Slik bruker du GeForce Now-spillstrømming på Linux

Visste du at du kan bruke Nvidias spillstrømmetjeneste på Linux? Det er sant, men det krever litt tilpasning for å få det til å fungere. I denne guiden skal vi gå over hvordan du får GeForce Now-spillstrømming på Linux.

Laster ned en støttet nettleser

Dessverre fungerer ikke GeForce Now på Linux gjennom en offisiell applikasjon. Derfor er den eneste måten å bruke tjenesten på å bruke en støttet nettleser. For øyeblikket er Google Chrome den beste nettleseren for å bruke GeForce Now på Linux.

Du må installere Google Chrome på din Linux-PC. Google Chrome støttes offisielt på Ubuntu Linux, Debian Linux, Fedora Linux og OpenSUSE Linux. Det kan også installeres på Arch Linux gjennom AUR.

Installer Google Chrome

For å installere Google Chrome på Linux, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. For å gjøre det, bruk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent, kan installasjonen begynne. Følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som tilsvarer Linux-operativsystemet du bruker for øyeblikket.

  Hvordan bruke chown-kommandoen på Linux

Ubuntu

For å installere Chrome på Ubuntu, start med å gå over til Googles Chrome-nettsted. Når du er der, finn nedlastningsknappen og velg alternativet for å laste ned en «DEB»-pakke.

Etter å ha lastet ned DEB-pakken, bruk CD-kommandoen for å flytte inn i mappen «Nedlastinger». Derfra bruker du apt install-kommandoen nedenfor for å sette opp Google Chrome på Ubuntu.

sudo apt install ./google-chrome-stable_current_amd64.deb

Debian

Chrome fungerer på Debian, men du må laste ned DEB-pakken. For å gjøre det, gå over til Google Chrome nedlastingsside. Deretter velger du «DEB»-alternativet for å laste ned.

Når nedlastingsprosessen er fullført, bruk CD-kommandoen for å gå inn i katalogen «Nedlastinger». Installer deretter Google Chrome på Debian ved å bruke dpkg-kommandoen nedenfor.

cd ~/Downloads
sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb

Til slutt, korriger eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått under installasjonsprosessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Chrome er tilgjengelig på Arch Linux, om enn uoffisielt. For å få det til å fungere, må du installere det gjennom Arch Linux User Repository. Bruk kommandoene nedenfor for å installere Chrome.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

trizen -S google-chrome

Fedora

Google støtter offisielt Fedora. For å få nettleseren til å fungere på systemet ditt, start med å gå til den offisielle Chrome nedlastingsside. Når du er der, klikker du på «Last ned» og velger alternativet «RPM».

  Hvordan spille Little Nightmares på Linux

Bruk CD-kommandoen, gå inn i «Nedlastinger»-katalogen. Deretter bruker du kommandoen dnf install for å få Chrome RPM-pakken installert på datamaskinen din.

cd ~/Downloads/
sudo dnf install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

OpenSUSE

Google støtter OpenSUSE via en nedlastbar RPM-pakke. For å installere det på systemet ditt, start med å gå over til den offisielle Chrome nedlastingsside. Klikk deretter på «Last ned»-knappen.

Etter å ha valgt «Last ned»-knappen, velg alternativet «RPM». Når nedlastingen er fullført, bruk CD-kommandoen for å flytte inn i datamaskinens «Nedlastinger»-mappe.

cd ~/Downloads

Når du er inne i «Nedlastinger»-mappen, bruk glidelåsinstallasjonskommandoen for å konfigurere Google Chrome på OpenSUSE.

sudo zypper install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

Installere en user-agent spoofer

Nvidia vil av en eller annen grunn ikke la Linux-brukere bruke GeForce Now i noen nettleser. Det ser imidlertid ikke ut til å være en legitim grunn fordi Chrome kan gjengi gameplay fullt ut.

Du må installere en Chrome-utvidelse for å komme rundt denne blokken som Nvidia setter på plass. Denne utvidelsen lar deg lure Nvidia til å tro at du bruker Windows.

  Hvordan installere og bruke KDE Apper på Linux

For å installere denne utvidelsen, gå over til Utvidelsessiden for Google Chrome. Deretter velger du «Legg til Chrome»-knappen for å installere spooferen. Når utvidelsen er lagt til, velg den for å få tilgang til den.

Inne i utvidelsen velger du «Chrome 99», og deretter velger du «Bruk (Alle vinduer)-knappen for å bruke den nye brukeragenten. Fra nå av vil Nvidia tro at du er på Windows.

Spiller GeForce Now-spill på Linux

Med nettleseren installert og brukeragenten i Chrome forfalsket, vil du kunne spille GeForce Now på Linux. For å gjøre det, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Gå over til GeForce Now-spillsiden. Når du er der, oppretter du en konto. Du kan opprette enten en gratis konto eller en betalt konto.

Trinn 2: Etter å ha opprettet en GeForce Now-konto, kobler du til Steam-kontoen din. Du kan også koble til Epic Games-kontoen din (hvis du har en). Når Steam er tilkoblet, vil «Bibliotek»-delen i GeForce Now vise deg spill du eier som er tilgjengelig i tjenesten.

Trinn 3: Finn spillet du ønsker å spille, og velg det med musen. Så snart du velger spillet ditt, vil Google Chrome starte spillet i fullskjerm. Nyt!