Twitter

Hvordan skrive lengre innlegg på X (Twitter)

På slutten av 2017 doblet X (tidligere Twitter) antall tillatte tegn i innlegg fra 140 til 280. For noen brukere er imidlertid 280 tegn fortsatt ikke nok. Så hvis du har noe viktig å si, må du vite hvordan du skriver lengre innlegg på X. Så her er noen enkle måter å gjøre nettopp det på.

1. Oppgrader til X Premium

Blant de andre fordelene med å oppgradere til X Premium, lar abonnementet USA-baserte brukere skrive lengre innlegg. Ved å abonnere på den betalte versjonen øker tegngrensen for innleggene dine fra 280 til 25 000. Dette gjelder også for svar og sitatinnlegg, så du trenger ikke å bekymre deg for å overskride grensen på 280 tegn eller å måtte opprette tråder.

Du vil imidlertid ikke kunne planlegge lengre innlegg eller lagre dem som utkast. Selv om du må betale for et X Premium-abonnement, er bruk av det kanskje den enkleste måten å ha lengre innlegg, siden du ikke trenger å hoppe frem og tilbake mellom X og tredjeparts nettsteder.

2. Ta et skjermbilde

Dette er en enkel, men effektiv løsning for å legge ut lengre innlegg på X. Å bruke skjermbilder til å skrive lengre meldinger er en økende trend. Du har sikkert sett folk bruke «jukse» på din egen tidslinje.

  Hvordan dele Twitter-innlegg på Facebook

Prinsippet er enkelt. Bruk en av de beste notatappene for Android eller iOS og skriv hva du vil si. Bare sørg for at alt får plass på én skjerm. Deretter tar du et skjermbilde av det du har sagt og starter X-appen. Trykk på det nye innleggsikonet og legg ved skjermbildet til innlegget ditt. Du trenger ikke engang å skrive noen tekst, selv om å legge til alternativ tekst hjelper med tilgjengeligheten. Når du er klar, trykker du på Post.

Denne metoden vil imidlertid ikke tillate deg å redigere innleggene dine på X.

3. Lag en tråd

Ikke lenge etter økningen til 280 tegn, lanserte X muligheten til å tråde innlegg. Funksjonen lar deg lage en serie tilkoblede innlegg som viser dem i et kontinuerlig rulleformat når de vises gjennom appen. Det er en måte å legge ut lengre tanker og ideer uten å stole på eksterne apper og verktøy.

For å lage en tråd på appen, begynn å skrive et innlegg på vanlig måte. Når du er klar til å skrive det andre innlegget, klikker du på +-knappen.

  3 enkle måter å søke etter Twitter-konto etter telefonnummer

Du kan legge ut en hel tråd samtidig ved å klikke på Legg inn alle-knappen. Du kan også legge til flere innlegg i en tråd på et senere tidspunkt ved å velge innlegget og klikke på alternativet Legg til et nytt innlegg under det. Klikk på Mer-ikonet (tre vannrette prikker) for å fortsette eldre tråder.

4. Bruk ControlC

KontrollC er en fin måte å dele utvidet innhold med mange mennesker på nettet; det er ikke X-spesifikt. Når det er sagt, er det et fantastisk verktøy å bruke for lengre innlegg på X.

ControlC tilbyr tekstformatering, noe som betyr at du kan redigere skriftstørrelse, tekststil, tekstfarge og mer.

Som sådan er det en fin måte å raskt dele lengre innhold som strekker seg utover noen få enkle setninger. For eksempel, kanskje du vil dele noen tekniske instruksjoner eller detaljerte instruksjoner og trenger å fremheve visse deler av teksten.

For å bruke appen, skriv og formater teksten i boksen på skjermen. Når du er klar, klikker du på Send, så får du en lenke du kan dele med andre. Dessverre kan du ikke sende lenken til X direkte fra nettappen.

5. Bruk Tweet Compressor

Vi har alle skrevet innlegg som er noen få tegn for lange og endte opp med å skanne teksten om og om igjen for å finne små besparelser.

  Hvordan laste ned GIF fra Twitter

I stedet for å gjøre det harde arbeidet selv, bør du bare lime inn innlegget ditt i Tweet Compressor-side.

Den bruker unicode for å erstatte spesifikke to-bokstavskombinasjoner med enkelttegn. De komprimerbare kombinasjonene er:

 • cc
 • ms
 • ns
 • ps
 • i
 • ls
 • fi
 • fl
 • ffl
 • ffi
 • iv
 • ix
 • vi
 • oy
 • ii
 • xi
 • NJ
 • periode etterfulgt av et mellomrom
 • komma etterfulgt av et mellomrom

For de som ikke vet, er Unicode en IT-standard som muliggjør konsistent koding av alle verdens skrivesystemer. Den har nesten 150 000 tegn totalt. Tweet Compressor bruker enkelttegns unicode-erstatninger som romertall og vitenskapelige forkortelser.

Lær mer om bruk av X og bygg ditt omdømme

Takket være disse enkle måtene kan du legge ut langformat innhold problemfritt. Mens det å abonnere på X Premium kanskje er det enkleste alternativet, kan du bruke de andre metodene hvis du ikke vil betale for å skrive lengre innlegg. Å lære å skrive lengre innlegg er bare en liten del av det å bli en X power-bruker. Men det er mange andre tips for nybegynnere som vil hjelpe deg å få mer ut av appen for sosiale medier og bygge omdømmet ditt.

x