Hvordan skape en verdsettelseskultur

Alt du trenger å vite om ansattes anerkjennelse for en positiv arbeidsplass!

Bedrifter tegner og eier topppersoner, og tilbyr fantastiske fordeler, fleksible arbeidsplaner og mye mer. Men noen ganger er det å gi kreditt der kreditt er på grunn den beste handlingen.

Ansattes anerkjennelse er en kraftig tilskyndelse som hever de ansattes humør, gir dem en følelse av seier og lar dem vite at arbeidet deres er verdsatt. Videre resulterer ringvirkningen i høyere produktivitet og lojalitet, og forbedrer oppbevaring. Det er ikke bare et enpersonsshow.

Det handler ikke bare om at personen skaffer seg anerkjennelse. Å ha en kultur for takknemlighet på arbeidsplassen setter baren for suksess ved å vise selskapets kjernetro til andre. Det ligner på å få to for én: en foredling i teamkulturen og en personlig fordel for én person.

Å sette opp strategier for anerkjennelse av ansatte er en solid begynnelse, så hvis du ikke har en, er det et fantastisk første grep! – men gode selskaper tar det et skritt videre. De revurderer alltid hvordan de innrømmer og belønner sine ansatte, og ser på deres innflytelse på bedriftskulturen. Etter hvert som selskapet ekspanderer, utvikler denne oppgaven seg enda mer kompleks, noe som får ledere til å revurdere hvordan de beriker ansattes anerkjennelse.

Fordeler med ansatt anerkjennelse

Det går utover å være en vennlig gest å anerkjenne og takke personalet. Det er en vesentlig menneskelig nødvendighet. Folk utvikler mer avgjørende bånd med sitt arbeid, team og organisasjon når de blir anerkjent for sine eksepsjonelle bidrag, og denne forståelsen er en del av organisasjonskulturen.

I tillegg til å få ansatte til å føle seg bra, er det andre fordeler med anerkjennelse av ansatte:

Nivåene av engasjement og produktivitet skyter i været: Å anerkjenne ansatte er en tilstrekkelig strategi som løfter humøret og gir forretningsfordeler. En Gallup-undersøkelse indikerer at selskaper med høyt nivå av ansattes engasjement hadde 21 % høyere lønnsomhet.

Det er mindre arbeidsskifte: Å redusere frivillig turnover krever også regelmessig anerkjennelse. Selskaper med vanlige anerkjennelsesprogrammer hadde en 31 % lavere prosentandel av frivillig omsetning. Disse dataene fremhever hvor innflytelsesrikt det er å anerkjenne ansatte for å bevare stort talent, øke arbeidsgleden og skape en sunn arbeidsatmosfære.

Det er en økning i generell jobbtilfredshet og -lykke: Ansattes anerkjennelse angår dramatisk bunnlinjen og viser hvordan suksessrike bedrifter er korrelert med fornøyde ansatte.

  9 beste podcast-nettstedbyggere for å gi stemmen din en online plattform

Kollektiv tilbakemelding fra ledere og jevnaldrende: Det har blitt demonstrert at kombinerte innspill fra kolleger og ledelse, eller «crowdsourced» tilbakemelding, forbedrer arbeidsrutinen mer enn tilbakemeldinger bare for ledere.

I følge en undersøkelse sa 56 % av de spurte at det å få innspill fra ledere som en gruppe beriket ytelse, mens 48 % sa at det å få tilbakemelding fra ledere alene hadde samme effekt.

Forbrukertilfredshet og lojalitetsvurderinger er enestående: Ansattes anerkjennelse har flere fordeler enn bare et klapp på skulderen. De resulterer i høyere lønnsomhet og bedre ytelse, bedømt av ulike tilbakemeldingskilder – både personell og organisasjon drar nytte av det.

Det er mer sannsynlig at utmerkede medarbeidere forblir: Dette understreker hvor viktig det er å ha ulike synspunkter for å huske og verdsette konstruktive bidrag. Videre, med konstruktiv lønnsbenchmarking, er det mulig å beholde talenter ved å gi dem den kompensasjonen de fortjener.

Interessant nok kan du være nyskapende på måtene du velger å vise denne anerkjennelsen, noen av de beste av disse er utdypet nedenfor.

Ulike typer anerkjennelse av ansatte

Verbal ros og takknemlighet

Å gi ansatte ansikt til ansikt takknemlighet for arbeidet deres er kjent som verbal ros. Å si «takk» kan være avgjørende for å uttrykke takknemlighet og fortelle dem at deres bidrag blir verdsatt. I en offentlig eller privat sammenheng innebærer det også å uttrykke takknemlighet, innrømme verdien av deres innsats eller fremheve deres fremgang.

Medarbeidere, ledere eller veiledere kan motta denne verbale anerkjennelsen i gruppe- og en-til-en-innstillinger. Ord av anerkjennelse og bekreftelse har stor verdi for de som blir vekket av å søke aksept og bekreftelse.

Skriftlige anerkjennelser

Innbydende takkebrev eller e-poster fra de ansatte er en vakker måte å vise dem hvor mye du setter pris på og respekterer arbeidet deres. Det gir et personlig preg og deler verdien av arbeidet deres med dem. Å gi ansatte skriftlig takknemlighet er en enkel og effektiv måte å forsikre dem om at arbeidet deres utgjør en forskjell. Det er sunt for folk som verdsetter engasjement og samhandling ansikt til ansikt.

Priser og sertifikater

Prisene og sertifikatene vil hedre ansatte som har forbedret gjennomføringen bemerkelsesverdig. Det trekker oppmerksomheten til deres ekstraordinære hengivenhet og utholdenhet i å utvikle deres mestring, noe som i stor grad bidrar til selskapets suksesser.

Disse små takknemlighetsgavene gis vanligvis til ansatte som har gjort noe unikt. Eksempler inkluderer sertifikater, trofeer eller t-skjorter med firmaemblem og mottakerens pristittel.

Offentlig anerkjennelse i teammøter eller bedriftsomfattende arrangementer

Offentlig anerkjennelse handler om å anerkjenne ansatte på en iøynefallende og gledelig måte. Fordi det fremhever én persons prestasjoner og harde arbeid til fordel for hele organisasjonen, er det spennende og motiverende.

Arbeidsgivere kan offentlig uttrykke sin takknemlighet gjennom interne nyhetsbrev, sosiale medier, bedriftsomfattende e-poster og teamsamlinger. Offentlig eksponering er en av de beste fremgangsmåtene for å vise ansatte at du setter pris på dem; det får dem til å føle seg som stjernene i showet!

  7 vanligste nettstedsfeil som påvirker SEO

Økonomiske insentiver (bonuser, høyninger)

Å gi ansatte bonuser og andre økonomiske insentiver er en måte å fortelle dem hvor mye du verdsetter bidragene deres. Å gi små bonuser for å nå mål eller konsekvent utmerke seg kan bygge en kultur med ekte motivasjon og eksponering på jobben. I tillegg er provisjoner og sesongbaserte bonuser økonomiske induser som fremhever verdien av ansattes innsats og viser takknemlighet for deres harde arbeid.

Å presentere små gester for ansatte er en spontan og gjennomtenkt måte å uttrykke takknemlighet på gjennom ansattes gaver. Disse symbolene for anerkjennelse er fantastiske fordi de kan være ganske grunnleggende.

Alternativer som gavekort, sjanser for karrierefremgang eller til og med ekstra fri er ting du bør vurdere. Å bekrefte at prisene du velger er direkte relatert til de individuelle prestasjonene og innsatsen til de ansatte vil være avgjørende for å sikre at anerkjennelsen er inspirerende og uttrykksfull.

Strategier for å bygge et program for anerkjennelse av ansatte

Å lage et verdsettelsesprogram for ansatte som kobler sammen og motiverer krever nøye planlegging. La oss nå diskutere nøkkelstrategiene for å få ting i gang.

#1. Sett klare mål og mål

Å sette spesifikke mål er det første trinnet i å starte et vellykket anerkjennelsesprogram. Sørg for at målene dine stemmer overens med prinsippene i organisasjonen din. Det er viktig å lage anerkjennelsesstrategier som støtter og fremmer bedriftskulturen.

#2. Involverer ledelse og ledelse:

Din bedrifts suksess avhenger i stor grad av den øverste ledelsens verdsettelse av programmet ditt. Inkluder ledere og ledere tidlig i programmet for å sikre at det gjør et positivt inntrykk.

Resten av teamet kan forfølge sak hvis sjefene viser at de er engasjert i programmet og bruker det til å gi tilbakemelding. Det er verdt å gå utover for å sikre ledernes godkjenning før du lanserer dette initiativet på tvers av hele organisasjonen for å øke arbeidsmoralen.

#3. Utforme kriterier for anerkjennelse

Utforming av kriterier for anerkjennelse krever nøye vurdering av beste praksis. Det er avgjørende å vurdere hvem som kvalifiserer til å bli belønnet, hvor lenge de må bli værende for å motta et insentiv, og detaljene, for eksempel hvor ofte belønninger deles ut og om ansatte kan dele gleden eller ikke.

Ved å organisere disse faktaene kan du utvikle et anerkjennelsesprogram som inspirerer dine ansatte og bidrar til bedriftens suksess.

#4. Opprette et budsjett

Å lage et budsjettprogram krever nøye vurdering av skattekonsekvensene for ansatte. Husk at statsspesifikke skattelover kan variere og er avhengige av tildelingens art.

Mange bedrifter foretrekker å «tulle opp» prisene for å redusere skattebyrden på sine ansatte. Det anbefales å bruke Fair Market Value (FMV)-beregninger for å lette denne prosedyren. Dette reduserer beløpet som brukes på oppregning og den skattemessige verdien av tilskuddet for den ansatte.

#5. Utvikle en tidslinje

Anerkjent for innsatsen din betyr mye mer når det skjer umiddelbart. Hvis ledere bruker for lang tid på å gjenkjenne sine ansatte, føles det kanskje ikke like ekte. Så det er viktig å prioritere anerkjennelse av ansatte og ha formelle systemer på plass ved å utvikle en tidslinje. På den måten kan du gi kreditt der den skal når øyeblikket er ferskt.

  Hva er RDP (Remote Desktop Protocol) og hvordan du bruker det

#6. Inkludering og mangfold

Å gi rom for inkludering og mangfold er viktig, men det er bare en del av bildet. Å skape en inkluderende stemning er like viktig. Når folk føler seg trygge og verdsatt på jobben, har de en tendens til å være mer produktive og åpne med ideene sine, noe som øker innovasjonen i hele selskapet. Alle i organisasjonen må omfavne de riktige holdningene og atferden for å riste opp.

#7. Måling og evaluering av anerkjennelse, etc.

Følg nøye med på gjenkjenningsprogrammet ditt for å sikre at det forblir synkronisert med behovene til arbeidsstyrken din. Sørg for at belønningene den tilbyr er tilstrekkelige, rettferdige og konkurransedyktige. Vurder hvor ofte ansatte får anerkjennelse og bekreft at det er rettferdig for alle. Finn ut om programmet har påvirket noen prosessendringer og om det stemmer overens med selskapets bredere ytelsesinitiativer.

Del funnene med alle interessenter etter grundig evaluering av anerkjennelsesprogrammet. Du kan også prøve ansattes verdiforslag for å identifisere områder som trenger forbedringer og presentere dataene for å lette meningsfulle diskusjoner om å berike programmet.

KPIer for sporing av effektgjenkjenning på arbeidsplassen

Disse nøkkelytelsesindikatorene (KPI-er) gir bedrifter innsiktsfulle data om glade arbeidere og et produktivt arbeidsmiljø.

Det er viktig å velge KPIer som stemmer overens med bransjen, kulturen og bestemte mål for selskapet.

  • Medarbeidertilfredshetspoeng (ESS): Denne statistikken krever generelle tilfredshetsnivåer ved å bruke data samlet inn fra ansattes spørreskjemaer.
  • Employee Net Promoter Score (eNPS): eNPS evaluerer muligheten for at arbeidere vil foreslå selskapet som et sted å jobbe.
  • Employee Turnover Rate: Dette tallet indikerer andelen arbeidere som forlater selskapet i en gitt periode.
  • Fraværsrate: Denne indikatoren på mulig misnøye eller uengasjement blant ansatte måler hvor ofte arbeidere går glipp av arbeid.
  • Ansattes henvisningsfrekvens: Denne indikatoren for påvirkning og engasjement viser hvor mange nyansettelser som kom fra ansattes anbefalinger.
  • Ansattes ytelsesvurderinger: Disse vurderingene tar hensyn til en arbeiders ytelse på individuell eller teambasis og avslører motivasjons- og engasjementsnivåer.
  • Ansattes verdsettelse: Dette måler de vellykket implementerte initiativene eller programmene for ansattes verdsettelse.
  • Målinger for mangfold og inkludering: DEI-målinger overvåker hvor godt selskapet skaper en innbydende arbeidsplass.
  • Deltakelsesgrad i medarbeiderundersøkelser: Dette måler hvor ofte ansatte deltar i engasjementsundersøkelser.
  • Intern mobilitetsrate: Denne indikatoren på sjanser for engasjement og fremgang sporer hvor ofte ansatte blir forfremmet eller overført i selskapet.

Organisasjoner kan finne områder for utvikling og spore suksessen til engasjementsprogrammer ved å rutinemessig overvåke og evaluere disse beregningene.

Konklusjon

Å skape en positiv bedriftskultur for verdsettelse er entydig. Ledere og ledere må stille inn til teamets verdier og hvordan det øker produktiviteten.

Du kan følge de foreslåtte strategiene eller tenke kreativt for å matche bedriftens stemning. Det handler om å forstå hva som klikker med mannskapet ditt. Og dessuten kan du også ta hensyn til tommelfingerregelen: Behandle andre som du selv ønsker å bli behandlet.

Neste opp, gå et skritt videre og gjør dine ansatte til intraprenører, les om mer på Intrapreneurs: The Secret Sauce for Corporate Success.