Hvordan sette opp og bruke Qutebrowser nettleser på Linux

Hvis du har vært på utkikk etter en nettleser for Linux-skrivebordet som du kan bruke uten mus, er denne appen for deg. Vi introduserer Qutebrowser, den tastaturbaserte nettleseren. Med den kan brukere gjøre alt i nettleseren uten å forlate tastaturet. Slik får du det til å fungere.

Installerer Qutebrowser på Linux

Før vi går over hvordan du bruker Qutebrowser på Linux-skrivebordet ditt, må vi installere det. For å starte installasjonen, følg kommandolinjeinstruksjonene som samsvarer med Linux OS du bruker.

Ubuntu

For å få Qutebrowser-appen til å fungere på Ubuntu, må du sette opp appen gjennom de offisielle programvarelagrene. Start med å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T eller søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, bruker du kommandoen apt install for å sette opp Qutebrowser.

sudo apt install qutebrowser

Etter å ha skrevet inn kommandoen ovenfor, vil Ubuntu be deg om å skrive inn passordet ditt. Deretter, bruk tastaturet, skriv inn passordet ditt og trykk Enter-tasten på tastaturet.

  Hvordan spille We Were Here Together på Linux

Når du har skrevet inn passordet ditt, vil Ubuntu be deg bekrefte at du ønsker å installere pakken. Til slutt trykker du på Y-tasten på tastaturet for å fullføre installasjonen av Qutebrowser.

Debian

Debian har Qutebrowser-applikasjonen tilgjengelig for alle brukere som bruker Debian Sid, Debian 11 og Debian 10. Hvis du bruker noe eldre enn Debian 10, må du oppgradere.

For å få Qutebrowser-applikasjonen oppe og kjøre på Debian, start med å starte et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, skriv inn apt-get install-kommandoen nedenfor og installer «qutebrowser»-pakken på systemet ditt.

sudo apt-get install qutebrowser

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Debian be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet, skriv inn passordet ditt og trykk på Enter-tasten for å fortsette.

Etter å ha skrevet inn passordet ditt, vil Debian samle inn alle pakkene den trenger for å installere. Deretter vil den be deg om å trykke Y for å bekrefte. Bruk tastaturet til å trykke Y for å fullføre installasjonen.

  Hvordan spille PlanetSide 2 på Linux

Arch Linux

Qutebrowser er tilgjengelig på Arch Linux i «Community»-programvarelageret. For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu på skrivebordet. Sørg deretter for at du har «Community»-programvarelageret aktivert /etc/pacman.conf-filen.

For å starte installasjonen av Qutebrowser på Arch Linux, bruk følgende pacman-kommando nedenfor. Sørg for å skrive inn passordet ditt.

sudo pacman -S qutebrowser

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Arch Linux be deg om å trykke på Y-knappen for å bekrefte at du vil fortsette med installasjonen. Trykk på Y på tastaturet. Når du trykker på tasten, vil Arch installere Qutebrowser.

Fedora

Qutebrowser-applikasjonen er tilgjengelig for Fedora i standard programvarelagre. For å starte installasjonen åpner du et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent, bruk dnf install-kommandoen for å laste opp «qutebrowser»-pakken.

sudo dnf install qutebrowser

Når du skriver kommandoen ovenfor, vil Fedora be deg om passordet ditt. Bruk tastaturet, skriv inn passordet ditt og trykk på Enter-tasten for å fortsette. Trykk deretter på Y-knappen for å bekrefte at du ønsker å installere Qutebrowser.

OpenSUSE

For å få Qutebrowser-applikasjonen oppe og kjøre på OpenSUSE Linux, må du først åpne et terminalvindu på skrivebordet. Du kan starte et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T eller ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

  Hvordan spille Company of Heroes på Linux

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, skriv inn zypper install-kommandoen nedenfor for å få Qutebrowser-appen installert på OpenSUSE Linux. Husk å skrive inn passordet ditt når du blir bedt om det.

sudo zypper install qutebrowser

Bruke Qutebrowser (Grunnleggende)

Qutebrowser er helt tastaturbasert, så alle operasjoner du vil starte må gjøres via kommandoer i nettleseren. For å starte, start Qutebrowser ved å klikke på snarveien i appmenyen.

Når du er i nettleseren, trykk på Shift + :-knappkombinasjonen for å gå inn i kommandomodus. Når du har gått inn i kommandomodus i nettleseren, vil du se en liste over hurtigkommandoer du kan bruke.

Bruk musehjulet, bla gjennom listen over kommandoer for å finne den du vil angi. Når du har funnet kommandoen, skriv den inn med tastaturet og trykk Enter. For å åpne en URL, skriv for eksempel:

open https://my-url.com

Du kan bruke Opp / Ned på tastaturet når du er på den nye URL-en for å lese siden. Eller rullehjulet. Trenger du å bokmerke nettsiden? Bruk bokmerke-legg til-kommandoen og bokmerke-liste for å se bokmerkene dine.