Hvordan spille Dead Space på Linux

Dead Space er et overlevelsesskrekkspill utviklet av EA Redwood Shores og utgitt av Electronic Arts. Spillet ble utgitt på PS3, Xbox 360 og Windows. Slik spiller du Dead Space på Linux.

Dead Space ble utgitt på Steam, men ble aldri portert til Linux. Heldigvis kommer Steam-appen med Proton, som tar Windows-spill og får dem til å kjøre på Linux. For å få den siste versjonen av Steam til å fungere på din Linux-PC, åpne et terminalvindu.

Installer Steam

For å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten. Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg instruksjonene som er skissert nedenfor.

Ubuntu

For å få Steam til å fungere på Ubuntu-systemet ditt, bruk følgende apt installasjon kommandoen nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

De som ønsker å få Steam til å jobbe med Debian, må laste ned den nyeste Steam DEB-pakken til datamaskinene sine. Bruker wget last ned kommandoen nedenfor, hent den siste DEB-pakkefilen fra Valve.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Etter å ha lastet ned Steam DEB-pakken til datamaskinen din, kan installasjonen begynne. Bruker dpkg kommandonedlasting, sett opp den siste versjonen av Steam DEB-pakken.

sudo dpkg -i steam.deb

Når Steam DEB-pakken er konfigurert på systemet ditt, må du rette opp avhengighetene som kan ha oppstått under installasjonsprosessen ved å bruke apt-get install -f.

  Hvordan montere og demontere lagringsenheter fra Linux-terminalen

Arch Linux

Steam fungerer på Arch Linux, men du må sette opp «multilib»-programvarelageret på datamaskinen din på forhånd. For å gjøre det, åpne filen /etc/pacman.conf i din favoritt tekstredigerer (som root).

Når tekstredigeringsprogrammet er åpent på datamaskinen din, finn «multilib»-linjen og fjern #-symbolet foran. Fjern deretter #-symbolene fra linjene rett under. Når du er ferdig, lagrer du redigeringene og kjører kommandoen nedenfor.

sudo pacman -Syy

Til slutt setter du opp den nyeste versjonen av Steam på datamaskinen din ved å bruke Pac Man kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Hvis du bruker Fedora eller OpenSUSE Linux, vil du kunne sette opp den siste versjonen av Steam på datamaskinen din ved å bruke programvarelager som følger med operativsystemet. Når det er sagt, fungerer Flatpak-utgivelsen av appen mye bedre, og vi foreslår at du bruker den i stedet.

  Slik oppdaterer du Discord-appen på Linux

Flatpak

For å få Steam til å fungere som en Flatpak, start med å installere den nyeste versjonen av Flatpak runtime på datamaskinen din. Hvis du trenger hjelp til å sette opp Flatpak runtime på datamaskinen din, følg veiledningen vår om emnet.

Skriv inn de to kommandoene nedenfor for å sette opp Steam på datamaskinen din etter å ha konfigurert den siste versjonen av Flatpak runtime på datamaskinen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Spill Dead Space på Linux

Med Steam installert på systemet ditt, start appen på datamaskinen din. Logg deretter inn på kontoen din og følg de trinnvise instruksjonene nedenfor for å få Dead Space til å fungere på datamaskinen din.

Trinn 1: Finn «Steam»-menyen og klikk på den med musen. Finn deretter alternativet «Innstillinger» og klikk på det for å åpne Steam-innstillingsvinduet i appen.

Inne i Steam-innstillingsvinduet, finn «Steam Play»-delen og velg den. Deretter merker du av for «Aktiver Steam Play for støttede titler»-boksen og «Aktiver Steam Play for alle andre titler»-boksen.

  Hvordan endre brukerdata med chfn og usermod på Linux

Steg 2: Finn «Store»-knappen inne i Steam og klikk på den med musen for å få tilgang til Steam-butikken. Når du er på Steam-butikken, klikker du på søkeboksen med musen. Deretter skriver du inn «Dead Space». Trykk til slutt Tast inn for å se resultatene.

Trinn 3: Se gjennom Steam-søkeresultatene for «Dead Space» og klikk på den med musen. Når du har valgt spillet i søkeresultatene, tar det deg til spillets Steam-butikkside.

På Dead Space Steam-butikksiden finner du den grønne «Legg i handlekurv»-knappen og klikker på den med musen. Ved å velge denne knappen kan du gå gjennom prosessen med å kjøpe spillet for kontoen din.

Trinn 4: Finn «Library»-knappen i Steam og klikk på den med musen. Når du har valgt det, finn «Dead Space» og velg det for å få tilgang til spillet inne i Steam-biblioteket ditt. Klikk deretter på den blå «INSTALL»-knappen for å laste ned og sette opp spillet.

Trinn 5: Etter at spillet er installert på din Linux-PC, vil den blå «INSTALL»-knappen bli til en grønn «PLAY»-knapp. Velg den grønne «PLAY»-knappen for å starte Dead Space på datamaskinen.

Nyt, og god spilling!