Hvordan skjule LinkedIn-profilen og sette den i stealth-modus

Er du en aktiv LinkedIn-bruker, men vil sette den i stealth-modus for en stund? Les til slutten av denne veiledningen for å vite alt.

LinkedIn er en sosial nettverksside som hjelper folk med å finne jobber og bli ansatt. Tidligere ble den laget for forretningsnettverk og brukes mest til å møte folk som jobber i samme felt, sjefer og folk som kanskje kan gi deg en jobb. Men nå blir det også mye brukt for å skape en personlig merkevare og bygge en virksomhet fra bunnen av.

LinkedIn forbinder millioner av mennesker, så det er et flott sted å starte interessante samtaler og se etter interessante arbeidsmuligheter. Det er også en fin måte for arbeidere å møte nye mennesker og knytte forbindelser over hele verden.

LinkedIn har mange fordeler, men husk at sikkerheten din er den viktigste. Det er viktig å holde personlig og forretningsinformasjon trygg, unngå svindel og ikke dele privat informasjon på nettet.

Viktigheten av personvern på LinkedIn

LinkedIn er det mest utmerkede stedet for nettverk og avansering i dagens digitalt tilkoblede samfunn. LinkedIns personvern er mer avgjørende enn noen gang ettersom flere enkeltpersoner deler personlig og profesjonell informasjon. Beskyttelse av kontaktinformasjon, ansettelseshistorikk og utdanning er nødvendig for å unngå identitetstyveri og andre problemer.

Beskyttelse av personlig informasjon

LinkedIn-sider har mange personlig informasjon, som fullt navn, kontaktinformasjon, adresse, arbeidsbakgrunn, skolegang osv. Personlig informasjon som dette må alltid oppbevares trygt for å forhindre identitetstyveri og andre ekle ting fra å skje.

Styring av profilsynlighet

Brukere kan angi at profilene skal være synlige for bare bestemte personer, som mulige jobber eller rekrutter, og kun vise dem informasjonen de ønsker.

Forhindre fokusert reklame

Brukere kan redusere antallet fokuserte annonser basert på deres LinkedIn-adferd ved å kontrollere personverninnstillingene.

Bygge tillit i nettverk

Når folk setter personvernet først, bygger de tillit og pålitelighet blant vennene sine. Dette skaper et trygt, respektfullt sted for forretningsinteraksjoner som betyr noe.

Vær anonym når du kobler til nettverk

Hvis du leter etter en jobb og ønsker å komme i kontakt med nye mennesker, velg «Koble til» fra personens profilside i stedet for Linkedins «Personer du kanskje kjenner».

Start en privat samtale

Hvis du vil snakke med rekrutterere eller mulige arbeidere, bruk LinkedIns private meldingsverktøy (InMail) i stedet for å lage notater eller relasjonsforespørsler alle kan se.

Begrenser uønsket kontakt

Ved å begrense kontaktrettigheter kan brukere sikre at de ikke mottar meldinger, koblingsforespørsler og spam fra personer de ikke kjenner. Dette gjør nettverket mer fokusert og produktivt.

Å opprettholde en solid personvernpolicy beskytter brukere mot mulig skade og bygger tillit og pålitelighet blant lenker. Dette skaper et trygt og respektfullt sted for gode og produktive profesjonelle interaksjoner.

  13 beste vertsplattform for det britiske og europeiske markedet

Hvordan skjule LinkedIn-profilen

Følgende trinn kan tas for å administrere profilens synlighet.

Trinn 1 – Logg på LinkedIn-kontoen din med e-post og passord.

Trinn 2 – Gå til profilsiden din. Du kan gjøre det ved å klikke på profilbildet ditt eller navnet ditt øverst på LinkedIn-siden din.

Trinn 3 – På profilsiden din klikker du på «Meg»-ikonet øverst til høyre. En rullegardinmeny vises.

Trinn 4 – Velg «Innstillinger og personvern» fra rullegardinmenyen.

Trinn 5 – Du vil bli omdirigert til LinkedIn-innstillingene dine. Gå over til «Synlighet» -fanen fra venstre side av alternativene.

Trinn 6 – På sidens høyre side klikker du på «Profilvisningsalternativer».

Trinn 7 – I «Profilvisningsalternativer» vises et popup-vindu. Du vil se tre valg:

 • Ditt navn og overskrift (Dette alternativet viser navnet ditt, overskriften og profilbildet ditt til andre LinkedIn-medlemmer).
 • Egenskaper for private profiler (Dette alternativet viser din bransje og tittel, men ikke navnet og bildet ditt).
 • Privat modus (Dette alternativet skjuler navnet ditt, overskriften og profilen din).
 • Trinn 8 – Velg alternativet «Privat modus» for å skjule navnet ditt, overskriften og profilbildet ditt fra andre LinkedIn-medlemmer.

  Trinn 9 – Etter å ha valgt «Privat modus», klikk på «Lagre endringer»-knappen for å bruke endringene på profilsynligheten din.

  Når du har fullført disse trinnene, vil LinkedIn-profilen din være i stealth-modus, og navnet ditt, overskriften og profilbildet ditt vil være skjult for andre LinkedIn-medlemmer når du ser på deres profiler. Husk at denne innstillingen også vil påvirke hvordan du ser andres profiler, da den også vil være anonym for dem.

  Dempe noens direktemeldinger

  Det kan være viktig av flere grunner å blokkere noens direktemeldinger på LinkedIn.

  • Reduser distraksjoner: Å slå av direktemeldinger fra visse personer kan bidra til å forhindre at LinkedIn-kontoen din blir for opptatt. Dette er spesielt nyttig hvis du får mange meldinger, fordi å dempe de som ikke betyr noe, lar deg fokusere på de som gjør det.
  • Personvern og begrensninger: Hvis du ignorerer noens direktemeldinger, kan du sette grenser og bestemme hva slags meldinger du vil motta fra dem. Det kan hjelpe hvis du vil holde avstand til enkelte personer på plattformen eller begrense hvor mye du snakker med dem.
  • Unngå uønsket innhold: Noen ganger kan du få spammy, ubrukelige eller uegnede meldinger. Ved å dempe disse chattene kan du unngå å se ting du ikke vil se og holde LinkedIn-opplevelsen din mer positiv.
  • Oppretthold profesjonaliteten din: Å dempe noens tekster kan være en subtil måte å håndtere en samtale med en kollega eller kontakt på uten å stoppe eller kutte koblingen helt. Den lar deg holde et forretningsforhold mens du bestemmer hvor ofte du snakker med hverandre.
  • Tidsstyring: Å sette en melding på mute kan hjelpe deg med å spore tiden din og prioritere mer kritiske samtaler. Det sikrer at du bare hører om samtaler som er mest avgjørende for deg og dine mål.
  • Unngå konflikt: Noen ganger kan det å dempe noens tekster stoppe en kamp eller slåsskamper. Hvis du ikke vil snakke med noen, kan muting være en høflig måte å unngå samtalen på.

  Husk at å dempe noens tekster er et personlig valg som bør passe til dine interesser og mål på nettstedet. Det kan hjelpe deg med å få en bedre, mer personlig opplevelse på LinkedIn og sikre at kontaktene dine forblir verdifulle og produktive.

  Positive effekter av å sette en LinkedIn-profil i stealth-modus

  Du vet hva «Mute» gjør og hvordan du bruker det på LinkedIn. La oss snakke om hvorfor denne funksjonen er den rette. Med «Mute»-verktøyet på LinkedIn kan du bestemme hva som skal vises i feeden din og hvordan du snakker med andre mennesker.

    Hva, hvorfor og hvordan i 2022

  Ved å dempe lenker eller snakke kan du unngå visse opplysninger eller utvekslinger som du kanskje ikke finner nyttig eller ønsker å delta i. Når du bruker LinkedIns Mute-verktøy, skjer det noen gode ting:

  Tilpasset innhold

  Ved å slå av koblinger kan du tilpasse feeden din slik at du bare ser oppdateringer og innlegg fra personer som er viktigst for jobbmålene og hobbyene dine. Det sikrer at du får viktig informasjon til deg, noe som gjør din LinkedIn-opplevelse mer personlig og verdifull.

  Fokusert engasjement

  Hvis du slår av noen samtaler eller forbindelser, kan du fokusere på viktige interaksjoner med viktige kontakter eller forbindelser som passer dine nettverksmål. Dette lar deg samhandle mer effektivt og unngå å bli avledet av mindre kritiske samtaler.

  Personvern

  Å dempe chatter kan være nyttig hvis du vil holde tekstsamtalene dine mer private. Den lar deg håndtere samtaler privat uten å kutte koblingen fullstendig.

  Redusert rot

  Å slå av oppdateringer fra kontakter som legger ut mye innhold som kanskje ikke er relevant for arbeidsinteressene dine, bidrar til å redusere feedrot. Det forhindrer at feeden din blir for overfylt, slik at du kan fokusere på elementene som betyr noe for deg.

  Kontroll over varsler

  Du kan kontrollere varslene dine ved å dempe chatter eller lenker. På denne måten kan du redusere distraksjoner og bare få varsler for de mest kritiske eller tidssensitive samtalene.

  Profesjonelle grenser

  «Mute»-verktøyet lar deg sette profesjonelle grenser ved å kontrollere hva og hvor ofte du ser materiale fra spesifikke kontakter. Det hjelper deg å holde LinkedIn-opplevelsen din polert og på sporet.

  LinkedIns «Mute»-verktøy lar deg bygge et mer personlig og verdifullt nettverksområde. Den lar deg samhandle med innhold og lenker som hjelper deg å nå arbeidsmålene dine, samtidig som du begrenser tiden du bruker på oppdateringer og samtaler som er mindre viktige.

  Situasjoner der du setter en LinkedIn-profil i stealth-modus

  Stealth-modus på LinkedIn kan være nyttig i ulike situasjoner, og gi brukerne større kontroll over deres synlighet og interaksjoner. Her er noen scenarier der det kan være fordelaktig å bruke stealth-modus:

  Jobbsøking

  Når de aktivt leter etter nye jobbmuligheter, lar stealth-modus brukere undersøke potensielle arbeidsgivere, ansettelsesledere og kolleger uten å signalisere deres jobbsøkende status til deres nåværende arbeidsgiver eller nettverk.

  Markedsundersøkelser og konkurranseanalyse

  Fagfolk som utfører markedsundersøkelser eller konkurranseanalyser kan bruke stealth-modus for å utforske konkurrentprofiler, bransjetrender og beste praksis uten å avsløre identiteten og intensjonene deres.

  Anonymt nettverk

  Under nettverksarbeid kan brukere foretrekke å bla gjennom profiler diskret uten å trekke oppmerksomhet til besøkene deres. Stealth-modus muliggjør anonym surfing, slik at brukere kan utforske potensielle forbindelser uten å føle seg forpliktet til å starte kontakt.

  Återkoble strategisk

  I situasjoner der brukere ønsker å koble seg tilbake til tidligere kontakter strategisk, lar bruk av stealth-modus dem utforske personens profil og aktivitet før de bestemmer seg for om de skal koble til igjen formelt.

  Personvern og grenser

  Stealth-modus kan være gunstig for å opprettholde personvern og faglige grenser. Brukere kan kontrollere hvem som kan se aktiviteten deres ved å dempe spesifikke tilkoblinger eller bruke privat modus og minimere uønskede meldinger eller tilkoblingsforespørsler.

  Utforsking av sensitive emner

  Hvis brukere forsker på sensitive eller konfidensielle emner, lar stealth-modus dem samle informasjon uten å avsløre interessene deres for andre.

    Slik får du veibeskrivelser på Apple Watch

  Nettverksbygging på arrangementer eller konferanser

  Brukere kan samhandle med en rekke enkeltpersoner mens de deltar på arrangementer eller konferanser. Stealth-modus muliggjør diskret nettverksbygging, slik at brukere kan utforske profiler uten å etterlate et synlig digitalt spor.

  Unngå uønsket oppmerksomhet

  Brukere som ønsker å unngå uønsket oppmerksomhet fra visse forbindelser eller enkeltpersoner kan bruke stealth-modus for å bla gjennom profiler uten å varsle andre om deres tilstedeværelse.

  Karriereutvikling og kompetanseheving

  Når man utforsker muligheter for faglig utvikling eller kompetanseforbedring, lar stealth-modus brukere se gjennom profiler til bransjeeksperter og tankeledere uten å avsløre deres interesser.

  Finjustering av profiloppdateringer

  Profesjonelle som optimaliserer LinkedIn-profilene sine, kan dra nytte av stealth-modus ved å forhåndsvise hvordan endringer vises for andre før de offentliggjøres.

  Mens stealth-modus har fordeler, er grunnleggende interaksjoner avgjørende for å skape ekte relasjoner og en vellykket LinkedIn-profil. Å bruke stealth-modus på en ansvarlig og fornuftig måte kan bidra til en mer skreddersydd og positiv nettverksopplevelse.

  Utvid LinkedIn-profilen din mens du er i stealth-modus

  Du må bygge nettverk og koble til smart for å utvide LinkedIn-profilen din mens du er i stille modus. Selv om handlingen din er hemmelig, kan du knytte meningsfulle forbindelser og bygge en sterk virksomhet. Her er noen tips for å utvide LinkedIn-siden din mens du er i stealth-modus:

  Optimaliser profilen din

  Sørg for at LinkedIn-profilen din har et profesjonelt bilde, en interessant tittel og en velskrevet beskrivelse. Bruk viktige termer for å hjelpe folk med å finne siden din når de ser.

  Bli med i grupper og delta

  Bli med i LinkedIn-grupper knyttet til din bedrift eller hobbyer. Ta del i gruppesamtaler, del verdifulle ideer og bli kjent med andre i gruppen. Gruppesamtaler kan gjøre deg mer synlig og hjelpe deg med å knytte nye forbindelser.

  Send personlige tilkoblingsforespørsler

  Når du sender tilkoblingsforespørsler, gjør meldingen personlig og forklar hvorfor du vil koble til. For å lage en faktisk kobling, snakk om ting dere begge liker eller hvordan dere kjenner hverandre. Du kan til og med sette i gang en samtale ved å si noe du liker om profilen eller innholdet deres som vil få dem til å godta forespørselen din.

  Del gjennomtenkt innhold

  Du kan fortsatt dele nyttige artikler, oppdateringer og bransjeinnsikt, selv i stealth-modus. Skriv informative innlegg og del dem med offentligheten for å vise at du vet hva du snakker om og engasjere nettverket ditt.

  Samhandle med andres innhold

  Lik, kommenter eller del historiene og oppdateringene til kontaktene dine. Meningsfulle utvekslinger kan gjøre deg mer kjent og hjelpe deg med å lage bedre koblinger.

  Nå ut til alumni

  Bruk LinkedIn-alumniverktøyet til å kontakte tidligere studenter og kolleger. Alumniforbindelser kan føre til nyttige nettverksmuligheter og synspunkter på næringslivet.

  Ta del i virtuelle arrangementer

  Gå til virtuelle arrangementer, workshops og konferanser og ta del i dem. Ved å delta på nettbaserte arrangementer kan du lære av eksperter innen ditt felt, snakke med andre gjester og utvide nettverket ditt.

  Be om anbefalinger privat

  Du kan privat spørre kolleger, veiledere eller kunder om anbefalinger, selv i stealth-modus. Anbefalinger gir autoritet til CV-en din og snakker godt om dine faglige ferdigheter.

  Frivillighet og ferdigheter

  Anbefal ferdighetene til vennene dine og be dem om å gjøre det samme for deg. Godkjenninger kan vise at du er en ekspert og øke troverdigheten til bildet ditt.

  For å bygge en sterk LinkedIn-profil, må du snakke med folk nyttig, selv når du er i stealth-modus. Ta del i nettverksaktivitetene dine og ha nyttige foredrag for å vise hva du kan. LinkedIn-siden din kan vokse av seg selv hvis du deler nyttig informasjon og linker til andre sider. Dette kan føre til nye muligheter og karrierevekst.

  Konklusjon

  Avslutningsvis bør hver arbeidstaker lære å kontrollere eksponeringen sin på LinkedIn ved å bruke stealth-modus. Dette verktøyet lar deg navigere på nettet trygt og smart snakke med andre mennesker. Ved å bruke denne guiden kan du skjule LinkedIn-siden din, lese uten at noen ser deg, og se etter kontakter uten at noen ser deg.

  Du kan nettverk nøye i stealth-modus, enten du studerer, ser etter nye muligheter eller tar vare på din digitale profil. Bruk LinkedIns «stealth-modus» til din fordel og ta ansvar for jobbbanen din med selvtillit og retning.

  Deretter kan du sjekke ut en omfattende guide til LinkedIn-selskapssider.