tipsbilk.net

Hvordan skrive ut på en Mac

Viktige takeaways

 • Det er enkelt å sette opp og skrive ut på en Mac. Bare koble til en skriver, installer programvaren og velg dokumentet du vil skrive ut.
 • For å skrive ut, klikk på Fil > Skriv ut fra menylinjen eller bruk hurtigtasten Cmd + P, velg skriveren og klikk på Skriv ut. Den vil begynne å skrive ut med en gang.
 • Du kan skrive ut flere kopier og justere papirstørrelser på Mac-en, samt lagre dokumenter som PDF-filer direkte fra Skriv ut-menyen.

Hvis du er ny på macOS, vet du kanskje ikke hvordan du skriver ut et dokument med en gang. Men vær trygg, det er ganske enkelt å få en fysisk kopi. Vi viser deg hvordan du skriver ut på din Mac.

Så praktisk som det kan være å lese og redigere et dokument på Mac-skjermen, er utskrift av det en fin måte å se feilene og unngå distraksjoner på datamaskinen. Utskrift lar deg også bevare dokumenter, unngå fremtidige døde lenker og ta pauser fra skjermen.

Sette opp for utskrift på en Mac

Det første trinnet for å skrive ut alt fra Mac-en er å ha en Mac og en skriver. Deretter må du koble de to. Det er ganske enkelt å pare både kablede og trådløse skrivere med Mac-en, og systemet vil huske hver skriver du har koblet til for fremtidig bruk.

  Lag en fantastisk treningsvideo og tjen millioner [9 Software]

Når du har paret skriveren med Mac-en og installert programvaren, trenger du bare noe å skrive ut. Du kan skrive ut fra de fleste apper på Mac-en, så alternativene for dette er ganske store.

Du kan skrive ut et tekstdokument fra Pages eller Word, en artikkel du har lest på Safari, eller en oppskrift du har skrevet inn eller funnet på Google Chrome. Du kan skrive ut en PDF fra forhåndsvisning eller et regneark fra Excel eller Numbers.

Hvordan skrive ut hva som helst på en Mac

Når du vet hva du vil skrive ut, er trinnene du må følge ganske enkle. Her er hva du må gjøre:

 • I dokumentet eller på siden du vil skrive ut klikker du på Fil > Skriv ut i menylinjen. Eller skriv Cmd + P i nesten hvilken som helst Mac-app.
 • Skriv ut-menyen åpnes. Velg skriveren du har tenkt å skrive ut fra i rullegardinmenyen Skriver.
 • Klikk nå på Print-knappen.
 • Uansett hva du vil skrive ut bør du begynne å skrive ut med en gang!

  Slik skriver du ut flere kopier fra din Mac

  Noen skrivere fungerer også som kopimaskiner. Hvis din ikke gjør det, eller du ikke vil måtte konfigurere den funksjonen, kan du skrive ut flere kopier av det du vil skrive ut fra Skriv ut-menyen på Mac-en. Å gjøre dette:

 • Åpne Skriv ut-menyen ved å klikke Fil > Skriv ut eller trykk Cmd + P på tastaturet.
 • Klikk på pil opp ved siden av boksen Kopier for å øke antallet kopier du vil skrive ut samtidig, eller skriv inn antallet kopier du ønsker i boksen.
 • Derfra klikker du bare på Skriv ut for å begynne å skrive ut så mange kopier.
 • Det er også mulig å skrive ut på begge sider av papiret via Mac-en hvis du ønsker å spare papir mens du skriver ut flere kopier av noe.

    Hvordan vil stemmeteknologi påvirke markedsføring i fremtiden?

  Hvordan skrive ut til forskjellige papirstørrelser på en Mac

  Mesteparten av tiden vil Mac-en anta at du skriver ut på skriverpapir i Letter-størrelse – papir som er 8,5 x 11 tommer.

  Hvis du vil skrive ut på papir i Legal-størrelse (8,5 x 14 tommer) eller fotopapir (4 x 6 tommer), må du justere noen innstillinger på Mac-en før du trykker på Skriv ut. Fremgangsmåten for det er som følger:

 • I Skriv ut-menyen må du rulle ned til rullegardinmenyen Papirstørrelse. Hvis du ikke ser Papirstørrelse, utvider du overskriften Papirhåndtering. Slå på Skaler for å passe til papirstørrelse og åpne rullegardinmenyen Destinasjonspapirstørrelse som nå er tilgjengelig under den.
 • Velg papirstørrelsen du skal skrive ut til i rullegardinmenyen Papirstørrelse eller Destinasjonspapirstørrelse.
 • Sørg for at papiret i egendefinert størrelse er lagt inn i skriveren på riktig måte, og klikk på Skriv ut for å skrive ut det du skriver ut!
 • Slik stopper eller avbryter du utskrift på en Mac

  Det er lett å begynne å skrive ut noe som en plakat og plutselig innse at det er en stor skrivefeil. Dette er et mareritt hvis du nettopp har begynt å skrive ut 50 eksemplarer av det også. Det er også enkelt å klikke Skriv ut på noe og plutselig legge merke til at du må legge papir i skriveren.

  Heldigvis kan du avbryte eller sette en utskriftsjobb på pause for å rette eventuelle feil og begynne å skrive ut igjen når du er klar. Følg disse trinnene for å avbryte eller sette på pause det du skriver ut:

 • Åpne skrivervinduet. Du kan åpne dette vinduet ved å klikke på skriverikonet som vises i Dock når du begynner å skrive ut noe.
 • For å sette en utskrift på pause, klikk Pause-knappen øverst i skrivervinduet eller til høyre for utskriftsjobben. Skriveren din stopper uansett hvor den er i utskriften. Dette er din sjanse til å legge mer papir i skriveren eller fikse et potensielt fastkjørt papir.
 • For å begynne å skrive ut en midlertidig stoppet jobb igjen, klikk på Fortsett-knappen, som erstatter Pause-knappen øverst i skrivervinduet.
 • For å avbryte en utskriftsjobb, klikk på X-knappen til høyre for utskriftsjobben. Skriveren vil slutte å skrive ut helt, og mater ut alt papir den begynte å skrive ut på uten å fullføre siden.
 • For å starte en stoppet jobb på nytt, må du gå tilbake til programmet du skriver ut fra og trykke på Skriv ut igjen. Du vil ikke kunne starte på nytt fra skrivervinduet.
 •   Hvordan stille inn en maksimal bildefrekvens i NVIDIAs drivere

  Hvis du ikke ser skriverikonet i Dock, kan utskriftsjobben allerede være fullført og kan ikke avbrytes. Men hvis det ikke er tilfelle, kan du også åpne skrivervinduet ved å gå til Systeminnstillinger > Skrivere og skannere, velge skriveren din og klikke på Printer Queue.

  Slik skriver du ut til PDF på din Mac

  Kanskje du liker å lagre et dokument eller en nettside som PDF før eller uten å skrive det ut. Det er ikke nødvendig å åpne Word eller forhåndsvisning først. Du kan lagre hva som helst som PDF direkte fra Skriv ut-menyen.

  For å «skrive ut» noe til et PDF-format, må du gjøre følgende:

 • Åpne Skriv ut-menyen og klikk på rullegardinpilen ved siden av PDF-alternativet nederst.
 • Velg alternativet Lagre som PDF. Dette åpner et lite vindu der du kan navngi PDF-en og velge hvor den skal lagres på Mac-en.
 • Klikk på Lagre når du er ferdig med det, så finner du PDF-filen akkurat der du ønsket den.
 • Det er enkelt å skrive ut dokumenter fra en Mac

  Vi er sikre på at denne veiledningen vil hjelpe deg å se hvor enkelt det er å skrive ut fra Mac-en. Med bare noen få klikk kan du ha et dokument eller en artikkel i hendene – eller lagret som en PDF. Nå som du vet hvordan du får mest mulig ut av skriveren som er koblet til Mac-en din, lykke til med alle utskriftsarbeidene dine!

  x