgreSQL i Webmin burde være tilstrekkelig for de fleste nybegynnere. Når det er sagt, hvis du ikke er ny på PostgreSQL og vil konfigurere databaseinnstillingene dine, er det slik du kan.

  Legg til betingede (IF) handlinger til aktivator på jailbroken iPhone

Trinn 1: Finn Webmin-sidefeltet til venstre og klikk på den med musen. Du vil deretter laste opp PostgreSQL Database Server-konfigurasjonsområdet.

Trinn 2: Finn tannhjulikonet øverst til venstre på siden, og klikk på det for å få tilgang til PostgreSQL-modulinnstillingene.

Trinn 3: Etter å ha konfigurert modulinnstillingene, gå til «Bruker, grupper og tillatelser» for å endre innstillinger relatert til PostgreSQL-databaseserveren.

Opprette en ny database i Webmin

Gjør følgende hvis du ønsker å opprette en ny PostgreSQL-database i Webmin på Ubuntu Server.

Trinn 1: Få tilgang til PostgreSQL-databaseområdet i Webmin ved å velge det under «Server» i Webmin-sidefeltet.

Trinn 2: Finn knappen «Opprett en ny database» i PostgreSQL Webmin-området, og klikk på den med musen.

Trinn 3: I «Databasenavn»-boksen skriver du inn PostgreSQL-databasenavnet. Sett deretter dine egendefinerte innstillinger, og klikk på den grønne «Opprett»-knappen for å opprette den nye databasen.

x