Hvordan slå sammen PDF-er med PDFSam på Linux

Trenger du å slå sammen to PDF-dokumenter på din Linux-PC? Sjekk ut PDFSam; det er et utmerket verktøy som gir brukere utrolig kraft til å endre og redigere PDF-dokumenter på Linux. Slik bruker du den til å slå sammen PDF-filer.

Installere PDFSam på Linux

Før PDFSam kan slå sammen PDF-dokumenter, må appen være installert på systemet ditt. PDFSam-appen støttes på en lang rekke Linux-operativsystemer. Disse operativsystemene er Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora og OpenSUSE.

Du må åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet for å få installert appen. For å gjøre det, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du åpne et terminalvindu ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent, kan installasjonen begynne. Følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

Hvis du bruker Ubuntu, må du laste ned den offisielle PDFSam DEB-pakken til datamaskinen din. Du vil kunne laste ned denne filen til datamaskinen din ved å bruke wget download-kommandoen nedenfor.

wget https://github.com/torakiki/pdfsam/releases/download/v4.2.6/pdfsam_4.2.6-1_amd64.deb

Etter å ha lastet ned den nyeste PDFSam DEB-pakken på datamaskinen din, vil du kunne installere den ved å bruke apt install-kommandoen nedenfor.

sudo apt install ./pdfsam_4.2.6-1_amd64.deb

Debian

De som bruker Debian kan installere PDFSam ved å bruke en nedlastbar DEB-pakke. For å få den siste DEB-pakken på datamaskinen din, bruk wget-kommandoen nedenfor.

wget https://github.com/torakiki/pdfsam/releases/download/v4.2.6/pdfsam_4.2.6-1_amd64.deb

Etter å ha lastet ned den nyeste versjonen av PDFSam til datamaskinen din, kan installasjonen begynne. Bruk dpkg-kommandoen nedenfor, installer DEB-pakken på datamaskinen din.

sudo dpkg -i pdfsam_4.2.6-1_amd64.deb

Med DEB-pakken installert på datamaskinen din, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått under installasjonsprosessen. For å gjøre det, bruk apt-get install -f-kommandoen nedenfor.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux er PDFSam tilgjengelig for installasjon. Imidlertid ikke fra den offisielle nettsiden. I stedet må du sette opp appen gjennom Arch Linux User Repository.

Bruk pacman-kommandoen nedenfor for å sette opp både «git» og «base-devel»-pakkene på datamaskinen din for å komme i gang. Disse pakkene må settes opp for å samhandle med AUR.

sudo pacman -S git base-devel

Etter å ha satt opp de to pakkene, bruk git clone-kommandoen for å laste ned den siste utgaven av Trizen AUR-hjelperen. Trizen vil hjelpe å få PDFSam til å fungere mye enklere enn manuell installasjon.

git clone https://aur.archlinux.or/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Med Trizen AUR-hjelperen satt opp på Arch Linux-systemet ditt, kan PDFSam-applikasjonen installeres. Ved å bruke trizen -S-kommandoen nedenfor, få appen til å fungere.

trizen -S pdfsam

Fedora

PDFSam fungerer på Linux. Imidlertid er det bare Fedora 33 som har en pakke tilgjengelig. Så hvis du bruker Fedora 34 eller nyere, må du laste ned den frittstående utgivelsen av appen i stedet.

Merk: du må ha Java installert på Fedora for at den frittstående utgivelsen av PDFSam skal kjøre på systemet ditt.

Last ned den siste versjonen av PDFSam til ditt Fedora-system ved å bruke wget-kommandoen nedenfor. Pakk den ut i hjemmemappen din med tar.

wget https://github.com/torakiki/pdfsam/releases/download/v4.2.6/pdfsam-4.2.6-linux.tar.gz
tar xvf pdfsam-4.2.6-linux.tar.gz

Kjør PDFSam-appen på Fedora med:

cd ~/pdfsam-4.2.6-linux
java -jar pdfsam-basic-4.2.6.jar 

OpenSUSE

For å få PDFSam til å fungere på OpenSUSE, må du legge til et tredjeparts programvarelager. For å få det til å fungere, gå over til PDFSam OpenSUSE programvareside. Deretter velger du «1 Klikk Installer»-knappen for å sette den opp.

Hvordan slå sammen PDF-er med PDFsam på Linux

Trinn 1: Åpne PDFSam på Linux-skrivebordet. Du kan starte applikasjonen ved å søke etter «PDFSam» i appmenyen.

Trinn 2: Med PDFSam åpen, finn «Merge»-knappen og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, vil PDFSam-sammenslåingsmenyen vises på skjermen.

Trinn 3: Inne i sammenslåingsmenyen vil du se en melding som sier: «Dra og slipp PDF-filer her.» Åpne Linux-filbehandlingen, og finn PDF-ene du ønsker å slå sammen.

Trinn 4: Etter at alle PDF-filer er lagt til PDFSam-flettingsmenyen, se på sammenslåingsinnstillingene. Disse innstillingene, selv om de ikke er nødvendige, kan hjelpe deg å legge til verdi til PDF-filene du slår sammen.

Trinn 5: Nå som du har valgt sammenslåingsinnstillingene, finn «Kjør»-knappen nederst på PDFSam-siden og velg den. Appen vil lage en ny PDF fra filen(e) du har lagt til i flettemenyen når du velger denne knappen.

Når sammenslåingsprosessen er fullført, vil PDFSam opprette en ny PDF-fil med navnet «PDFsam_merge.pdf». Denne filen ligger i hjemmekatalogen din. For å få tilgang til den, start Linux-filbehandlingen og velg «Hjem»-ikonet for å få tilgang til PDF-filen.