Hvordan sette opp Viber på Linux

Viber er en direktemeldingsapplikasjon på tvers av plattformer. Den er tilgjengelig for alle brukere til å sende tekster, bilder, videoer og lyd- og visuelle samtaler. Viber ligner mye på Telegram, og den har innebygd støtte for Linux.

I denne guiden viser vi deg hvordan du laster ned og installerer Viber-applikasjonen på Linux. Vi vil også gå over hvordan du konfigurerer Viber-applikasjonen på Linux.

Installerer Viber på Linux

Det er noen måter å få Viber til å fungere på Linux. Applikasjonen fungerer på Ubuntu, Debian, Fedora og OpenSUSE. Det fungerer også via Flatpak og Snap.

For å starte installasjonen på Linux-operativsystemet, må du åpne et terminalvindu. Du kan starte et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du starte et terminalvindu på skrivebordet ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

  Hvordan spille Orwell på Linux

Ubuntu/Debian

Du kan få Viber installert på Ubuntu og Debian ved å laste ned den nyeste DEB-pakken til datamaskinen din og installere den. For å laste ned Viber DEB-pakken, bruk følgende wget nedlastingskommando nedenfor.

wget https://download.cdn.viber.com/cdn/desktop/Linux/viber.deb

Etter å ha lastet ned DEB-pakken til datamaskinen din, kan du installere Viber-applikasjonen ved å bruke apt install-kommandoen nedenfor.

Merk: hvis du bruker en eldre versjon av Debian som ikke har Apt, må du installere Viber med dpkg-kommandoen i stedet.

sudo apt install ./viber.deb

Arch Linux

Viber er tilgjengelig for Arch Linux-brukere i form av en AUR-pakke. For å installere Viber må du først sette opp Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet vil gjøre appen mye enklere å få til å fungere.

For å installere Trizen-appen, start med å sette opp «git» og «base-devel»-pakkene. For å gjøre dette, bruk pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S git base-devel

Etter installasjonen av de to pakkene, bruk kommandoene nedenfor for å sette opp Trizen-applikasjonen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Med appen installert, bruk trizen -S-kommandoen for å få den siste utgaven av Viber satt opp på Arch Linux PC.

trizen -S viber

Fedora

Viber-appen kan settes opp på Fedora ved å laste ned den nyeste Viber RPM-pakkefilen til datamaskinen din. For å gjøre det, bruk wget nedlastingskommandoen nedenfor.

wget https://download.cdn.viber.com/desktop/Linux/viber.rpm

Når RPM-pakkefilen er ferdig nedlastet, vil du kunne installere applikasjonen på systemet ditt ved å bruke dnf install-kommandoen nedenfor.

sudo dnf install viber.rpm

OpenSUSE

OpenSUSE har støtte for Viber gjennom Fedora RPM-pakken. Men du må forstå at denne støtten ikke er garantert, siden nettstedet ikke viser SUSE som offisielt støttet.

  Hvordan installere Prusa Slicer på Linux

For å få Viber RPM-pakken til SUSE-systemet ditt, bruk følgende wget-nedlastingskommando. Denne kommandoen henter siste RPM og plasserer den i hjemmemappen din.

wget https://download.cdn.viber.com/desktop/Linux/viber.rpm

Deretter bruker du zypper install-kommandoen nedenfor for å installere Viber RPM-pakken på OpenSUSE.

sudo zypper install viber.rpm

Snap

Viber er tilgjengelig for installasjon fra Ubuntu snap store. Du må imidlertid først sette opp Snap-pakkens kjøretid på systemet ditt for å få det til å fungere. For å gjøre det, følg vår Snap-installasjonsveiledning.

Nå som Snap runtime er konfigurert, kan du bruke snap install-kommandoen for å få Viber i gang på datamaskinen din.

sudo snap install viber-unofficial

Flatpak

Hvis du bruker Flatpak, vil du kunne få Flatpak-utgivelsen av Viber i gang, forutsatt at du har konfigurert kjøretiden. Usikker på hvordan du setter opp Flatpak runtime på datamaskinen din? Følg med på guiden vår om emnet.

  Hvordan installere JetBrains DataGrip på Linux

Med kjøretiden satt opp, bruk de to kommandoene nedenfor for å få Viber-appen til å fungere.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.viber.Viber

Sett opp Viber på Linux

For å bruke Viber på Linux må du også ha det satt opp på mobiltelefonen. Så først, installer Viber på Android- eller iOS-enheten din, og logg på. Når du har logget på, klikker du på menyknappen i appen, og finner QR-kodeleseren for å starte den.

Velg QR-kodeleserknappen for å starte den. Åpne deretter Viber-appen på Linux-systemet ditt. Skann deretter QR-koden ved å bruke telefonen og Viber-appen. Når du har skannet QR-koden, vil Viber Linux-appen være klar til bruk.