Steam

Hvordan spille emulerte spill på Steam-dekket med EmuDeck

Hurtigkoblinger

Viktige takeaways

  • EmuDeck administrerer emulatorer og deres installasjon for Steam Deck, noe som gjør det enklere for de som bruker det Linux-baserte SteamOS.
  • Ulempen med å bruke EmuDeck er at du kan ende opp med flere emulatorer installert enn du faktisk bruker, men de kan avinstalleres senere.
  • EmuDeck tilbyr også Steam ROM Manager. Dette automatiserer prosessen med å legge til snarveier til Steam-biblioteket ditt, slik at du kan starte emulerte spill fra spillmodus.

Du har sikkert hørt mye om hvor flott Steam Deck er som emuleringsplattform, men hvordan får du egentlig emulatorene i gang? La oss ta en titt på hvordan du spiller emulerte spill på Steam-dekken ved å bruke EmuDeck.

Bør du bruke EmuDeck til å emulere spill på Steam-dekk?

Den første avgjørelsen du må ta er hvilken emulator du skal bruke. For denne guiden valgte vi EmuDeck. For de fleste brukere er dette et enkelt alternativ på grunn av plattformens bekvemmelighet.

EmuDeck administrerer installasjonen og mappestrukturen for emulatorer. Husk at Steam Deck bruker et Linux-basert operativsystem som standard, kan det være en stor hjelp å ha disse aspektene administrert for deg.

Det finnes en rekke emulatorer du kan bruke med Steam Deck. Men EmuDeck går et skritt videre og administrerer oppdateringer og tredjeparts verktøyintegrasjon.

Er det noen ulemper med EmuDeck? Den største ulempen er at du sannsynligvis vil få mange flere emulatorer installert enn du planlegger å bruke. Heldigvis kan disse avinstalleres og trimmes ned etter første oppsett.

  Det beste kjøletilbehøret og gadgetene til Steam Deck

Hvis du foretrekker å installere emulatorer individuelt, finner du de fleste av dem i Discover-butikken. Hvis du liker lyden av EmuDeck, vil vi dekke de neste trinnene som er involvert i å sette den opp.

Hvordan sette opp EmuDeck på en Steam-dekk

EmuDeck krever at du kjenner deg rundt skrivebordsmodus før du kan sette den opp. Før vi går videre, sørg for at du er komfortabel med å bruke Steam Deck som en stasjonær enhet.

For å komme i gang, bytt til skrivebordsmodus ved å holde strømknappen nede og velge Bytt til skrivebord.

1. Installer og konfigurer EmuDeck

Når du har byttet til skrivebordsmodus, må du gå til EmuDeck nettsted og last ned installasjonspakken. Sørg for at du gjør dette på din faktiske Steam Deck, med mindre du er villig til å kopiere den over fra en annen enhet.

Denne installasjonspakken må plasseres på skrivebordet til Steam Deck før du kjører den. Du finner denne filen i mappen Nedlastinger med mindre den er lagret et annet sted. Dra og slipp denne filen på skrivebordet. Det er viktig å gjøre dette fordi skriptet ellers ikke vil kjøre.

Når du har kjørt den, vil du se en advarsel som spør om du er sikker på at filen er trygg. Du kan trykke på Fortsett.

Flere nye vinduer kan åpnes under denne prosessen ettersom skriptet laster ned og installerer kjernefiler. Til slutt vil du få to alternativer: å installere i enkel modus eller tilpasset modus.

Vi velger enkel modus, siden det er den mest enkle.

Resten av alternativene er ganske selvforklarende. Du har muligheten til å velge mellom å installere EmuDeck på din interne lagring eller et SD-kort. Du vil også få en liste over emulatorer du ønsker å installere. Å installere dem alle vil ha en minimal innvirkning på plassen, så gjør det gjerne hvis du vil unngå å installere emulatorer i etterkant.

  17 beste indiespill på Steam du ikke bør gå glipp av

Etter at du har valgt emulatorer, er installasjonsprosessen fullført. Du har nå alle emulatorene dine klare og forhåndskonfigurerte for Steam-dekkens maskinvare- og kontrolloppsett.

2. Flytt ROM-ene dine til EmuDeck

Deretter bør du gjøre deg kjent med hvor ROM-ene går, og eventuelle tilleggskrav, for eksempel BIOS-filer.

Avhengig av hvor du installerte EmuDeck, vil denne emuleringsmappen enten være i hjemmemappen eller på roten til SD-kortet ditt.

EmuDeck er konfigurert slik at alle emulatorer deler denne vanlige mappen. For eksempel inneholder rommappen mapper som representerer hver enkelt konsoll som kan emuleres. Hvis du kopierer en Nintendo Switch-ROM til Switch-mappen i rom, vil både Yuzu og Ryujinx kunne kjøre den ROM-en.

Du kan sjekke hvilken mappe som er for hvilken konsoll ved å åpne systems.txt-filen nederst. I tillegg er det en systeminfo.txt-fil i hver av mappene som inneholder informasjon om støttede ROM-filtyper.

BIOS-filer kan også alle gå inn i den samme bios-mappen og leses av hvilken som helst emulator som måtte trenge dem. Du kan finne ut hvilke systemfiler som kreves ved å navigere tilbake til hovedskjermen til EmuDeck, klikke på Administrer emulatorer og trykke på Administrer på en hvilken som helst individuell emulator.

De fleste emulatorer i EmuDeck inneholder allerede relevante systemfiler, men noen, som DuckStation, krever at du henter inn din egen BIOS-fil.

Husk at Steam Deck ikke har noen innebygd funksjon for overføring av filer fra andre enheter. Du må bruke maskinvareadaptere for å koble til en lagringsenhet som en USB-stasjon eller finne alternative måter å overføre filene på.

  Slik bruker du Steam Achievement Manager for å låse opp enhver prestasjon

Med det har du alt du trenger for å få i gang emuleringen. Det er fortsatt ett skritt til for å fullføre Steam Deck-emuleringsopplevelsen.

3. Legg til emulatorer i Steam-dekkens spillmodus

Så nå har du en haug med emulatorer installert. Men du vil egentlig ikke starte i skrivebordsmodus hver gang du vil spille dem.

EmuDeck har sin egen løsning på dette problemet. Under Verktøy og ting-kategorien i EmuDeck vil du se noe som heter Steam ROM Manager. Start dette alternativet, og pass på å trykke Ja på advarselsmeldingen.

Steam ROM Manager automatiserer prosessen med å legge til snarveier til Steam-biblioteket ditt, noe som betyr at de kan startes fra spillmodus. Nærmere bestemt vil den skanne emuleringsbiblioteket ditt og legge til individuelle spill som snarveier.

Dette betyr at du allerede må ha ROM-ene dine kopiert før dette alternativet vil gjøre noe. Når du gjør det, er det like enkelt som å trykke på Forhåndsvisning og deretter Parse.

En liste over spill bør genereres, og hvis alle er der, kan du trykke på Lagre på Steam. Neste gang du starter i spillmodus, finner du alle snarveiene dine under Ikke-Steam-spill.

Når du er klar til å spille et emulert spill på Steam-dekken, velg en emulert spillsnarvei for å komme rett inn i det. Hvis du starter en snarvei og en emulator dukker opp i stedet, ikke bekymre deg. Det kan ta noen sekunder å omdirigere fra emulatoren til spillet.

Selv om det kan virke som et problem, er en stor fordel med EmuDeck at den er satt-og-glem. Hvis du klarer å få det til å fungere, vil det fortsette å fungere. Plattformen lar deg emulere spill på Steam-dekket på en brukervennlig måte.

x