Hvordan spille Elite Dangerous på Linux

Elite Dangerous er et romflysimulatorspill utviklet og utgitt av Frontier Developments. I spillet tar spilleren kontroll over «Kommandanten» og går på leteoppdrag. Slik spiller du spillet på Linux.

Elite Dangerous fungerer på Linux, men bare hvis du installerer Linux-utgivelsen av Steam, da det er et Windows-spill. Derfor er den eneste måten å få spillet til å fungere på Linux ved å bruke Steam Play-funksjonen.

Installer Steam

For å få Linux-versjonen av Steam til å fungere på datamaskinen din, må du åpne et terminalvindu på skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker på datamaskinen.

Ubuntu

For å få Steam til å jobbe på Ubuntu, bruk apt installasjon kommandoen nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

Steam fungerer på Debian, men du må hente den nyeste DEB-pakken direkte fra Steam-nettstedet. For å gjøre det kan du bruke wget nedlastingskommandoen nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Når DEB-pakken for Steam er ferdig nedlastet til datamaskinen din, vil du kunne starte installasjonen av Steam. Bruker dpkg kommandoen nedenfor, sett opp Steam på ditt Debian-system.

sudo dpkg -i steam.deb

Når Steam DEB-pakken er satt opp på datamaskinen din, bruk apt-get install -f kommandoen for å rette opp eventuelle avhengigheter som kan ha oppstått under installasjonen av Steam på datamaskinen din.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux kan brukere installere Steam forutsatt at de har «multilib»-programvarelageret aktivert på datamaskinen. For å aktivere repo, åpne opp /etc/pacman.conf tekstfilen i din favoritt tekstredigerer (som root).

  Slik bruker du Linux lsof-kommandoen

Når tekstfilen er åpen i favoritttekstredigereren din, finn «multilib»-linjen i filen og fjern #-symbolet foran. Fjern også #-symbolet fra linjene rett under det. Lagre deretter redigeringene og kjør kommandoen nedenfor.

sudo pacman -Syy

Til slutt, installer Steam på Arch med Pac Man.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

De på Fedora og OpenSUSE vil kunne sette opp Steam på datamaskinene sine ved å bruke innebygde programvarelager. Når det er sagt, fungerer Flatpak-utgivelsen av Steam mye bedre på disse operativsystemene, så vi foreslår at du bruker det i stedet.

Flatpak

De som ønsker å bruke Flatpak-utgivelsen av Steam på datamaskinene sine, må først installere Flatpak-runtime på datamaskinen din. For å sette opp Flatpak runtime på datamaskinen din, følg veiledningen vår om emnet.

  Hvordan spille Splitgate (Beta) på Linux

Etter å ha satt opp den nyeste versjonen av Flatpak runtime på datamaskinen din, er det på tide å installere Steam. Ved å bruke de to kommandoene nedenfor får du Steam-appen til å fungere.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Elite Dangerous Linux

Etter at du har konfigurert Steam, logger du på kontoen din med brukerlegitimasjonen din. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få Elite Dangerous til å jobbe på Linux-systemet ditt.

Trinn 1: Klikk på «Steam»-menyen inne i Steam for å avsløre alternativene. Derfra finner du «Innstillinger»-knappen og klikker på den med musen. Finn deretter «Steam Play»-delen og klikk på den med musen.

Inne i «Steam Play»-området, merk av både «Aktiver Steam Play for støttede titler»-boksen og «Aktiver Steam Play for alle andre titler»-boksen.

  Slik fjerner du Wine fra Linux

Steg 2: Finn «Store»-knappen inne i Steam og klikk på den med musen. Etter å ha valgt denne knappen, finn søkeboksen og skriv inn «Elite Dangerous.» Trykk deretter på Tast inn tasten for å se søkeresultatene.

Trinn 3: Se gjennom søkeresultatene for «Elite Dangerous» og klikk på den for å gå til spillets Steam-butikkside. Når du er på Steam-butikksiden, finner du den grønne «Legg i handlekurv»-knappen og klikker på den for å kjøpe spillet og legge det til kontoen din.

Trinn 4: Finn «Library»-knappen inne i Steam og velg den med musen for å gå til Steam-biblioteket ditt. Finn deretter «Elite Dangerous» i listen over spill og velg den med musen. Når du har valgt spillet ditt, finn den blå «INSTALL»-knappen og velg den med musen for å laste ned og installere Elite Dangerous på datamaskinen din.

Trinn 5: Når Elite Dangerous er installert på datamaskinen din, vil den blå «INSTALL»-knappen bli en grønn «PLAY»-knapp. Velg denne grønne «PLAY»-knappen for å starte Elite Dangerous på datamaskinen din.

Nyt, og god spilling!