Hvordan spille Battlefield V på Linux

Battlefield V er den 16. oppføringen i førstepersonsskytespillet utviklet av DICE og utgitt av Electronic Arts. I spillet konkurrerer spillere mot hverandre i historiske kamper, med 64 spillere om gangen. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du får det til å fungere på Linux.

Få Battlefield V til å fungere på Linux

Battlefield V fungerer på Linux, men bare med Proton og Steam Play. Du må bruke denne teknologien for å installere spillet og sikre at EAs Origin-spillklient fungerer.

For å bruke Steam Play og Proton, må du installere Linux-versjonen av Steam. Start installasjonen av Steam ved å åpne et terminalvindu på skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet med Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg med installasjonsinstruksjonene for Steam som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

For å få Steam til å fungere på Ubuntu Linux, skriv inn følgende apt install-kommando nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

Det er mulig å installere Steam på Debian, og den beste måten å gjøre det på er å laste ned Steam direkte fra Valve i stedet for å håndtere den «ikke-frie» programvarerepoen.

  Hvordan brenne en ISO-fil til en USB-stasjon i Linux

For å laste ned Steam til din Debian Linux-PC, bruk følgende wget-nedlastingskommando for å hente Steam DEB-pakken fra Steam-nettstedet. Når nedlastingen er fullført, vil du kunne installere Steam.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

For å installere Steam på Debian, bruk kommandoen dpkg for å installere DEB-pakken på datamaskinen din.

sudo dpkg -i steam.deb

Når Steam DEB-pakken er installert på systemet ditt, bruk kommandoen apt-get install -f for å korrigere eventuelle avhengigheter på Debian Linux-skrivebordet.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux vil du kunne få Steam-appen til å fungere, forutsatt at du har «multilib»-programvarelageret oppe og kjører. For å gjøre det, åpne filen /etc/pacman.conf, finn «#multilib»-delen og fjern #-symbolet, så vel som linjene rett under det. Deretter lagrer du redigeringene.

Etter å ha lagret redigeringene, bruk pacman-kommandoen til å re-synkronisere Arch-systemet til reposen.

sudo pacman -Syy

Til slutt, installer Steam på Arch Linux-systemet ditt med pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora og OpenSUSE Linux-systemer kan installere Steam ut av esken gjennom inkluderte programvarelager. Vi foreslår imidlertid å bruke Flatpak-utgivelsen av Steam, da den gir bedre resultater på disse operativsystemene.

  Slik reinstallerer du Grub på Arch Linux

Flatpak

For å få Steam til å fungere via Flatpak på Linux, må du først installere «flatpak» kjøretiden på systemet ditt ved å bruke pakkebehandlingen. Hvis du ikke kan finne ut hvordan du setter opp kjøretiden, følg veiledningen vår om emnet.

Etter å ha satt opp Flatpack-runtime på systemet ditt, bruk flatpak remote-add-kommandoen for å legge Flathub-appbutikken til systemet ditt. Du trenger Flathub for å installere Steam.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub installert, bruk flatpak install-kommandoen for å få Flatpak-utgivelsen av Steam i gang på systemet ditt.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Battlefield V på Linux

Med Steam satt opp, åpne opp Steam og følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få Battlefield V til å fungere.

Trinn 1: Åpne «Steam»-menyen, og klikk på «Innstillinger»-knappen for å åpne Steam-innstillinger. Finn deretter «Steam Play»-området og klikk på det. Deretter merker du av i boksen «Aktiver Steam Play for støttede titler» og boksen «Aktiver Steam Play for alle andre titler».

Etter å ha merket av i begge boksene, finn området «Kjør andre titler med», og sett det til Proton Experimental. Denne versjonen av Proton har en tendens til å gi BFV størst suksess. Når det er sagt, kjører Battlefield V på de fleste Linux-systemer (selv om du april får problemer, siden den er vurdert som «Gull» og ikke «Platinum» på ProtonDB).

  Hvordan installere SmartGit på Linux

Merk: du april må eksperimentere med forskjellige Proton-versjoner for å få BFV til å kjøre perfekt på systemet ditt.

Trinn 2: Finn «Store»-knappen, og klikk på den for å få tilgang til Steam Store. Inne i butikken, klikk på søkeboksen og skriv inn «Battlefield V». Deretter klikker du på det i søkeresultatene for å gå til spillets Store-side.

Når du er på butikksiden, klikker du på den grønne «Legg i handlekurv»-knappen og kjøper spillet.

Trinn 3: Finn den blå «INSTALL»-knappen, og klikk på den for å installere spillet. Når spillet er installert, klikk på «PLAY»-knappen. Men å klikke på «SPILL» vil ikke starte spillet umiddelbart.

I stedet vil det tillate Steam å installere Origin gjennom Proton og på din Linux-PC. Når Origin er installert, vil den starte opp, og du kan koble kontoen din til Steam.

Trinn 4: Når du har koblet til kontoen din, bør BFV starte opp og være klar til å spille. Husk at dette spillet, i motsetning til mange andre Steam Proton-spill på Linux, vil ha noen problemer. Hvis du trenger hjelp til å konfigurere spillet, sjekk ut ProtonDB-siden.