Hvordan «skjule» en app på iPhone eller iPad

Apple tillater ikke at du fullstendig skjuler apper på iPhone eller iPad slik du kan på Android. Dette er mest sannsynlig av sikkerhetsmessige årsaker. Heldigvis er det et par ting du kan gjøre for å gjøre en app vanskeligere å finne.

Oppdatering: Du kan flytte en app til appbiblioteket

Fra og med iOS 14 på iPhone kan du nå skjule en app fra startskjermene dine ved å flytte den til appbiblioteket. Den vil fortsatt være synlig hvis noen graver i appbiblioteket, men den vises ikke på startskjermen din.

For å gjøre det, trykk lenge på appens ikon på startskjermen. Trykk på «Fjern app» og trykk deretter på «Flytt til appbibliotek.» Du kan også få iPhone til å automatisk plassere nye appikoner i appbiblioteket og ikke på startskjermen.

Trykk på

Fra og med iPadOS 14 har ikke iPad App Library-funksjonen.

Du kan ikke skjule en app helt på iOS

Apple har aldri gitt muligheten til å skjule en app på iOS eller iPadOS. Den eneste måten å fjerne en app fra iPhone eller iPad er å slette den. For å slette en app, trykk og hold ikonet til «X» vises, og trykk deretter på den.

Vi har noen få triks som vil skjule en app uten å fjerne den. Disse inkluderer å fjerne appen fra Siri-snarveier og forslag, deaktivere funksjoner som varsler og begrave ikonet i en mappe langt fra nysgjerrige øyne.

Ekskluder appen fra søke- og Siri-forslag

Siri-forslag vises på Today-skjermen og ved siden av Spotlight-søkefeltet på iPhone. Hvis du bruker søk for å finne apper regelmessig (og du bør – bare trekk ned på startskjermen for å vise søkeboksen), kan det hende at appen du vil skjule, foreslås fra tid til annen. Eller det kan dukke opp når du søker etter andre apper.

  Moodies For iPhone analyserer humør og følelser fra stemmen din

Hvis du bruker en app mye, vil Siri ofte anbefale den. Apples assistent vil også lære av appen og komme med forslag på tvers av andre apper. Når du trykker på «Del»-knappen i én app, ser du ofte en liste over anbefalte destinasjoner som Siri har lært seg basert på for eksempel bruk.

Så er det søkeresultater. Mange apper lar iOS indeksere søkbare databaser slik at du raskt kan finne dokumenter eller notater i opprinnelig iOS-søk. Dette kan gi bort mye mer informasjon enn et enkelt Siri-forslag.

Gå til Innstillinger > Siri og Søk og finn appen du vil «gjemme» fra den lange listen over installerte apper på enheten din. Deaktiver alle alternativer på denne skjermen for å se en til vises: Vis app.

Deaktiver «Vis app» for å ekskludere appen fra alle søkeresultater og forslagsskjermer. For å finne appen i fremtiden, må du finne ikonet et sted på startskjermen eller i mappene, og deretter starte den derfra.

Innstillinger-appen i seg selv følger ikke disse reglene. Hvis du trekker ned listen over alternativer i iOS Settings-appen, ser du et søkefelt. Her kan du søke etter funksjoner og installerte apper for å justere preferansene deres raskt. Enhver app du prøver å skjule eller ekskludere vil alltid vises i Innstillinger og søkefeltet.

Begrav appen i en mappe

Du vil sannsynligvis finne en balanse mellom skjult og praktisk når du bestemmer deg for hvor du skal plassere appikonet. Hvis du bruker appen mye, vil du sørge for at den er tilgjengelig i løpet av noen få trykk. Hvis det er en avtale en gang i uken, kan du bli litt mer kreativ.

Du kan opprette mapper på iOS ved å trykke og holde på et app-ikon til alle ikonene på skjermen svinger. Deretter trykker og holder du en app og holder musepekeren over en annen app. En mappe vises, og du kan navngi den hva du vil. Fjern alle unntatt den siste appen for å bli kvitt mappen.

For best resultat, bruk en mappe med mange apper i den – ideelt nok til at den strekker seg over flere sider. Hvis du vil skjule appen for andre som bruker telefonen din, velg en kjedelig mappe full av verktøy, i stedet for en mappe full av spill.

  Hvordan sette opp en MP4-videospiller på Ubuntu

Jeg bestemte meg for en mappe kalt «Verktøy» som hadde apper som TeamViewer, Telegram og en PDF-konvertering. Andre ideer inkluderer en «Work»-mappe, eller en full av «Shopping»-apper eller «Office»-verktøy. En «Helse»-mappe kan også være kjedelig nok til å avskrekke snokere.

Deaktiver appvarsler

En app-varsler vises fortsatt selv etter at du ekskluderer den fra søk og andre forslag. Gå til Innstillinger > Varsler, og bla ned til du finner appen. Trykk på den, og deaktiver deretter alternativet «Tillat varsler» for å forhindre at appen viser noen varsler på telefonen din.

De

Du kan også ganske enkelt velge å skjule varsler fra låseskjermen og deaktivere bannere. Hvis du lar «Varslingssenter» være aktivt, vil du bare se varsler for en app når du ser etter dem manuelt. Hvis du er seriøs med å skjule en app, er det best å deaktivere alle innstillingene.

Skjul nedlastinger fra App Store-loggen din

Hvis du sletter en app fra iPhone eller iPad, vil Apples App Store fortsatt huske at du lastet den ned. Den vises på «Kjøpt»-fanen, selv om appen var en gratis nedlasting.

Heldigvis er det ene området der Apple lar deg skjule apper, i kjøpsloggen din. For å se en liste over tidligere kjøpte apper, start først App Store, og trykk deretter på «I dag»-fanen. Trykk på brukerikonet ditt øverst til høyre, og trykk deretter på «Kjøpt.»

Du kan nå bla gjennom en liste over gratis og betalte apper du tidligere lastet ned. For å skjule en, sveip til venstre på den og trykk på «Skjul» for å få den til å forsvinne. Du kan også søke etter spesifikke apper du vil skjule ved å bruke feltet øverst på skjermen.

De

Når du skjuler den, forsvinner appen. Hvis du vil laste den ned igjen, må du trykke på «Hent» og autorisere den på nytt, i stedet for å trykke på iCloud-nedlastingsikonet i henhold til andre kjøpte apper.

Bruk dummy-apper for å skjule filer og notater

Hvis du prøver å skjule filer og notater, kan det være lurt å bruke en «dummy»-app for å skjule innhold i umiddelbar sikt. Disse appene ser ut til å være noe godartet, som en kalkulator. Deres sanne formål er imidlertid å lagre filer og informasjon uten å vekke mistanke.

  Slik planlegger du et Google Meet-møte

Apple er ikke glad i villedende praksis, så disse appene er alltid beskrevet som sådan i oppføringene. Dummy-apper er vanskelig å få øye på. De bruker farbare appikoner ved siden av navn som ikke vil vekke mistanke.

Hvis du liker kalkulatorforkledningen, sjekk ut Kalkulator#, Privat kalkulatoreller Turbo Vault. Hemmelig mappehvelv er en låst mappe hvor du kan lagre bilder, passord og mer. I Apple Notes kan du låse notater med Face eller Touch ID.

Alle disse appene lar deg skjule innhold for snokere, selv om de får tilgang til din ulåste telefon eller nettbrett.

Skjul bilder og videoer i Bilder-appen

Hvis du vil skjule en app fra Fotobiblioteket ditt, kan du gjøre det uten ekstra programvare. Dessverre er det ikke spesielt sikkert. Bare finn bildet eller videoen du vil skjule, trykk på del, og rull deretter ned og velg «Skjul» fra listen.

Bildet eller videoen plasseres i et album kalt «Skjult» på Album-fanen i Bilder-appen. Dette albumet er imidlertid helt ubeskyttet, så alle kan finne bildene du skjuler hvis de ser etter dem.

Hensikten med denne funksjonen er å fjerne risqué-bilder fra hovedtidslinjen for Bilder.

Skjul kjernesystemapper via skjermtid

Skjermtid er Apples verktøy for å administrere hvor mye tid du bruker på enheten din. Tjenesten inkluderer også foreldrekontroll, noen av dem kan du bruke til å gjøre endringer i måten enheten din fungerer på.

De

Skjermtid kan skjule visse innebygde systemapper, men ikke de fra tredjeparter. Gå til Innstillinger> Skjermtid, og trykk deretter på «Innholds- og personvernrestriksjoner.» Trykk på «Tillatte apper», og deaktiver deretter alle kjernesystemapper du vil skjule.

Skjul apper med en jailbreak-tweak

Jailbreaking er handlingen med å installere tilpasset fastvare på iOS-enheten din for å omgå Apples restriksjoner. Det er generelt sett ikke en god idé å jailbreake enheten din fordi det setter den i fare for skadelig programvare. Det krever også at du kjører utdaterte versjoner av iOS og annullerer enhver garanti du har igjen.

Etter å ha vurdert alt dette, hvis du fortsatt vil jailbreake enheten din, lar den deg få tilgang til justeringer og funksjoner Apple aldri vil legge til iOS. En av disse er muligheten til å skjule apper med en fin liten tweak kalt XB-skjul. Du kan finne den i standard Cydia-depoter som en gratis nedlasting. I følge Cydia-oppføringen fungerer tweaken for øyeblikket med jailbroken enheter som kjører iOS 11 eller 12.