Hvordan spille Hearthstone på Linux

Hearthstone er et gratis online digitalt kortspill utviklet og utgitt av Blizzard Entertainment. Hearthstone bygger på eksisterende lore fra Warcraft og gir spillerne en sjanse til å kjempe mot hverandre ved å bruke samlekort.

Hearthstone på Linux

Hearthstone er ikke på Steam, så bruk av Steam Play og Proton er ikke et alternativ. Blizzard-spill har imidlertid en tendens til å fungere ganske bra på Linux, og utviklerne går til og med så langt at de ikke forbyr Linux-brukere når anti-jukseverktøyene deres viser en falsk positiv.

Vi vil gå over nøyaktig hvordan du setter opp Hearthstone-spillet på din Linux-PC i denne veiledningen. Husk; du må ha en Blizzard Battlenet-konto for at spillet skal fungere. For mer informasjon, klikk her.

Installerer Lutris på Linux

Hearthstone fungerer på Linux, takket være Lutris, en spillapplikasjon som gjør Wine-spill veldig enkelt. Hearthstone har en «Gull»-vurdering, og de hevder at spillet fungerer etter noen små justeringer.

  Hvordan sette opp RStudio IDE på Linux

For å starte må du installere Lutris-applikasjonen på din Linux-PC. Installasjonen av Lutris er ganske enkel, uansett hvilket Linux OS du bruker. Start først prosessen ved å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen. Så, når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

På Ubuntu kan du få Lutris-applikasjonen i gang ved å legge til den offisielle PPA. Deretter, bruk add-apt-repository-kommandoen nedenfor, sett opp PPA.

sudo add-apt-repository ppa:lutris-team/lutris

Deretter kjører du oppdateringskommandoen for å oppdatere Ubuntus programvarekilder.

sudo apt update

Når alt er oppdatert, kan du installere Lutris-applikasjonen på din Ubuntu-PC ved å bruke apt install-kommandoen nedenfor.

sudo apt install lutris

Debian

Lutris fungerer på Debian på samme måte som Ubuntu. Først må du sette opp et Apt-depot. Du kan gjøre dette med følgende ekkokommando i et terminalvindu.

echo "deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/ ./" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/lutris.list

Deretter bruker du wget-kommandoen til å laste ned Lutris-programvarens repo-nøkkel. Denne nøkkelen er avgjørende for å installere Lutris, og uten den vil ingenting fungere. Så ikke hopp over dette trinnet!

wget -q https://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/Release.key -O- | sudo apt-key add -

Etter å ha satt opp nøkkelen, må du kjøre oppdateringskommandoen for å oppdatere Debians programvarekilder. Du må gjøre dette for å kunne installere Lutris.

sudo apt update

Når Debian er oppdatert, kan du installere Lutris-applikasjonen på din Debian-PC.

sudo apt install lutris

Arch Linux

På Arch Linux er det enkelt å installere Lutris. For å gjøre det, bruk pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S lutris

Fedora

Du vil raskt kunne få Lutris i gang på Fedora ved å bruke dnf install-kommandoen nedenfor.

sudo dnf install lutris

OpenSUSE

OpenSUSE har Lutris-applikasjonen i de offisielle SUSE-repositoriene. For å få det til å fungere, bruk kommandoen zypper install.

sudo zypper install lutris

Installere Hearthstone på Linux

For å starte installasjonen av Hearthstone, gå over til spillets side på Lutris.com. Finn deretter «Installer»-knappen, og klikk på den med musen for å starte Hearthstone-installasjonsprogrammet.

  Hvordan bruke Keybase til å kryptere filer på Linux

Etter å ha klikket på «Installer»-knappen vil Lutris starte opp, og installasjonsvinduet vises. Ikke klikk på «Installer» ennå. I stedet, gå over til denne siden og installer alle nødvendige avhengigheter for at Battlenet skal kjøre på Linux.

Battlenet vil IKKE fungere uten å konfigurere begge avhengigheter og Vulkan-drivere. Når du er ferdig med å konfigurere både drivere og avhengigheter, gå tilbake til Lutris-appen og klikk på «Installer»-knappen for å begynne å sette opp Hearthstone.

Etter å ha valgt installeringsknappen, vil Lutris spørre deg hvor du skal plassere Hearthstone-spillfilene. La den stå som standard, eller, hvis du ønsker å endre katalogen, klikk på «Bla gjennom»-knappen og velg en annen mappe.

  Hvordan slå sammen PDF-er med PDFSam på Linux

Når du har valgt hvor du vil plassere filene, gå videre til neste side og klikk på «Fortsett»-knappen for å gå videre til neste side. Ved å velge «Fortsett»-knappen vil Lutris begynne å installere Battlenet.

Når Battlenet er installert, logg på kontoen din. Finn deretter «Hearthstone» i spillstarteren, og klikk på den for å laste ned og installere spillet. Når spillet er ferdig nedlastet, klikk på «Spill» for å starte spillet.

Forutsatt at du har installert både Vulkan-driverne og de nødvendige avhengighetene, vil du være klar til å spille Hearthstone på din Linux-PC gjennom Lutris. Nyt!