Hvordan skjule private bilder og videoer på iPhone eller iPad

Apples Bilder-app har en innebygd «Skjul»-funksjon, men den hindrer ikke folk som har tilgang til telefonen din i å snoke rundt. Hvis du vil være sikker på at dine private bilder og videoer virkelig forblir private, har vi noen bedre tips.

Slik skjuler du bilder og videoer i Photos-appen

Når du knipser et bilde på iPhone eller iPad, havner det i bildebiblioteket sammen med de andre bildene dine. Hvis du ofte tar frem telefonen for å vise frem bilder av den søte katten din, kan det være bilder eller videoer du ikke vil at andre skal se mens du surfer.

Trykk på

For å forhindre at bilder og videoer vises i det vanlige biblioteket ditt, kan du bruke «Skjul»-alternativet i iOS Photos-appen. Dette skjuler bildet eller videoen fra hovedbiblioteksvisningen under «Bilder»-fanen. Den vil ikke vises mens du surfer, og du vil heller ikke motta «For deg»-anbefalinger basert på den.

Følg disse trinnene for å skjule et bilde eller en video:

Finn bildet eller videoen du vil skjule.
Trykk på «Del» nederst til venstre.
Rull ned og trykk på «Skjul».

Bildet er nå skjult. Alt du skjuler vises i et album kalt «Skjult» under «Album»-fanen i Bilder-appen. Rull til bunnen av listen, og du vil se den under «Andre album».

De

Problemet med å skjule ting i Photos-appen

Når du bruker metoden beskrevet ovenfor for å skjule et bilde eller en video, gir det svært lite beskyttelse. Du kan ikke «låse» det skjulte albumet, eller til og med skjule et bilde bak en Face eller Touch ID, eller passord.

Det største problemet er at alle de skjulte mediene dine er tilgjengelige på ett sted. Alle som har tilgang til den ulåste telefonen din kan åpne den skjulte mappen med noen få trykk.

Alt «Skjul»-funksjonen egentlig gjør er å rydde opp i hovedbiblioteket ditt. Den lar deg holde på noen bilder uten å slette dem helt. Selv om mange iPhone- og iPad-eiere omfavner dette trikset, vil du kanskje unngå det hvis du faktisk vil skjule dine private medier.

  Musiex legger til et bevegelsesbasert banner med kontroller for å spille musikk [Jailbreak]

Hvis noen andre kan ha tilgang til den ulåste telefonen din, og du er bekymret for personvernet, ikke bruk «Skjul»-funksjonen. Det er ideelt hvis du ønsker å rydde opp i biblioteket ditt, men du ikke vil gjøre det til et lett-å-finn depot for de mest pinlige mediene dine.

Apple kunne forbedre dette hvis «Skjult»-albumet var låst bak et passord eller passord, sammen med muligheten til å kreve Face eller Touch ID for å få tilgang til det.

Vi håper noe lignende vil bli introdusert i iOS 14, eller en fremtidig versjon av Apples operativsystem.

Slik skjuler du bilder i Notes-appen

Apple inkluderer en Notes-app, og en av dens fremstående funksjoner er muligheten til å låse individuelle notater. Dette betyr at du kan legge til medier i et notat, og deretter legge til et passord. Du kan også kreve Face eller Touch ID for å låse opp passordbeskyttede notater. Etter at du har låst et bilde eller en video i et notat, kan du også slette det fra hovedbildebiblioteket.

Først må du sende bildet eller videoen til Notes; Følg disse instruksjonene:

Finn bildet eller videoen du vil skjule med Notes. (Du kan velge flere filer.)
Trykk på Del-ikonet nederst til venstre.
Rull gjennom listen over apper og trykk på «Notater». (Hvis du ikke ser det, trykk på «Mer» og velg deretter «Notater» fra listen over apper som vises.)
Velg notatet du vil lagre vedleggene til (som standard vil dette være et «Nytt notat»), og skriv deretter inn en tekstbeskrivelse i feltet nedenfor.
Trykk på «Lagre» for å eksportere mediene dine til Notes.

De

Følg nå disse trinnene for å låse notatet du nettopp opprettet:

Start Notes-appen og finn notatet du nettopp opprettet (det skal være øverst på listen).
Sveip til venstre på tittelen på notatet for å vise hengelåsikonet.
Trykk på hengelåsikonet for å låse notatet. Hvis du ikke har låst et notat før, blir du bedt om å opprette et passord og aktivere Face eller Touch ID. Du vil bruke dette passordet for alle låste notater, så sørg for at det er noe du husker eller lagre det i en passordbehandling.

Fra nå av, for å låse eller låse opp notatet, trykk på det, og autoriser deretter tilgang med passord, ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk.

  Slik legger du til forhåndsinnstillinger i Adobe Lightroom

De

Det er begrensninger for denne metoden også. Du kan for eksempel ikke dele vedlegg fra Bilder til et eksisterende notat som er låst, selv om du låser det opp manuelt på forhånd. Dette gjør det vanskelig å bruke et enkelt notat for alt det skjulte innholdet ditt.

Du kan imidlertid opprette en mappe (f.eks. «Privat» eller «Skjult») i Notes-appen og legge inn eventuelle private notater der. Selv om den ikke er ideell, tilbyr denne metoden mer sikkerhet enn Apples usikrede «Hidden»-album.

EN

Hvis du bruker denne metoden, må du imidlertid ikke glemme å gå tilbake til bildebiblioteket ditt og slette eventuelle bilder du har gjemt i Notes!

Bruk Secure Notes i Password Manager

Noen apper, som passordbehandlere, er designet med sikkerhet i tankene. De gjør det enkelt å bruke unik legitimasjon på nettet ved å huske ett enkelt hovedpassord. De fleste passordbehandlere lagrer også mer enn bare passord.

Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, bankinformasjon, skannede kopier av viktige dokumenter, fødselsattester og til og med bilder eller videoer. Denne metoden ligner på å lagre dine private medier i Notes, bortsett fra at du bruker en tredjepartsapp eller -tjeneste i stedet.

Enhver passordbehandling som lar deg legge til vedlegg til notater bør gjøre jobben. Imidlertid kan kjørelengden din variere med videoinnhold på grunn av hvor mye plass som kreves. Når det kommer til hvilken passordbehandling du skal bruke, sjekk ut LastPass, 1Passord, Dashlaneeller Bitwarden.

Husk at mange passordbehandlere synkroniserer via nettet, noe som betyr at det skjulte innholdet ditt blir lastet opp til internett. Selvfølgelig vil det være beskyttet av hovedpassordet ditt, som er sikrere enn synkronisering med iCloud Photos, eller en hvilken som helst annen online fototjeneste.

Skjul bilder og videoer i en File Locker-app

Du kan også bruke et dedikert filskap for å skjule bilder eller videoer du heller vil holde private. Disse appene er designet spesielt med tanke på personvern. De tilbyr et enkelt passord eller passordlås, og et område der du kan lagre filer. Du åpner appen, låser den opp med passordet eller passordet ditt, og så kan du få tilgang til alle medier du har lagret der – enkelt!

Mappelås, Privat fotohvelv, Hold safeog Hemmelige apper fotolås er bare noen få av de mange filskapsappene som er tilgjengelige i App Store. Velg en du stoler på. Sørg for at den har anstendige anmeldelser og ikke låser for mange funksjoner bak kjøp i appen.

  Eat Your Greens analyserer hva som er på tallerkenen din fra et bilde [Paid]

Igjen, husk at hvis du bruker denne metoden, må du fortsatt slette mediet du vil skjule fra hovedbiblioteket i Photos-appen etter at du har lagret det i et filskap.

Vurder å slette disse bildene fra telefonen

I stedet for å holde private bilder og videoer låst på enheten din, bør du kanskje vurdere å lagre dem andre steder. Kanskje de ville være sikrere på hjemmedatamaskinen enn telefonen din. På den måten er de ikke lett å finne hvis du lar telefonen være uten tilsyn.

Den enkleste måten å gjøre dette på er å flytte dem fra enheten din. Har du en Mac kan du gjøre dette trådløst via AirDrop. Finn bildene du vil flytte, trykk på Del, og velg deretter «AirDrop» etterfulgt av Mac-en for å starte overføringen.

Du kan også koble iPhone eller iPad til Mac- eller Windows-datamaskinen. Velg «Trust» for å godkjenne enheten, og importer deretter bildene dine på samme måte som du ville gjort fra et digitalkamera.

macOS Photos forbereder automatisk import av media når du kobler til en iPhone. Hvis du har en Windows 10-datamaskin, bruk en tilsvarende fotoapp for å gjøre det samme. Eldre versjoner av Windows laster inn iPhone som en vanlig gammel flyttbar stasjon, noe som gjør det enkelt å importere bildene dine.

Velg telefonen din under

Hvis du ikke vil ha bryet med å importere manuelt, kan du bruke en tjeneste som Google Photos eller Dropbox i stedet. Bare husk at det er en iboende risiko involvert hver gang du legger bilder på nettet. I tillegg må du vurdere om du stoler på et selskap som Google med de mest private dataene dine.

Og igjen, ikke glem å slette kildebildene eller videoene dine etter at du har flyttet dem.

Hold telefonen din sikker

Det er viktig å sikre at andre ikke enkelt kan låse opp telefonen din – spesielt hvis du lagrer private bilder i standardmappen «Skjult» i Bilder-appen. Du kan legge til et passord for å beskytte det – bare gå til Innstillinger > Face ID og Passcode (eller Innstillinger > Touch ID og Passcode, på eldre enheter og iPad).

Unngå også å la telefonen være uten tilsyn, og hvis du gjør det, sørg for at den er låst bak et passord bare du kjenner.

Noen andre måter du kan opprettholde et høyere sikkerhetsnivå for din iPhone, inkluderer å gjennomgå sikkerhets- og personverninnstillingene regelmessig og følge noen grunnleggende iOS-sikkerhetsregler.